Mit gondoltok az alábbi emberekről?
a) akinek addig vagy jó, amíg hasznot húzhat a kapcsolatodból.
b) aki előtted teszi a szépet, de a hátad mögött mindennek elmond.
c) aki facebookon bejelöl ismerősként, de sosem köszön.
a) egoista
b) kétszínű, grinctelen
c) hülye
Szerintem rengeteg az ilyen ember. Nagyon érdekes hogy ezt a fajta viselkedést szinte mindenki utálja, de mégis szinte mindenki ilyen.
Lehet, hogy csak hozzáállás kérdése az egész:
Most, hogy belegondolok, van pár ember akivel megszűnt a kapcsolatom miután pl. már nem tanultunk együtt, vagy nem vittük el egymást reggelente, pedig akkor barátnak gondoltam őket. Dehát egyikünk sem hivja a másikat, akkor mindketten az "A" kategóriába tartozunk?
Vagy van, hogy egy barátomon látom hogy valami nincs rendben, megkérdezem tőle, hogy jól van e, mire ő azt feleli: Igen. Na akkor gondolom nem firtatom tovább a dolgot, de azért a többi barátomnak elmondom, hogy én láttam rajta valami furcsát, mostanában annyira szótlan, vagy hülyén viselkedik, mi lehet vele. Miközben annak a bizonyos barátomnak semmit nem említek meg, csak próbálom vele jól érezni magam, és várni, hogy ő majd elmondja ha bármi baja van. Akkor a "B" kategóriába is beletartozom?
A facebookos dologra nem tudok mit írni, mindenkinek mást jelent az "ismerős" szó. Meg persze nem mindenki udvarias.
A lényeg, hogy sokan félreértelmezhetik a helyzetet, és van hogy ez természetes viselkedés amiket leírtál. Sokan persze túlzásba viszik. Ők szerintem gyengék és önzőek mert másokon próbálnak felkapaszkodni.
4-es, nem értek egyet.
a) amiről te írtál, az nem "hasznot húzás" a kapcsolatból, hanem valóban természetes emberi viselkedés, az azonos motivációjú, célú stb. emberek egymás kölcsönös segítése - ideális estben. A "hasznot húzás" az én olvasatomban azt jelenti, amikor ez a kapcsolat csak az egyik fél számára jár valódi haszonnal, a másik önzetlenül van a kapcsolatban.
b) a "hátad mögött elmond mindennek" típusú ember sem azt jelenti, hogy beszél rólad másokkal, amikor te nem vagy ott, hanem amikor ezt azzal a céllal teszi, hogy lejárasson.
c) aki az ismerősöm, annak köszönök, és ez nem udvariassági kérdés
Szerintem a kérdező által leírt problémák semmiképp sem természetes, normális viselkedésformák, igenis a jellemhibák közé sorolhatók.
A b, kategóriát leszarom, amíg nem árt nekem a pletykával, volt már rá példa, nem is egy "barátnőm" csinálta, és "elkaptam" őket, hogy lesznek kedvesek ezt befejezni.
Hatásos volt. Amúgy meg ha téma vagyok, csak van bennem valami érdekes...
Az másik két kategória se érdekel különösebben, a c,vel nincs bajom, a, kategóriába pedig én is besorolnám magam.
A legtöbb helyre az ember kapcsolatokon keresztül jut el, információt is így szerez, stb. A felszínes kapcsolatok nem rosszak feltétlen, hanem egyszerűen szükségszerűek.
Én is fújattam ezt a barát-nem barát fekete fehér látásmódot tizenéves koromban, aztán beletanultam a kapcsolatok sokféleségébe, és igen, nem lehetek mindenkivel jóba, de attól nem kell ártani egymásnak, sőt lehet segíteni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!