Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti kimennétek külföldre, ha...

Ti kimennétek külföldre, ha van 500 000 Ft félretett pénzed?

Figyelt kérdés

Ősszel szűnt meg a munkahelyem, s azóta nem találok újat.

Borsod megyében lakom, s itt a lehetőségek eléggé elkeserítőek. Csak ügynöki,biztosítási tanácsadós munkával találják meg az embert. A lehetőségek pedig kimerülnek a Bosh, Sanmina stb gyári munkákban.

Ti itt hagynátok magatok mögött mindent egy jobb jövő reményében? Hova mennétek?

A párom angolul beszél erős középfokon. Én németes vagyok, de gyengébb szinten.

2013. dec. 27. 18:10
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:

kis nyelvtani helyesbítés a kérdésnél: ha van 500 000 Ft félretett pénzetek?

:)

2013. dec. 27. 18:12
 2/20 anonim válasza:
88%
Én kimennék, bárhova, csak messze legyen ettől a koszfészektől...
2013. dec. 27. 18:14
 3/20 anonim válasza:

Inkább keresnék a nyugati országrészben állást, és ha kapnék akkor abból az 500 rugóból könnyebb lenne megtelepedni és fizetni az albit meg a hirtelen felmerülő költségeket.

Fél millából én még nem mennék ki külföldre. De az országon belüli szabad mozgáshoz elegendő.

2013. dec. 27. 18:17
 4/20 anonim ***** válasza:
Durván van 1800 euród. Az utazási költségekre is kell számitanod, kint a lakásbérlésre, kaja stb. szerintem kevésnek tünik, de ha azonnal lenne munkátok,akkor lehetne mit kezdeni vele.
2013. dec. 27. 18:17
 5/20 anonim ***** válasza:
51%

Én nem mennék, de nem a pénz miatt. Egyszerűen csak nem hiszem azt, hogy máshol jobb lenne, figyelembe véve, hogy az ember ott akkor is tök egyedül van, ha a párjával megy. (Család, barátok...)

Szerintem kimenni kizárólag erős közép-, de inkább felsőfokú nyelvtudással érdemes, mert annál kevesebbel még a gyári munka is luxus lesz, de inkább mosogatás/takarítás várható. És igaz, hogy ott egy óra takarítással 5-ször annyi pénzt keresel, mint itthon, de jóval többe kerül fenntartani magadat.

2013. dec. 27. 18:20
 6/20 anonim ***** válasza:
Amíg nincs biztos munkád biztos nem,inkább költözzetek Sopronba vagy valahol a határ mellé.
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi pénzzel csak akkor mennék, ha már fix, szerződéses munka várna ahol másnap kezdhetnék is. Akkor szűkösen, egy hónapig kihúznátok.
 8/20 A kérdező kommentje:

A páromnak is van ennyi félretett pénze. Ez csak az én részem. Kettőnknek durván 1 millió van.

Néztem a nyugati megyéket én is. Győrben egy albi 90 ezernél kezdődik+ rezsi. S nem tudom ha egy lakást kibérelnék, mennyire lenne ott biztos munkánk.

2013. dec. 27. 18:21
 9/20 anonim ***** válasza:

A kinti élethez ez elég kevéske. Sokan azért mennek ki dolgozni, mert ott rengeteget lehet keresni. Ami valóban így is van, viszont külföldön irdatlan pénz elmegy a lakásra.

Pl: Megyek Helsinkibe nemsokára, 2 hetet fogok ott dolgozni, és ismerősök mesélték, h ott hiába keres egy átlag ember havi 3-4 ezer eurót, Ft-ba átszámolva egy sima panellakás is 40-50 millióba kerül. Az albérlet pedig iszonyat drága. Az alkohol drága, az élelmiszer is kicsivel drágább mint itthon.

Ahogy valaki írta már, inkább költöznék a nyugati országrészbe, mert itthon azért fél miskával már el lehet tengődni.

2013. dec. 27. 18:23
 10/20 anonim ***** válasza:
Külföldre nem. De itthon pályáznék, ebből elég sok interjúra fel lehet utazni Pestre. És ha legalább egyikőtöknek van munkája, akkor lehet albit kivenni. Nem tudom, Győr hogy lehet ilyen drága, nekünk a másfél szobás pesti belvárosi lakásunk 60 ezer havonta.
2013. dec. 27. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!