A feministák miért mondják azt, hogy egy nőt nem szabad megütni? Most akkor egyenlőséget akarnak vagy nem?
"ugyanazért a munkáért ugyanaz a fizetés járjon"
Ezzel csak egyetlen gond van: akkor az is természetes, hogy egy anya NEM hiányozhat többször a munkából a gyereke miatt, mint egy apa (beleértve a szülést is).
Márpedig erről szó nincs - és ezt árazza be a magánszféra.
Közszférában már régóta egyforma a fizetés, ott nincs különbség a nemek között.
Magyarországon ha nőként egyenlő jogokat akarsz, akkor szemét feminista vagy, ha melegként házasodni akarsz, akkor többlet jogokat követelsz, ha nem utálod a zsidókat, cigányokat akkor rohadt internacionalista vagy.
Ez a társadalom túl éretlen olyan dolgok megértéséhez, mint egyenlőség, empátia, humanizmus.
Amúgy az senkinek sem gyanús, hogy az elmúlt 80 év mentalitása (pl nőkhöz való viszony, rasszizmus, homofóbia, általános gyűlölködés, demagógia) hova vezet?
Hogy a társadalom elemészti önmagát?
Ez így senkit sem zavar?
21: "Ezzel csak egyetlen gond van: akkor az is természetes, hogy egy anya NEM hiányozhat többször a munkából a gyereke miatt, mint egy apa (beleértve a szülést is)."
Szerintem jó is lenne, ha végre az apukák is kivennék a részüket a gyerekek körüli teendőkből.A gyerekbetegségek 99%-a taknyos orrocskák törölgetéséből és teafőzésből áll, azt apuci is megtudná tenni.
"Márpedig erről szó nincs - és ezt árazza be a magánszféra. "
... és akkor ha apukák is feleannyit maradnának otthon, akkor anyukák is tudnának jobban a munkára koncentrálni.
Nekem amúgy azért felháborító a jövedelemkülönbség, mert én 7 év alatt 2 napot hiányoztam gyerekbetegség miatt, akkor nagyon beteg volt az egyik gyerekem és határidős munkám pont nem volt, minden másban nagyszülők segítettek. Miért kapjak kevesebbet annál, amelyik férfikollégám hétfőn a hétvégi buli hatása alatt volt, pénteken készült a következőre, közben meg fotókat osztott meg a facebookon.
Persze van férfi aki hajt és ismerek anyukát, aki egy hét munka egy hét "beteg a gyerekem" műsort adta elő, de az eddigi munkatapasztalatom alapján nem lehet mondani, hogy aki anya, az megbízhatatlanabb.
Persze van, amikor a nem családos kollégák bent ültek este 8-9-ig én meg fél 6-kor szaladtam el, csak épp én hajtottam egész nap, hogy időben elmehessek, ők meg ráérősen elhúzhatták. A végeredmény ugyanaz.
Hová vezet? A világ legbékésebb időszakát éljük. A régebbi korokhoz képest most van a legkevesebb háború, legkisebb a halálozási arány, leghosszabb az átlag életkor, legnagyobb a kényelem ... stb. A technológiai áttörésekről meg ne is beszéljünk. És ezt az egész világra értem, bele véve a legelmaradottabb országokat is. A mai média elég fals képet közvetít a világról, ha szigorúan a statisztikákat nézzük, akkor viszont láthatjuk, hogy sohasem volt az élet ilyen jó.
A nők pedig mind jogilag, mind szociálisan előnyöket élveznek a férfiakkal szemben. Pl a válópereket általában nők nyerik, valamint a hajléktalanoknak is csak az ötöde nő, vagyis egy nő sokkal nehezebben kerül utcára, mint egy férfi.
23:"Jogos. Meg egy nő is legyen ugyanannyira terhelhető, mint egy férfi .... mind fizikailag, mind szellemileg. Jelenleg a nehéz fizikai és nehéz szellemi munkákat is többnyire férfiak vállalják be."
Szellemi munkát is bevállalják, csak ugyebár család mellett elég nehéz arra koncentrálni. Akit támogat a párja, a családja, esetleg gyermektelen, az ugyanazt elő tudja adni mint egy férfi.
Azért megnézném azokat a férfiakat akik szellemileg nagyot alkotnak, hogy akkor hogyan tudták volna kivitelezni, ha időre kell menniük az oviba, hazaérve kajafőzés, takarítás, vasalás, leckeellenőrzés van, stb...
Legyen egyenlően leosztva MINDEN teher, és akkor lehet egyenlő elvárásokat állítani.
A fizikai résszel nem értek egyet. Nem azért mert jaj nők, hanem mert más az izomzat. Pl. egy 160 centis vékonyka férfi se mehet kemény fizikai munkára, mert alkalmatlan rá. Nem azért mert hülye, hanem vannak korlátai. Egy 180 centis mackós pasiból se lesz balett-táncos. Elég egy atlétikai versenyt megnézni, a fekete srácoknak általában csak a porát nyelik a többiek, míg távol-keletiek általában csak nézőként vannak jelen.
Egyszer beszélgettem valakivel, aki korábban dolgozott hajón (nem óceánjáró, hanem teherszállító). Szóba került ez a téma is, mondta, hogy van - persze nagyon kevés- nő is közöttük. Ők technikailag mindent ugyanúgy meg tudnak oldani mint a férfiak, de van ahová fizikai erő kell. Ha be van ragadva egy csavar és erővel kell kiszedni, stb, akkor már segítséget kell kérniük.
Szerintem ezzel nincs semmi baj, egyenlőek vagyunk, de nem egyformák. Egy átlag férfi a fizikai okok miatt alkalmasabb bizonyos munkákra, a nők is másokra. Normális esetben egyik sem több a másiknál, hanem egymást kiegészítve egyenlőek vagyunk.
Igen, ez a mentalitás valóban előre mutat.
Hiszen minden statisztikánk csodás, gazdasági, demográfiai, társadalmi gondok egyáltalán nincsenek.
Mindenki csak a saját kis érdekeit hajtja, az nem számít, hogy a kultúránkat az utóbbi 100 évben szinte lenulláztuk és 100 év múlva már magyarság sem lesz.
"A nők pedig mind jogilag, mind szociálisan előnyöket élveznek a férfiakkal szemben."
Munkakeresésnél általában hátrányban vannak a nők, ha fiatalok akkor biztos elmennek szülni, ha már anyák, akkor biztos sokat hiányoznak majd...
"Pl a válópereket általában nők nyerik,"
Megnyerik a gyerekeket, a 24 órás készenlétet, hogy egyedül birkózzanak meg két szerepben (mosás, vasalás, leckekikérdezés, miközben dolgoznak, plusz szerelés), az ismerkedés iszonyat nehéz, randira elmenni annyi előkészületet igényel, mint egy két hónapos európai körút.
Elvált anya vagyok, rohadt sokat szórakozom.
Apuka meg megnyerte a szabadidőt, az időnkénti jópofizást a gyerekekkel.
Egyébként egy bírósági statisztika szerint ahol mind a két fél küzd a gyerekekért,ott majdnem egyenlő arányban kapják a gyerekeket, csakhogy sok férfi eleve úgy indul neki, hogy majd az asszony nevelje őket.
Az én volt férjemben egy percig se merült fel, hogy magának akarja a gyerekeket, hiszen az együttélés során sem foglalkozott velük. Persze így mi is azoknak a népes táborát erősítjük, ahol az anyánál van a gyerek, lehet síránkozni, hogy de szemét volt az anyapárti bírónő. De mit tett volna? Ott álltuk, apuka meg fél szóval se említette, hogy kellenének neki...Ítélte volna neki????
" valamint a hajléktalanoknak is csak az ötöde nő, vagyis egy nő sokkal nehezebben kerül utcára, mint egy férfi."
Sok hajléktalan pszichiátriai beteg. Sokuknak lenne is lehetősége bemenni valahová, csak nem lehet részegen fetrengeni.
Nekem az hogy egyre kevesebb a háború, az erős kulturálódást mutat. A magyar kultúra meg 1000 éve meghalt, mikor áttértünk a keresztény hitre.
Amúgy tudsz valamit a magyar kultúráról? Honnan van a Göncöl szekér? Ki volt Ukkó? Ki volt Gönüz? Ki volt Tengrit? Hogy szól az ősmagyar teremtésmítosz? Szerintem olyan dolgokkal dobálózol, amiről semmit sem tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!