Most akkor egyenlőséget szeretnének a nők, vagy sem?
Sziasztok!
Mindenhol azt olvasni,hogy a nők azt hangoztatják,hogy egyenlőséget szeretnének,már már vadmacska módjára!
Példa:
-a férfi is vegye ki a részét egész nyugodtan a házimunkából,takarítson,főzzön (nem vicc,sokszor azt olvasom nőktől,hogy még akkor is,ha a férfi dolgozik,a nő meg háztartásbeli,megteheti...)
-a férfi is vigyázzon a gyerekekre,hogy a nő is el tudjon menni szórakozni
De amit nem értek,a nők szinte csak ezekben a dolgokban hangoztatják az egyenjogúságot...
Mert például még mindig elvárják a pasiktól,hogy pl egy étteremben,moziban,randin fizessen mindig egy pasi,illetve a nőt eltarthatja egy férfi,de milyen ciki már,ha a pasasnak nincs munkája,de gáz hogy otthon ül,nem csinál semmit,egy pasi dolga az hogy gondoskodjon a családról..stb.
Tehát én azt veszem észre,hogy a nők csak akkor akarnak egyenjogúságot,ha az az ő részükre kedvező....
Tudod a nők nem egy egységesen gondolkodó massza. Ahány van belőlük mindegyik mást szeretne. Én nem hívatom meg magam egy pasival, de elvárom, hogy otthon segítsen. Az egyik barátnőmnél elvárás, hogy a pasi fizessen mindent, de nem tud férfiként nézni rá ha házimunkát végez.
Az egyenjogúság szabad döntésről szól. Ahogyan a férfi is szabadon dönt, hogy milyen nővel akar együtt lenni.
Akkor szidhatnánk a férfiakat is, mert eltartani nem tartják el a családot, elvárják, hogy a nő is dolgozzon és adjon bele a családi kasszába, de amikor a házimunkáról van szó, akkor az egyből női munka, nem az ő feladatuk.
Amit példának írtál (házimunka, gyereknevelésben való részvétel) azt én is elvárom a páromtól, de azt már nem, hogy egyedül ő keresse a pénzt, én még többet is teszek bele a közösbe.
Azzal hogy úgy hogy a férj dolgozik, és a nő háztartásbeliként várja el hogy a pasi is végezzen házimunkát, már megdől az egyenlőség.
Viszont ha dolgozik mindkét fél akkor mindkét fél vegye ki a részét a háztartásból, gyerek nevelésből.
Mert azért manapság mi a nagy átlag:
Férj elmegy reggel dolgozni, délután haza ér és beül a tv, számítógép elé, vagy elmegy a haverokkal sörözni, "rosszabb" esetben haza hozza a haverokat.
A feleség elmegy reggel dolgozni.Haza fele elhozza az oviból, suliból a gyereket.Haza ér neki áll főzni, takarítani, ha ovis a gyerek vele is kell játszani, foglalkozni, ha sulis akkor segíteni neki a háziban meg persze foglalkozni, játszani vele.Eközben a férj a fent említett elfoglaltságokat űzi.Majd együtt megvacsiznak és míg a család nézi az esti filmet, a nő elmosogat, még egyszer felsöpör.Majd lefürdeti és lefekteti a gyereket, eközben apa fürdik, végül kipihenten lefekszik és várja az asszonyt.Eljut anya is fürdeni, persze össze szedi a család által szétszórt szennyest, kimossa a szőrt a csapból, ha lefürdött még átmossa a kádat.Ezek után hulla fáradtan ágynak dől, még hallja a férjétől :"na látom.." és azt már nem is halja hogy "...megint nem lesz szex" mert addigra alszik mint akit fejbe vertek.
Itt hol is az egyenlőség?
Persze akinek nem inge nem veszi magára, de ezek a nők szokták az egyenlőség hiányát hangoztatni.
Mindenütt más van, ahogy le is írták néhányan.
Egyenjogúság majd akkor lesz, ha egyetlen mondat sem kezdődik így, hogy "a férfinak kell" vagy "a nőnek kell".
Szerintem ez soha nem fog megvalósulni, mert a nők sem ezért küzdenek.
Tényleg azért küzdenek, amit mondasz: hogy az ő jogaik megmaradjanak - míg a férfiak jogai megszűnjenek.
Ez pedig így nőuralom lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!