A Mónika, meg a Józsi barát show-nak vajon van valami mélyebb titkoltabb célja?
Anno úgy gondoltam, hogy azért vannak ezek a szánalom műsorok, és azért nagy a nézettségük, mert az emberek szeretnek a szerencsétlen műveletlen nyomorultakon röhögni. Ezt ma is vallom, ám magamon megfigyeltem, hogy szép lassan el kezdtem utálni a cigányokat... Semmi gondom nem volt velük soha, nem laknak a közelben, nem bántottak, semmi...
És mégis ettől a sok bicskanyitogató embertől (akik legtöbbször romák) ezekben a műsorokban, azt vettem észre, hogy már indulataim vannak ha nézem.
Régen azért néztem néha, mert jókat röhögtem, ma már azért, hogy beolvassak a tv-nek :)
Szerintetek mi a célja a műsornak? Szimpla haszonszerzés, vagy esetleg feszültségkeltés is? Amikor ennyire nyomják a híradóban, meg a médiában, hogy így a kisebbségi jogok, úgy a diszkrimináció, jaj szegény cigók, akkor egy ilyen műsor nem gyanús???? Abszolút fogyatékos, torz, elmeroggyant tolvajoknak mutatják be őket... persze közvetetten.
ma 10:31
El kell hogy keserítselek, ezért a szereplők egy árva fillért sem látnak, max megigérik nekik szóban..
Legtöbbször még a ranglétra legalján álló segédszerkesztöket sem jelentik be vagy fizetik ki...
Ez az egész úgy van megcsinálva hogy azt tisztán és érthetően elmondják hogy fizetés nincs csak jutalékféle 40-50 ezer egy segédszerkesztőnek egy sztoriért ami eljut odáig hogy adás készüljön belőle (persze a segédszerkesztők felett álló szerkesztők akik hivatalos normális munkaerők azok kb 140-170 körül kapnak egy sztori után )
Aztán a többiről ködösítenek, egyszer úgy vagy tájékoztatva hogy majd nemsokára kapsz szerződést, aztán ha már nagyon balhézol mert már ott melózol x ideje akkor elmondják hogy ők bejelentenek ha akarod illetve a cég aki a produkciót gyártja, de neked kell befizetni az összes költséget magad után (magyarul mintha EV lennél)
Igy már korántsem éri meg a dolog főleg ha egész hónapban egy sztorit sem tudsz összehozni ráadásul még a telefonszámlát is rádverik a szerződés alapján, ha pedig azt választod hogy ott vagy és nincs semmiféle papírod ugye nem képzeled hogy majd egy fillért is látsz valaha ha csinálsz egy héten akár 3 sztorit is...
Max meghív a szerkesztő egy görbe estére vmi kocsmába aztán annyi barátom...
Meg mégvalami, legtöbbször segédszerkesztőnek is gyakornokokat vesznek fel...
Ingyen....
10.31-es vagyok.
Akkor te jobban belelátsz ebbe a dolgokba, mi a véleményed róla? Esetleg te is ott dolgozol/tál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!