Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek öntelt a barátnőm?

Szerintetek öntelt a barátnőm?

Figyelt kérdés
Egyik barátnőm nem rég diplomázott és feltett 1 képet az egyik közösségi oldalra. Ott áll a diplomával a kezében. Erre találkoztam pár régi osztálytársunkkal, akik azt mondták erre, hogy látták, hogy milyen beképzelt, mert feltett még arról is képet, hogy megkapta a diplomáját és nem tudják, hogy miért büszke rá, mert a mai világban ez már semmit sem számít. Szerintem egy teljesen normális kép volt, nem volt hivalkodó, nem pózolt, egyetlen egy képet tett erről fel, nem egy tucatot. Én úgy gondolom, hogyha valaki 5 évig tanult ezért, annyit simán megérdemel, hogy egy ilyen képet feltegyen és büszke legyen az elért teljesítményére (a büszke meg az öntelt között szerintem van különbség). Ti mit gondoltok erről?
2010. jan. 23. 11:14
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
Szerintem ez annyira nem gáz mert végül is ezek a közösségi oldalak arról szólnak h a többség ott futtatja magát h mekkora király.Engem jobban zavarnak azok a lányok akik állnak a megállóban(busz villamos)beszélgetnek 7öznapi dolgokról.Megérkezik a jármű felszállnak hangerőt duplára emelik és hírtelen:"jajj képzeld ma az egyetemen.... jajj igen nálunki is ma volt zh és jajj igen az egxetemen..."minden mondtaukban benne van az egyetem.Majd leszállnak hangerőt visszaveszik és megint elekzdenek beszélgetni a barátok köztről.Aztán ha átszállnak másra akkor ott megint hangerő fel és megint egyetem.
2010. jan. 23. 12:08
 22/46 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy milyen műfaj a Gyűrűk Ura pontosan, de szerintem nem ez volt a kérdésem. Én inkább olvasok töri könyveket vagy a gyereknevelésről. Engem ilyen Gyűrűk Ura jellegű könyvek nem tudnak lekötni.
2010. jan. 23. 12:10
 23/46 anonim ***** válasza:
Nem hiszem ,hogy ez önteltség lenne.
2010. jan. 23. 12:14
 24/46 anonim ***** válasza:
nincs ebben semmi önteltség, ha elér valamit, miért ne tehetné ki a képet? van, aki a cicijével meg a bulizásaival büszkélkedik...szerintem akkor már inkább a diplomájára legyen büszke valaki, mint arra, hol és hogyan vetkőzik le... teljesen természetes dolog, hogy büszke rá, mert megdolgozott érte, azok a régi osztálytársak pedig irtó irigyek, mert valszeg ők sosem érnek el a diplomáig, örülnek, hogy leérettségiztek(már aki)
2010. jan. 23. 12:15
 25/46 anonim ***** válasza:
Szerintem ezzel semmi baj nincs. Ha megkapom egyszer végre a diplomámat, akkor én is rakok ki képet arról, hogy megkaptam :) Miért ne lehetne? Ahogy arról is van kép, hogy a gyerekem az ölemben van, vagy hogy a kutyámat tartom, vagy hogy sütöttem egy nem csak finom de ráadásul szép tortát, én ezeket szeretem kirakni. Ki mire büszke... Van aki a kocsijáról rak ki képeket, én nem mondom, hogy ne tegye, mert gondolom megdolgozott érte, és örömét leli benne, ha kiteheti. Ha egyszer tudnék venni egy Dodge Vipert, én is kiraknám :) Szívesen rakok ki olyan dolgokról képet, amik kedvesek a számomra, amikre büszke vagyok, amikért megdolgoztam. Nem azért, hogy mások irígykedjenek, hanem mert a céljaim, és főleg az elért céljaim jellemeznek engem.
2010. jan. 23. 12:18
 26/46 anonim ***** válasza:
51%
én a bulis képeket rühellem..Mutogassák egymásnak akik ott voltak,minek ezeket kitenni??Egy diplomaosztó más.Nagyobb értéket képvisel, munka van benne,/többnyire/egy szép,meghatározó időszak lezárását is jelenti.Ha valaki ezt meg szeretné osztani másokkal az teljesen jogos.
2010. jan. 23. 12:18
 27/46 anonim ***** válasza:
44%

Azért az utolsó hozzászólóval nem értek teljesen egyet.

Mert igen lehet h vannak írigyei de itt Mo-n senki nem veszi észre azt h ahhoz h valakinek diplomája legyen ahhoz bizony kell egy elég stabil anyagi háttér.Mert ugye ez köztudott h csórók nem nagyon járnak egyetemre és nem azért mert h nincs meg hozzá a képessségük hanem bizony korlátoltak az anyagi lehetőségei.És ugye mennyien járnak úgy egyetemre h nem is ott lenne a helyük képességük szerint.De valahogy ők is lediplomáznak.És aki meg penge agyilag nem tud elmenni mert anyuci keres 70-et apuci 85-öt és mire kifizetnek mindent bizony semmi ne marad.Nekem párom most fog diplomázni és több mint 100ezerbe leszg neki benne.Gyűrű szalag meg nem tudom h mi még de sokba kerül.Na msot ezt 1 csóró nem tudja megtenni.És inkább az a szomorú h a sok(leendő)diplomás lenézi az embertársát mert a másiknak nincs.És pedig......szóval ismerek olyan 8osztályost aki sokkal értelmesebb ill.nagyobb tudás van a fejébe mint 1 diplomásnak csak ugye neki apuci meghalt anyuci 1edül maradt és a srác elment dolgozni h tudjin segíteni.És égis a köztudatban ő a 8 osztályos bunkó.

2010. jan. 23. 12:22
 28/46 anonim ***** válasza:

és ha lediplomázottakkor már rögtön jön az előítélet h.jah persze mert ő megtehette..??

de hülyeség!!

mi van ha ösztöndíjat kapott,diákhitelt vett fel,spórolt pénze volt vagy dolgozott suli mellett..Ettől még nem kell rögtön ítélkezni!!

2010. jan. 23. 12:24
 29/46 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló...ez a lány, akiről beszélek, nem néz le senkit azért, mert nincs diplomája. Ő nem is tud arról, hogy a volt osztálytársaink mit mondtak. A kérdésem is mutatja, hogy manapság már egy ilyen ártatlan kép is negatív érzéseket vált ki a rosszindulatú emberekből. Nem vagyunk egyformák. Van, akinek az életében ez adatott meg, van, akinek más. Van, akinek nem anyagi javak jutottak, de jutott neki más, ami lehet, hogy sokkal nagyobb érték. Ha pedig értékes ember, mindegy, hogy van-e diplomája vagy sem. Senki sem tökéletes és nem értem, hogy miért kellene leszólni a másikat azért, mert van diplomája vagy nincs. Ő dolgozott érte, az ő érdeme. Az egy dolog, hogy anyagilag megtehette, ez egy lehetőség volt, de ő véghez is vitte, ami nem kevés erőfeszítés (ezt tudja, aki járt egyetemre és nem büfé szakra). Én is tettem fel képeket a gyerekemről és nem állt szándékomban, hogy valaki azt gondolja, hogy én beképzelt vagyok. Na most ezek után joggal gondolom azt, hogy már bárkit bármiért leszólhatnak. Amiről te beszélsz az is irigység ám...
2010. jan. 23. 12:30
 30/46 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti válaszolónak írtam, bocsánat.
2010. jan. 23. 12:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!