Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Valaki elárulná nekem, hogy...

Valaki elárulná nekem, hogy mi értelme gyereket vállalni? Honnan jön a motiváció?

Figyelt kérdés
Nem akarok gyereket, 27 éves nő vagyok, van párom, ugyanezt gondolja. Nem látom értelmét ugyanis a reprodukciónak, szerintem a modern ember feladata, ha nem is tud értéket teremteni (legyen az művészet, tudomány, vagy akárcsak a világ jobbá tételéért tenni valamit) akkor dolgozzon, és próbáljon meg a mának, magának és társának élni. Más szempontból is ellenzem a gyerekvállalást. Undorító a szülés, a terhesség, a szoptatás, a kiszolgáltatottság, minden. Elfogom magam köttetni ezek miatt. Nem értem egyszerűen a velem egykorú barátnőimet..Mind szülnek.
2014. ápr. 6. 23:05
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
28%

"Amúgy meg a természet rendje? Nagyon gáz az egész természet rend, meg a szaporodás. A legocsmányabb dolog a világon."

Mi a problémád a természettel?És milyen alapon kritizálod, hogy gáznak nevezed?Egyenlőre a kihalás elkerülésére nincs jobb, sőt nincs más mód.Én nem tudom, hogy mi baja van manapság az embereknek.

2014. ápr. 7. 14:38
 12/37 anonim ***** válasza:
100%

Ne bántsátok a kérdezőt. Teljesen normálisan írta le, hogy mi bántja. Szerintem mindenkinek vannak olyan érzései, amikről ha tudna a társadalom, rögtön gonosznak, vagy sérültnek bélyegezné. Gondolom ezért írta egy névtelen oldalra, mi értelme akkor pont itt, pont nekünk bántani őt?

Kérdező, én szeretnék gyereket, de nem tudom szóval kifejezni, hogy miért. Ilyenkor szokás rávágni, hogy biztos CSAK ösztön, de én úgy érzem, jóval több ennél. Nem csak pusztán a fajfenntartási ösztön vezérel, de nincs rá szavam. Csak azt tudom mondani, hogy azért mert valamit szóval nem tudunk kifejezni, még ne alacsonyítsuk le az érzést.

2014. ápr. 8. 20:25
 13/37 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva nekem is hasonló érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Leginkább úgy tudnám megfogalmazni, hogy egyszerűen nincs rá szükségem.

Viszont ettől függetlenül nem érzem problémának azt, hogy mások másként gondolkodnak és nem keresek okokat vagy motivációt. Felőlem mindenki úgy él és azt csinálja, ami boldoggá teszi.

2014. máj. 16. 13:24
 14/37 anonim ***** válasza:
100%

Megpróbálom az anyagi hasznánál megfogni a dolgokat.

A reprodukciónak van egy olyan értelme, hogy mikor már nem fogsz tudni dolgozni, akkor kell majd, aki eltartson. Igen, erre az a válsz, hogy nem kell eltartani, mert majd felhalmozol annyi pénzt, hogy magad is megélj, de én nem a pénz részét értettem, hanem azt a munkát, amivel a másik emberrel foglalkozunk.

Meg ezenkívül nem egy utolsó szempont, hogy ne haljunk ki.

2014. máj. 16. 14:17
 15/37 A kérdező kommentje:
ha jól értem, te azért vállalnál gyereket, hogy időskorodban legyen, aki rádnyit?
2014. máj. 16. 16:05
 16/37 anonim ***** válasza:
Szerintem általánosságban írta. Ha a fiatalok nem vállalnak gyereket, nincs ki kitermelje a megélhetést, az idősek nyugdíj híján éhen halnak.
2014. máj. 16. 18:53
 17/37 LamboLover ***** válasza:
38%

Az is elég undorító lehetett mikor anyád megszült téged. Uramisten miért nem szelektál a természet? Miért? Miért vannak ilyen retardáltak??

Nem, a felfogásoddal nincs különösebb bajom, sőt talán még örülök is, hogy nem akarod tovább adni "díjnyertes" génjeidet. Egyelőre én se gondolkodok gyereken, de biztos vagyok benne, hogy lesz majd ha a körülmények is olyanok lesznek. Kissé betegesen állsz hozzá a szülés dologhoz, de ez már a te problémád.

Ja hogy mi értelme van? Először is, hogy ha senki nem vállalna gyereket kihalnánk, elöregedne a nép senki nem dolgozna.... Másodszor csodálatos. Persze csak akkor, hogy ha megvannak a kellő körülmények (pénz, otthon stb). És persze vannak ez alól kivételek például amikor valaki megszül egy gyereket, az felnő és olyan retardált lesz belőle mint te...

Ha sose szülsz, öregkorodra magányos ostoba öregasszony leszel, de ezt senki nem fogja látni/tudni..

2014. máj. 18. 19:11
 18/37 A kérdező kommentje:
Utolsó, már vártam az ilyen "díjnyertes" droid polgárok kommentjét, mint te. Tudod azért, mert valakinek más elképzelései vannak az életről, mint neked és meri másképp élni azt, mint ahogy a társadalom elvárja, attól nem hinném, hogy elmeroggyant és hogy ilyen alpári hangnemet kéne megütnöd, de mit is vártam tőled.Menj csak, szaporodj, nagy dolgot viszel véghez, a macskáim is dugnak..:) Csodálatos. Oké. Magyarázd már meg egy olyan embernek, akiben semleges érzéseket keltenek a gyerekek. Vagy ez egy általános, objektív dolog, hogy csodálatos? Nem tudsz mással felhozakodni ? :D Csak. Kész. Mert. Egyszerű egy élőlény vagy, nem mondom. Én nem hiszem, hogy magányos és ostoba leszek, van egy csodálatos férjem, aki hercegnőként kezel, van 2 kutyám, 3 cicánk, barátaink, társasági életünk.:)) Próbáld meg egy kicsit tágítani a perspektívát, mert így igen sok ellenséget fogsz magadnak szerezni. Na helló
2014. máj. 19. 18:57
 19/37 A kérdező kommentje:
De legalább tanultam ma is valami újat. Aki nem szül, az retardált. Jó szórakozást a fájó mellbimbóhoz, aranyérhez, fáradsághoz, ehhez ahhoz, csakhogy már én is bunkó paraszt legyek.
2014. máj. 19. 18:59
 20/37 A kérdező kommentje:

Akaratgyenge vagyok? Te elég durva fogalomzavarban szenvedsz kislány. :D Mégis hol van itt az akaratgyengeség? Te amúgy vagy tényleg ekkora elmebeteg fröcsögő habzószájú elő ősanya vagy, vagy ennyire beszippantott a társadalmi elvárás. Nem mindenkinek életcélja a szaporodás, lehet ez most szívenütött téged, azért próbálsz itt kardoskodni a nagy céljaid mellett:( ... Talán kellemes, csikiző érzés a szülés, nem? Nagyon elakarod ezt te sumákolni. Egyébként megsúgom neked, azért vagyunk emberek, mert nem az ösztönök irányítanak. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy csak az szül, aki érzi a késztetést, és nem talál rá logikai magyarázatot, hanem azt, hogy tudod van aki túljutott a nagy evolúciós állati tudatalattin ;) Lehet én pont azért lettem ilyen. Hercegnőként, igen. Szeret, tisztel, imád. Lehet, hogy ez neked nem adatott meg? Keserű a szőlő. Tudod én nem sértegetnélek, ha te sem tennéd, mit tudsz rólam? Hogy félek és undorodom a szüléstől, és hogy nem akarok gyereket. Mondd csak, neked van valami félelmed? Tegyük fel félsz a pókoktól, undorodsz tőlük. Tudod szabályozni? Nem. De ha már ennyire az objektivitás embere vagy, mondd csak, nem undorító számodra a látvány? Akkor csinálj egy jó sonkás szendvicset és nézz meg egy videót, ahol szül egy anya. jó étvágyat.Több sebből vérzi a felháborodásod. Megkérdezhetem tőled, hogy neked mi az életcélod? Szerinted értéktelen egy ember, ha nem akar gyereket? Az érveidet eddig racionálisan nem tudtad alátámasztani. De ha már ennyire személyeskedsz, engedd meg, hogy én is pofátlan legyek. Remélem tetszeni fog a férjednek az elhízott hájas popókád, na meg szokj hozzá az análhoz, mert a tág puncikád nem sok örömet fog már okozni a férjecskédnek. ;)

Ki vagy te, hogy többnek nyilvánítsd a saját léted, mint egy állatét? Van neked kutyád? tudod milyen az, mikor egy megfáradt nap után odaszalad hozzád és les rád a boci szemeivel? Mikor szomorú vagy, megérzi és odajön, hogy puszit adjon a maga módján? Mikor sír, mert munkába mész? Jesszusom.... Ezért sem akarok gyereket. Nehogy ilyen gyarló ember legyen ,mint te és a társaid...

2014. máj. 19. 20:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!