Valaki elárulná nekem, hogy mi értelme gyereket vállalni? Honnan jön a motiváció?
Na ide figyeljél.
A viselkedésed alapján nem tűnsz 27 évesnek. 17-nek se.
Hordasz itt össze minden hülyeséget ami eszedbe jut, csak hogy még jobban földbe döngölhess. De a mondataid között nincs összefüggés a mondanivalódat nem támasztottad alá, és irreális dolgokat hozol fel példának.
Senki nem mondta, hogy kellemes simogató érzés a szülés, de a mai orvostudomány mellett elég kevés nő hal bele. És aki belehal az se a fájdalomtól. Eléggé irreális felfogásod van nemde?
(Szülés közben vagy annak nézése közben nem szoktak sonkás szendvicset enni.)
Ami azt illeti egyáltalán nem szippantott be a társadalmi elvárás, mivel én nem azt mondtam, hogy szülök gyereket amint lehet, mert ez az elvárás, hanem azt mondtam, hogy szülni fogok gyereket amint megtaláltam azt az embert akinek érdemes szülni, megvannak a körülmények és én is szeretném. Ez mióta a társadalom nyomása? Lehet, hogy sose lesz gyerekem mert valami hiányozni fog, de lehet, hogy nagycsaládos BOLDOG anyuka leszek.
Függetlenül attól, hogy az ember felsőbbrendűnek érzi magát a többi állatnál, ugyanúgy bennünk van az ÖSZTÖN bizonyos dolgokat, mint például az utódnemzésre. Az állatvilágban tudod hogy hívják azt aki úgy gondolkodik mint te? Selejtnek. És az ember is csak egy állat..
Egyelőre ugyan nincs párom de boldog vagyok. Majd lesz. De nem fogom elvárni tőle, hogy istenítsen (úgy mint egyesek khmm khmm...)
Ami a félelmeket illeti, igen volt elég sok félelmem, hiszen kinek nincs... De lehet azokat irányítani. Szerinted a paranoiásokat hogy a p.icsába gyógyítják meg? Megtanítják kezelni/legyőzni a félelmeiket. Ez az amire úgy tűnik te képtelen vagy.
Következő kérdésed:
Az életcélom a boldogság. Azt hiszem ez most valós. És akkor is az lesz ha családom lesz. Most a karrierem tesz boldoggá később csatlakozik hozzá a család. Abszolút reális elvárás az élettől. Nem akarok világot megváltani, beérem annyival, hogy a munkámon belül beteg lelkű embereknek segíthetek.
Aztán akkor az elhízott hájas popókáról annyit, hogy nem kell elereszteni magadat azért mert van egy gyereked, hanem folytatni kell a testedzést és máris nincsen hájas segged. De ez persze a magadfajta ítélkező egyedeknek eszükbe se jut. Bizony lehet sport és egészséges életmód egy szülés után is.
Csodálatos. Lássuk csak. Az érzés (ugyan még nem volt benne részem de remélem lesz) amikor a kezedben tartod a gyerekedet, a saját véredet. Annál valószínűleg nincs jobb érzés.
Ami pedig a dobálózásodat illeti, ne aggódjál ha szülni fogok egy férfinak annak szülés után is tökéletes lesz minden részem. Elképzelhető, hogy azért látod ilyen sötéten ezeket a dolgokat, mert a te férjecskéd erre nem lenne képes...
Na. összefoglalva. Azt érzem, hogy te nem vagy normális:)
Ne add tovább a génjeidet igazad van, nem kell még több "selejt" :)
A stílusod is páratlan, azt se kéne tovább adni.
És önző is vagy. Nem is kicsit. De figyeld csak az órát szivem, mert el fog telni feletted az idő, és addig bármi történhet. A párod elhagyhat, az életed összeomolhat, vagy éppen jobbá válhat, annyi fordulat jöhet még az életedben, egyszer még akár az is, hogy gyereket akarsz. De már késő lesz. Mert te fiatalon úgy gondoltad, hogy önző módon te önmegvalósítasz és lesz.arod a gyerektémát sőtmitöbb undorítónak titulálod. De ez már a te problémád.
Ja igen. Tudtam, hogy valamit ki fogok hagyni.
A kutya. Igen van kutyám. Szeretem imádom...normális határokon belül. Nem gondolom, hogy az ember többet ér egy kutyánál, de es nem változtat azon, hogy a kutya az kutya a gyerek az gyerek.
Csak sokan elkövetik azt a hibát, hogy vesznek egy kutyát, de nem veszik figyelembe, hogy a kutya falkaállat, teljesen más az értékrend, a nevelés. Minden. És elkezd babusgatni, öltöztetni, úgy bánni vele mint egy gyerekkel, ezáltal teljesen összezavarva szegény állatot.
Ez egy abszolút tipikus hiba a kutyatartók nagy részénél. Szerintem te is ide tartozol...
Érdekes ahogyan stílust váltottál hirtelen. Először voltál a vernyákoló alpári paraszt, most meg játszod itt a felvilágosult gondolkodót. Elszomorítalak, nem vagy az. És tudod miért? Mert nem tudod mi az, hogy élni és élni hagyni. Most pedig kifejtem neked úgy a véleményemet, hogy számodra is érthető legyen, mert látom a sorok között olvasás az nem megy.
Én azon az állásponton vagyok, hogy a szülés nem kötelesség, nem feladat, hanem lehetőség. Szül, aki szeretne, akiben ott az ösztön, akit motivál valami, akit ez tesz boldoggá. Engem NEM. Akkor miért tegyem? Hogy a Föld eggyel több ember legyen? Hogy elvégezzem evolúciós kötelességem? ( Kötelesség wtf ? ez már nekem ellentmondás.)
Második: Senki sem kérte az életet, hanem kapta, ezáltal joga van azt úgy leélni ahogyan jónak látja és szeretné. Ha neked gyerekkel a jó, szíved joga. Ha nekem anélkül, akkor miért leszek szarszemétszaralak? Csak mert ez a 'normális', az elvárt?
Egyébként vicces, hogy te állatnak tartod magadat. Én ember vagyok, de állatvédő, szóval nyugi, nem ítéllek el.:))) Te kis butus ösztönlény. Szerintem épp ez az emberi mivoltunk lényege. Ha úgy érezzük, hogy nem ragaszkodunk ösztöneinkhez hát felülemelkedünk rajta.
Önző vagyok? Na tipikus, amit mi CF-ek megkapunk.. Mégis kivel szemben vagyok önző? A meg sem született gyerekemmel szemben? A párommal szemben, aki nem akar gyereket szintén? És mondd, te nem vagy önző? Kinek akarod a gyereket? Hát magadnak. Mert NEKED kell, mert NEKED jó legyen, NEKED KELL valaki aki továbbél. Ki is az önző? Magyarázd már meg nekem kérlek a rengeteg akart gyereket, akik mégis lelkisérültek, alkoholisták,drogosok lettek.
Na, nem is vártam többet egyébként a gyermeknemzéstémánál tőled. Magad sem tudod a megszokott sémáknál tovább magyarázni.
Ez igaz, hogy alakulhat 100 féleképp az életem, DE A TIED IS. Nehogy aztán megbánd a nagy döntésed. Elég kisszerű életcélod van.. De hát kellenek az átlagemberek is.:)
Igen, én igyekszem önmegvalósítani, amit aztán te bánhatsz amikor lefialtál, dagadtan, fáradtan, elhavazva, háziasszonyként, meg aztán próbálj meg mellette nő is maradni. Ezt látom a környezetemben. Hát köszönöm, ebből nem kérek. Még egy kérdésem lenne hozzád, és ne bújj ki alóla. Te miért nem tudod elfogadni, ha valaki más? Várj, válaszolnom sem kell. Mert csőlátású vagy. Amit a társadalom beléd vert, ami előtted van, csak az a jó, más nem is létezik, gondolkodni meg aztán minek.
És végső soron megint csak bevillan a kommented, mi szerint az ember is állat. Akkor tedd a dolgod, ne élj egy percig se...Ez a nők dolga, hogy szüljenek. :3 Várom következő feldúlt kommented.
A kérdésedre a válaszom az, hogy abszolút el tudom fogadni, hogy más vagy. De ettől még csak egy ember vagy. Ugyanolyan mint én. Legfeljebb nem rendelkezel 3 diplomával.
Az önmegvalósítás számomra a munkám ami megvan, csinálom, szeretem.
Na most ha te azt hiszed, hogy azért mert te itt pattogsz, felsőbbrendű, vagy nem csak egy "átlag"ember akkor tévedsz. Még Hemingway is csak egy ember volt.
Amúgy a stílusváltás egy módszer, de ezt te úgyse értenéd.
Továbbra is azt mondom, hogy önző vagy. A világgal szemben. Meg úgy mindennel szemben. Mert az amikor te nem akarsz életmódot váltani valamiért az önzőség. Mert neked így kényelmes, te csak önmagadra figyelsz. Csak a saját jólétedet tartod szem előtt.
Tisztelendő ha valaki állatvédő, bár a mai világba már sokszor az állatokat meg az embereket kell védeni az állatvédőktől mert már abnormális sokszor amit csinálnak.
Ja igen, az hogy te mit látsz a környezetedben (valószínűleg onnét tanultad ezt a zseniális stílusodat) az nem határoz meg engem, és másokat. Az, hogy te dagadt, fáradt háziasszonyokkal vagy körülvéve az max a te szemedet bántja mert ez is mutatja, hogy te végképp képtelen vagy elfogadni ha valaki más. Már a kérdésed is ezért született meg. Mert dobálózni, fröcsögni akartál azokról akik mások. Azért született meg ez a kérdés, hogy gúnyolhasd azokat akik gyereket vállalnak. Mert képtelen vagy elfogadni, hogy ők mások.
Te is egy állat vagy. Nem is akármekkora. Ráadásul selejt. Nem azért mert nem akarsz szülni, hanem mert képtelen vagy elfogadni, hogy mások szülnek. Tudod. Én élek. Minden nap. Boldogan. És akkor is élni fogok ha családom lesz. Attól még, hogy gyereked van nem szabad megvonni magadtól a jót, és azt amit szeretsz. Nem szabad elfelejteni élni. De ezt neked ugyan minek magyarázzam?
Nem vagyok feldúlt, csak rossz nézni ahogy korcsosul az emberiség.
Jól van. Önmegvalósítsál nyugodtan. Akkor írj legközelebb ha megváltottad a világot és mellette boldog is vagy. Mert az írásodból minden tükröződik csak az nem, hogy elégedett lennél magaddal. Én ezt itt befejeztem nem célom a veszekedés, de egy hülye embert úgyse lehet meggyőzni. Minek folytassam?
Hosszú és eredményes életet neked.
"Kötelesség wtf ? ez már nekem ellentmondás"
Ne haragudj, de eredetileg a reprodukció egy ösztön, a legelemibb, azért mert minden élőlénynek az a célja, hogy Hátrahagyjon maga után egy olyan generációt, ami az övénél genetikailag ellenállóbb, erősebb és jobb.
Ez persze az embernél már sokadlagos szempont, egyrészt, mert rengetegen vagyunk így is az életkörülményeinkhez képest, másrészt azért, mert már nagyon összetetten élünk(társadalom, munka, egyéni kiteljesedés, közösséghez tartozás, ...).Ez a tudományos háttere a dolognak.
Persze ettől még normális, hogy valaki nem vágyik gyerekre, csak fontos tudni, hogy biológiailag ez az élet egyetlen célja.
LamboLovernek:
Ki volt kíváncsi arra, hogy van 3 diplomád? Nem áll összefüggésben az intelligenciával, azt látom.
Te egy végtelen ostoba véglény vagy és elmebeteg, nem tudok mást mondani. Szerintem ha tudnád ki vagyok, megerőszakoltatnál valakivel, majd bezárnál egy szobába, hogy gyermekem legyen...:D
Sehol sem tudsz konkrétumot felmutatni, csak légből kapott szarságokkal dobálózol, ilyen az önző téma is. A világgal való szembeni önzőséget kifejtenéd? Meg miféle életmódról beszélsz :D? Tudod én ilyen hülye vagyok, hogy ezt sem értem :( Kinek ártok azzal, hogy nem akarok gyereket :D? Vagy te ilyen önzetlen vagy, hogy a világnak szülsz egy ikszedik embert? Nem találom a logikát ebben a magasröptű gondolatban. De arra, hogy a te önző vágyaidat kielégítsd arra nem válaszoltál. Milyen jó is lesz, ha majd a vén segged alatt valaki kicseréli a pelust,ugye ? Vagy hogy érezd, hogy van valami értelme az életednek, nem?
Én abszolút elfogadom a dagadt háziasszonyt, a vékonyat, a cigányt, a kínait, csupán rávilágítottam a gyerekvállalás elég terjengős negatív oldalára, de látom megint feltéptem egy sebet, mert nagyon megragadtad.
Összegzés: Haljon meg, aki nem úgy gondolkodik, mint te.
Megyek is elásom magam az udvaron...:(
Látom te tényleg nem vagy normális legalabb tartanád tiszteletbe h lambolover itt lezárta de látom erre se vagyképes
hallod nemhogy ártasz te szivességet teszel a világnak h nem szülsz b.aszod, még egy iylen gyökér...
Nem is vártam tőled mást, köszönöm a jókívánságokat! :))
Látom nyelvtanórákon odafigyeltél azért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!