Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek öntelt a barátnőm?

Szerintetek öntelt a barátnőm?

Figyelt kérdés
Egyik barátnőm nem rég diplomázott és feltett 1 képet az egyik közösségi oldalra. Ott áll a diplomával a kezében. Erre találkoztam pár régi osztálytársunkkal, akik azt mondták erre, hogy látták, hogy milyen beképzelt, mert feltett még arról is képet, hogy megkapta a diplomáját és nem tudják, hogy miért büszke rá, mert a mai világban ez már semmit sem számít. Szerintem egy teljesen normális kép volt, nem volt hivalkodó, nem pózolt, egyetlen egy képet tett erről fel, nem egy tucatot. Én úgy gondolom, hogyha valaki 5 évig tanult ezért, annyit simán megérdemel, hogy egy ilyen képet feltegyen és büszke legyen az elért teljesítményére (a büszke meg az öntelt között szerintem van különbség). Ti mit gondoltok erről?
2010. jan. 23. 11:14
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
Nem tudod itt előítélet inkáb az egyetemisták felől van a többi réteg felé.Nekem mint említettem párom most fog diplomázni.Sőt már biztos helye is van ahová mehet.Utolsó évben tanulmányi szerződést kapott a Mol-tól.Szeptemberbe kezd Algyőn a gázüzemben(gázmérnök)mi még gimi 10.osztályban jöttünk össze.Szóval van m ögöttünk pár év.Mikor elkezdte az egyetemet az ismerősei úgy h engem nem is ismertek csak hallomásból már elkezdték tömködni a fejét h nem-e lenne neki jobb ha valakit összeszedne az egyetemről mert ugye az csak diplomás lesz és hát az életben ez nem mind1 mert ugye 1 diplomáshoz 1 másik diplomás illik.Mikor feljöttek az albérletünkbe hozzán nem úgy köszöntek h sziasztok hanem h szia ...(barátnőmnek csak)és mai napig is ha elkisérem őt és jönnek szembe a csoporttársai 1-2kivétellel engem levegőnek néznek és csak páromnak köszönnek.Mert ugye én nem vagyok diplomás nem járok oda magyarán én ember sem vagyok.Jó tényleg nem általánosítok mert van kivétel de nekük erre majdnem ráment a kapcsolatunk.Erre a sok nagyképű 18évesen kocsival lakással rendelkező önelégült kis majomra.
2010. jan. 23. 12:35
 32/46 anonim ***** válasza:

Ha erre a majdnem ráment a kapcsolat(h.másak mit gondolnak rólad)akkor lehet h.bennetek van a hiba...

Nem kell az ilyenekkel foglalkozni.A te önérzeted attól nem kell h.sérüljön,h.nincs diplomád.Akiknek meg van,pedig ostobák mint egy fatuskó,azok majd befogják a kicsi szájukat,ha rájönnek h.a megvett,sokévi puskázással kiszenvedett papír messze nem elég.Úgyis kihullik a férgese..bocs a durva fogalmazásért..:O

2010. jan. 23. 12:40
 33/46 anonim ***** válasza:

Biztosan nagyon örül neki, és büszke rá.

Én nem tenném azonban, mert lehet, tényleg nagyképűnek hat, ezen túl, nem az a lényeg.

Vagy, nem lehet, hogy csak azért, mert egy jól sikerült fotó? Arcán boldogság, szép ruha?

2010. jan. 23. 12:40
 34/46 anonim ***** válasza:

Szerintem is egyértelmű az irigység:) Nem öntelt a barátnőd.

Az jut eszembe erről, hogy egyszer főiskolán egy sikeres félév után elmentem egy sörre egy sörözőbe, ahol volt pár pali. Megkérdezték mi járatban vagyok és majdnem bunyó lett a vége. Azt mondták ugyanis hogy én miért kapok diplomával jobb munkát, ha azért én is 4 évet tanultam, de ŐK IS AZ ASZTALOS és Hegesztő szakmájukért! Az is 4 év ez is 4 év és én mocskos zsidó vagyok! :D

Egyszer egy helyi vállalkozó is megtalált, mert b@szta a csőrét, hogy főiskolára járok elkezdte apámat szapulni, hogy Én amúgy csak azért leszek jobb helyzetben a munkaerőpiacon mert apám fizeti az iskolát meg a diplomát. Az ő fiacskája is van olyan okos, mint én... Ezzel nincs gond, de hozzáteszem hogy nem a kocsmába kellene inni minden nap, és akkor lenne pénz főiskolára...Államin vagyok ugyanis.

Annak is az lett a vége hogy a palinak már vérben forgott a szeme és úgy szedték le rólam . És miért? Ki tudja? Butaság, irigység, egoizmus.

A lényeg, hogy a barátnőd akkor is legyen büszke arra, hogy tanult ember :)

Megvan a lehetősége egy jobb életre és ez fontos, mert magától érte el.

Mások bikiniben meg részegen pózolnak a közösségi oldalakon, azt hiszem egy diplomás kép nem a világ vége ehhez képest :)

2010. jan. 23. 12:44
 35/46 anonim ***** válasza:
abszolut nem írigység mert nincs rá okom.Van egy aránylag jól fizető állásom vannak haverjaim 2 barátom 1 szép és okos barátnőm.Szóval elégedett vagyok az életemmel.Csak mint említettem a párom csoporttársai már úgy véleményt alkottak rólam h nem is ismertek.Nekik elég volt annyi h nincs diplomám és nem járok az egyetemre.Egyébkélnt le is ejteném magasról ezeket az embereket mert megvan a saját köröm akik véleményére adok és ezek az emberek nincsenek benne.Csak tudod.....na mind1 még 1 sztori egyetemi klubban voltunk párom 2 haverom meg én.1ik haveromra ráállt 1 lány tehát a lány a haveromra csók simi puszi tapi minden megvolt már eléggé forrt köztük a levegő.Megjöttek a lány barátnőji a lány büszkén mutatta be nekik a haveromat aki mellesleg modell.A többi lányo is látszott tetszik nekik mert mosolyogtak mint a díszrök.Leültek beszélgettünk tovább.Majd 1. lány megkérdezte haveromat h milyen szakra jár?Haverom belökte h ő már dolgozik mit kővűves.Na és itt jött el a pillanat amikor lefagyott az arcokról a mosoly és a lányok felálltak és tovább állta.De ismerek olyan lányt is aki azt is nézi mielőtt összeáll valakivel h az hanyasra érettségizett. :-))))))))))))))
2010. jan. 23. 12:44
 36/46 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de szerintem irigy vagy és úgy ítélkezel, hogy kategorizálsz. Amúgy meg, ha ilyenek a párod ismerősei, akkor új barátok után kellene néznie, nem? Mert ezek szerint ők nem örülnek az ő boldogságának...de nem minden diplomás ilyen. Mivel te nem vagy diplomás, te azt látod, amit a diplomások csinálnak, én meg azt látom, amit a nem diplomások mondanak ránk, diplomásokra. De mindez mondd, hogy jön ahhoz, hogy az én osztálytársamnak van diplomája? Ő nem henceg senki előtt ezzel, nem néz le senkit. Tanár lesz, ilyen szakmához kellett a diploma.
2010. jan. 23. 12:45
 37/46 anonim ***** válasza:
100%
12:22: azért ez nem egészen van úgy, ahogy írtad, mert akinek megvan hozzá az esze és akar egyetemre menni, az egyetlen fillér nélkül megteheti...és hogy én ezt honnan tudom? onnan , hogy én épp ezt teszem...egy fillérem sincsen, a szüleim nem tudnak támogatni...állami finanszírozással vagyok egyetemen, mellette megpályáztam a szociális ösztöndíjat és tanulmányi ösztöndíjat is kapok, és felvettem a diákhitelt is...mindezen pénzekből bőven tudok finanszírozni mindent, pedig nem dolgozom és a szüleimtől sem kapok pénzt...szóval ha valaki akar és eleget tud, az járni fog az egyetemre...ha valaki a pénzre fogja, akkor az hazudik, vagy a tudatlanságát vagy a lustaságát palástolja
2010. jan. 23. 13:01
 38/46 anonim ***** válasza:

Én nem ítélkezem és nem mondom azt h mind1ik ilyen de ezt fenntebb már írtam is csak ezek szerint mindenki figyelmét elkerülte éés előjött az önérzet.Persze jogosan.Én nem azt írtam h mind1ik ilyen és azt is írtam h a barátnődet ezért nem tartom nagyképűnek.Csak ugye ez is elkerülte a figyelemét mindenkinek.Én csak leírtam azt én milyenekkel találkoztam az 5év alatt.És volt köztük olyan is akivel többször is szerveztem már úgy közös programot (poker meccs sörözés)úgy h párom nélkül.Csak sjnos a többség önelégült nagyképű majom.És na haragudj de én még csóróval nem találkoztam.De tényleg nem mert ha igen akkor hidd el h mondanám.Elmodnom én mint láttam és ez nem általánosítás én ezt láttam!!!!!!

Kimentünk ilyen egytemista kocsmába(?)ott leültünk.Ment a duma az csak egy dolog volt h én kb.2x-3x próbáltam megszólalni és senki nem figyelt rám meg a szavamba vágtak ez oki én nem vagyok egyetemist engem nem hallgattak meg.De a témák arról szóltak h kinek hány lakása van, milyen kocsija, hol volt nyaralni, hol van nyaralója, mennyi baszott el, éppen hány százezres a telefonja stb.Nekünk kamionos cégünk van,nekünk szállodánk,nekünk kocsmáink boltjaink,én apukám vezérigazgató,enyém milliárdos,enyém polgármester,enyém képviselő,stb.

Nekem már itt van igazgatói állásom ha elvégzem,nekem ott,nekem amott.

Zsebből veszem elő a százezreket,mercim van,bmw-m van,terepjáróm van,sportkocsim van.

És most még1x mondom nem általánosítok én a majdnem 5év alatt ezt láttam.De tényleg.Nincs okom hazudni.Mert mint mondtam én teljesen elégedett vagyok az életemmel,fizetésemmel,autómmal.Szóval úgy....párom is elkezd dolgozni (gázmérnök)és nekünk tényleg úgy nem lesz gondunk.És én nem írígyelem a fizetéséért hanem egyértelmű h örülök neki hiszen 1 csapat vagyunk és ha neki jó akkor nekem is jó.

De én tényleg ezt láttam.

2010. jan. 23. 13:23
 39/46 anonim ***** válasza:
100%
Pff. Tehát aki egyáltalán képet rak fel, már az is öntelt, hogy nézd nekem van fényképezőm meg adatkábelem?
2010. jan. 23. 13:33
 40/46 anonim ***** válasza:
Húúúúúú.Hát....ekkora hülyeséget.Azért szerintem 1 digi-vagy egy merci meg lakás Stb.azért nagyon nem egy kategória.Ezzel kicsit elvitted magad.De itt nem is azon van a hangsúly hanem azon h ezt minden egyes alkalomml végig fújták.Tehát nem az h 1x.Henem az a tudod....a helység 1ik végéből kiabál át a másikba h mindenki hallja h ő most vett egy A6-os Audit.
2010. jan. 23. 13:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!