Hogyna reagáljak erre? Hogyan lehetne megoldani?
Figyelt kérdés
Kb. fél éve költöztem el, ketten élünk a lakótársammal, mindektten huszonévesek vagyunk. A srác sajnos nem éppen egy pedáns tipus, mosogatni szokott maximum. Takarítani inkább én szoktam, de nem hoztam ezt fel neki eddig, mert igazából ő hétvégén ált. hazamegy, én akkor úgyis takarítanék, meg félek az esetleges konfliktustól is ( őa főbérlő) Most egy ideig távol volt, a párok ott maradt a lakásban, én dolgozom. Erre hívott a párom, hogy hazajött a lakótársam, és elhozta az anyját is takarítani. Nem biztos benne, hogy ól hallotta, de elképzelhető, hogy rám lett kenve az anyja előtt, hogy én vagyok az, aki nem takarít (tegnap is takarítottam, persze van 1-2 dolog, pl a gáztűzhely, ami már akor is gánya volt, amikor odaköltöztem, tökéletesne nem tudom megcsinálni) ill. az egy8ik redőnnyle is gond van, mert ottfelejtette ő vagy a munkások a bögrét, és rá lett engevde a redőny, és elvielg eltört. Emiatt már felhívtam, hogy beszállok a javítási költásgekbe, ha nem tudja megcsinálni, végülis én nem vettem sézre a bögrét. De mi legyne eztuán? Mert nagyon szép és jó helyne léő lakásról van szó, alapvetően kijövök a lakótársammal is és amiatt sincs konfliktus, hogy viszonylag sokat alszik ott a párom....csak attól félek, hogy ha most elkezdem megbezsélni, h osszuk be atakarítást stb. akkor ugynaúgy nem történne smemi.2014. ápr. 22. 13:55
1/12 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy én nő vagyok, a lakótársam fiú, lehet, ezért trehányabb.
2014. ápr. 22. 13:57
3/12 A kérdező kommentje:
Az most pont nincs otthon :D
2014. ápr. 22. 13:57
4/12 A kérdező kommentje:
De tényleg, most szarul érzem magam emiatt az egész miatt, nem szívesne megyek bele eleve konfliktusba :/
2014. ápr. 22. 14:00
5/12 anonim válasza:
a férfiak trehányabbak, meg legbelűl el is várják egy nőtől, hogy vezesse a háztartást. Próbálhatod szép szóval, de nem tudom mire fogsz vele menni. Azért is írtam a pontyot, mert erre egyszerűen nincs megoldás.
6/12 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, én sokszor tapasztaltam azt, hogy a nők trehányabbak, persze tudom, hogy ezt nem lehet így általánosságban kijelenteni.
2014. ápr. 22. 14:03
7/12 anonim válasza:
Ő is írjon már ki egy kérdést ugyanerről.. Mert szerintem az őrületbe kergeted. Ettől nem rossz ő, meg te sem, hanem két, ellentétes nemből valók vagytok. Múltatok is lehet más ezügyben, ilyen van, van ilyen. A nők hajlamosabbak arra, hogy a környezetüktől tegyék függővé kedélyállapotukat, mentális nyugalmukat. Biztos vagy benne, hogy nem viszed túlzásba? Hogy az életed valamely területéről hiányzó momentumot nem itt próbálod meg pótolni, behajtani? De ugye nem ismerünk. Ha ezek nem állnak akkor sem azon kell meggörbülnöd, hogy mi lett rádkenve, s mi nem. Tudatalatt dolgozik benned - mert ez lett belédnevelvm továbbadva - hogy a nő a felelős a tisztaságlért, ha az nincs rendben, akkor nála vannak gubancok. Igen, egy háztartásban (bár ott is megegyezés kérdése felvilágosultaknál), de nem egy bérleményi lakóközösségben. Ott kettőn áll a vásár, illetve az fog többet takarítani, aki e téren egy magasabb igényszinttel került bele a szituációba. A lakótársad sokat aligha fog változni, beszélgetni azért mindenképp lehet a dologról. Nem kell félni. Ha nem szólsz, semmilyen változást nem érsz el. Add meg magadnak a lehetőséget. Foglald bele, hogy mostmár legyen is valami.
8/12 anonim válasza:
Én ezen fél percet sem rágódnék. Mindenki azt és úgy csinál, ahogy akar. Semmiféle szerződés nincsen köztetek, ami valamire is kötelezne. Pont.
9/12 A kérdező kommentje:
Nem hinném, h bármit is túlzásba vinnék, nem mászunk bele a másik életébe és egyébként jól kijövünk. Az meg, hogy nem vagyok kötelezve semmire: nem lehet megfulladni a koszban.
2014. ápr. 22. 14:31
10/12 anonim válasza:
Hallod, jó nagy pletykafészek a párod... nem biztos benne, hogy egyáltalán arról volt-e szó, de azért hallgatózott, aztán szaladt felhívni téged, ez elég röhejes. És mi van akkor, ha eljött a főbérlő anyukája? Legalább végre ki lett ganézva rendesen az a lakás.
Egyébként nem te vagy az, aki nemrég kérdést írt ki arról, hogy a lakótárs, aki a főbérlő is egyben, mindig kukkol amikor fürdesz? Meg a barátod utánad szokott fürdeni, de a másik srác beront kettőtök közé? Én nem tudom, milyen csoda lakás lehet az, ahol inkább éltek hármasban a koszban, miközben rendszeresen kukkolnak téged, de akkor sem akartok semmi változtatást, inkább még te félsz, nehogy el kelljen menni onnan. Szerintem ti hárman pont összeilletek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!