Ti kimennétek külföldre, ha van 500 000 Ft félretett pénzed?
Ősszel szűnt meg a munkahelyem, s azóta nem találok újat.
Borsod megyében lakom, s itt a lehetőségek eléggé elkeserítőek. Csak ügynöki,biztosítási tanácsadós munkával találják meg az embert. A lehetőségek pedig kimerülnek a Bosh, Sanmina stb gyári munkákban.
Ti itt hagynátok magatok mögött mindent egy jobb jövő reményében? Hova mennétek?
A párom angolul beszél erős középfokon. Én németes vagyok, de gyengébb szinten.
kis nyelvtani helyesbítés a kérdésnél: ha van 500 000 Ft félretett pénzetek?
:)
Inkább keresnék a nyugati országrészben állást, és ha kapnék akkor abból az 500 rugóból könnyebb lenne megtelepedni és fizetni az albit meg a hirtelen felmerülő költségeket.
Fél millából én még nem mennék ki külföldre. De az országon belüli szabad mozgáshoz elegendő.
Én nem mennék, de nem a pénz miatt. Egyszerűen csak nem hiszem azt, hogy máshol jobb lenne, figyelembe véve, hogy az ember ott akkor is tök egyedül van, ha a párjával megy. (Család, barátok...)
Szerintem kimenni kizárólag erős közép-, de inkább felsőfokú nyelvtudással érdemes, mert annál kevesebbel még a gyári munka is luxus lesz, de inkább mosogatás/takarítás várható. És igaz, hogy ott egy óra takarítással 5-ször annyi pénzt keresel, mint itthon, de jóval többe kerül fenntartani magadat.
A páromnak is van ennyi félretett pénze. Ez csak az én részem. Kettőnknek durván 1 millió van.
Néztem a nyugati megyéket én is. Győrben egy albi 90 ezernél kezdődik+ rezsi. S nem tudom ha egy lakást kibérelnék, mennyire lenne ott biztos munkánk.
A kinti élethez ez elég kevéske. Sokan azért mennek ki dolgozni, mert ott rengeteget lehet keresni. Ami valóban így is van, viszont külföldön irdatlan pénz elmegy a lakásra.
Pl: Megyek Helsinkibe nemsokára, 2 hetet fogok ott dolgozni, és ismerősök mesélték, h ott hiába keres egy átlag ember havi 3-4 ezer eurót, Ft-ba átszámolva egy sima panellakás is 40-50 millióba kerül. Az albérlet pedig iszonyat drága. Az alkohol drága, az élelmiszer is kicsivel drágább mint itthon.
Ahogy valaki írta már, inkább költöznék a nyugati országrészbe, mert itthon azért fél miskával már el lehet tengődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!