Ti kimennétek külföldre, ha van 500 000 Ft félretett pénzed?
Ősszel szűnt meg a munkahelyem, s azóta nem találok újat.
Borsod megyében lakom, s itt a lehetőségek eléggé elkeserítőek. Csak ügynöki,biztosítási tanácsadós munkával találják meg az embert. A lehetőségek pedig kimerülnek a Bosh, Sanmina stb gyári munkákban.
Ti itt hagynátok magatok mögött mindent egy jobb jövő reményében? Hova mennétek?
A párom angolul beszél erős középfokon. Én németes vagyok, de gyengébb szinten.
győr az audi miatt drága,meg az egyetem miatt,ugyanúgy ahogy Sopron,ott is egy garzon 100 körül van,és igy is sokan jelentkeznek egy albérletre.
sztem kint csak ismerös által találsz könnyen munkat.amúgy nehéz.
Lakás bérlése nem lehetséges ennyiből.
A lakásbérleti díjak 300-500 Eu körül vannak havonta.
Várostól távolabb olcsóbb. A gond az, hogy 3 hónap kauciót kell letenni, esetleg lealkudva kettőt. Aztán ha ingatlanos a lakás, a legtöbb az, akkor provízió is jár a közvetítőnek, szintén egy ötös.
Szobát tudtok esetleg bérelni enélkül, de az majdnem annyi, mint az egész lakás egyébként.
A megélhetés olcsóbb kint, a kaját nézve, a hús talán drágább egy kicsit.
Azért jobb, ha eleve nem számoltok fel itthon mindent, én régóta járok ki és gyakran alig várom, hogy hazajöhessek.
Ja, igen, Németországról írtam, ott kissé kevesebb az elérhető fizetés, de minden olcsóbb, mint máshol és a németek általában jó emberek.
Az jó, ha minél jobban beszélitek a nyelveket, kevés nyelvtudással a betanított munka is nagy szám, valóban alapvető kritérium, ahogyan írták is.
Itthonról is minden elérhető az interneten, ismerek munkaközvetítőt, aki mindent itthonról intéz, lakásbérlést, fizetés átutalást, egyebeket.
Ha érdekel valami, szívesen felvilágosítalak.
Ennyi az eleg szukos, ha kettotoknek van a ketszerese....haaaat, akkor is nagyon nagyon gyorsan allast kell talalnotok
A magyar kozvetitoket messzire keruljetek el. Viszont az a nagy baj, hogy nem beszeltek rendesen nyelveket. Az eros kozepfok anyanyelvi kornyezetben epphogy elmegy, ami ennel gyengebb, az gyakorlatilag semmi. Ha mind a ketten beszelnetek jol, akkor talan, de igy gondoljatok meg, hogy az orszagon belul maradjatok.
Egyébként egyáltalán nem mindegy, hogy milyen munkakörbe megy ki az ember dolgozni.
Ismerek személyesen jó pár embert, aki nulla nyelvtudással kimentek, az egyik szobalány, a másik öreget ápol(bentlakásos). S jól megélnek.
A harmadik ismim Angliában dolgozik kint,középfokon beszélte a nyelvet, s munkaközvetítő által kapott munkát. Azóta is ott dolgozik, s jól érzi magát, jól keres.
Szóval így ellenpéldaként akartam írni, hogy nem milliókkal vágnak bele a magyarok általában külföldnek.
Kíváncsi lettem volna, hogy mások mit tapasztaltak ezen a téren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!