Ti mit gondoltok a gyúrásról illetve ezt a sportot űző emberekről?
Nem tartom gáznak. Az, hogy valaki sportol, egészséges él, és táplálkozik, abban semmi kivetni valót nem látok. Sőt, így legalább a betegségek is elkerülik.
Természetesen van a lónak túloldala is, amikor szteroidokkal lövik magukat, és mániákusan viszonyulnak a testiséghez. Az se jó.
Én önmagában nem tartom a testépítést gázabb sportnak, mint mondjuk a focit.
Nincs bajom velük. Én is járok edzőterembe és lány vagyok. Az étrendem nem speciális, de odafigyelek arra, mit eszek. Nekem nem teszi ki minden gondolatom, de a napjaim ezzel ki is fulladnak ennyiben. Munka 5-ig, aztán terem, haza, vacsora, fürdés és alvás.
Van ismerősöm, aki betartja az étkezési szabályokat, ami ezzel jár, engem nem zavar meg meg is szoktam már. az exem is így élt, az sem zavart különösebben.
Ez nem lenézés.
Van,akinek fontosabb a sör,és a hedonista élvezetek.
Nekem fontosabb,hogy egészséges legyek és jól érezzem magam a bőrömben.
Minden embernek így kellene élnie,ez lenne a normális.
Csak a legtöbb ember túl sokat dolgozik,és nem bír az élet minden területén megfelelni.
Sok a napi 8 óra munka.Akinek pedig gyereke van,azoknak a 99% nem sportol semmit,nekem nem is lesz soha.
A mai embert gyakorlatilag egy választás elé helyezik.
Testileg vagy lelkileg akarsz ép maradni?
A kettő együtt nem lehetséges.
A fizikai fájdalom szerintem sokkal rosszabb.
Utolsó!
Csak az a baj,hogy magas a sportolás alapvető igénynek kellene lennie,nem feltétlen hobbi.
Nem azt mondom,hogy mindenki legyen olimpiai bajnok.
De az embernek ugyanúgy szüksége van rá,mint az étkezésre vagy az alvásra.
Én el sem tudom képzelni hogy lrezheti magát a bőrében egy olyan ember,aki nem sportol semmit.
Nem esztétkialiag elsősorban,hanem egészségügyileg.
Sajnos sokan így kampányolnak a kövérség mellett,hogy "Fogadd el magad" és hasonlók.
Elakarják hitetni ezekkel az emberekkel,hogy nem baj,ha így néznek ki.
Azzal nincs is baj,csak azzal,hogy egészségtelen.És várhatóan jóval rövidebb ideig fognak élni.És azt is úgy,hogy nem érezték jól magukat.
Elmondom az én helyzetem: van egy hobbim, amit szabadban végzek, rendszeres gyaloglással (tehát félig-meddig sport), ez napi szinten kb. 2-2,5 óra. MINDEN nap, tehát karácsonykor, szilveszterkor, másnaposan is. Emellett nincs időm külön sportolni, mivel fontosabbnak tartom a hobbim űzését, illetve a maradék szabadidőmben az olvasást, nyelvtanulást. Lehet, hogy nem tudok 100 guggolást megcsinálni, nem szedek fehérjeport, nem méricskélem, hogy miben mennyi fehérje/ ch van, de azért igyekszem egészségesen élni, nem csokikkal, mekis kajával tömni magam, hanem inkább zöldséggel, sovány hússal, főzelékkel (lisztmentesen vagy kevés liszttel) stb. Az alkatom teljesen átlagos, 175 cm-hez 62 kiló (lány vagyok). Szóval ezek ellenére mégis sok gyúrós embertől azt tapasztalom, hogy lenéznek, mert más hobbim van, más érdekel. Azért örülök, hogy itt olvashattam normális hozzáállású emberek véleményét.
Viszont valamelyik válaszoló igen szűklátókörű megnyilvánulást tett, ezt a látásmódot nyilván nem a könyvekből szedte össze:) Bár empátiát onnan sem lehet tanulni. Kíváncsi lennék, hogy pl. egyedülálló anyaként, kisgyerekkel, 10 órát gürizve, nyelvvizsgára készülve hogy szakítana időt? Vagy éppen minek rovására. Az egyik tanítványom ebben a helyzetben van, és igen, el van hízva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!