Miért helytelen a homoszexualitást bírálni?
"Már ne is haragudjon senki, de a legtöbb hetero szülő biztosan nem tenné ki gyermekét ilyen "családmodell" "áldásos" hatásainak."
:DD tényleg nem.
De érdemes figyelembe venni, hogy a homoszexuálisok mind egy hetero kapcsolatból születtek. Többnyire abban is nőttek fel.
Való igaz, ahogy korábban is említettem, vannak nagyon rossz hetero kapcsolatok is, de ez nem kérdőjelezi meg a heteroszexualitás helyességét.
Mint ahogy NEM IGAZOLJA a homoszexualitás létjogosultságát sem!(Egyébként ott is vannak nagyon rossz kapcsolatok!)
Az utolsó előtti hozzászólónak:
"A lényeg nem azon van, hogy miért olyan valaki..."
Az ember kíváncsi természet, ezért hozta létre a tudományokat.
És bár meggyőződésem, hogy rengeteg áltudományos állítás létezik, és vakon nem szabad a tudományokban sem hinni, de fontos feladata a "miértek" kutatása, feltárása.
Ezzel több a (bizonyított!) tudomány síma véleménynyilvánításnál.
Szeretjük mentegetni magunkat, sok emberre jellemző(bizonyos területeken rám is),hogy a következményeket, a felelősséget a tetteinkért már nem igazán vállaljuk.
Ezért hajlamosak vagyunk külső okokra hivatkozni, amikor az életmódbeli változtatás sokszor jelentős javulást hozna!
Mondok egy példát:
Az elhízás, túlsúly a modern világban szinte népbetegség.
Kutatták ezt is genetikai részről, hasonlókat állapítottak meg, mint az előzőekben leírt esetekben.(Alkoholizmus, h.szexualitás)
Az elhízásra is nyilván van hajlamosító tényező, de a legszélsőségesebb esetektől eltekintve(súlyos anyagcsere zavarok, egyéb szervi betegségek, mint okok), az életmódnak van döntő szerepe abban mennyire marad egészséges az illető.
Hiszen nagyon sok betegség pont az elhízás, v. túlsúly talaján alakul ki.(Egészségügyis a végzettségem)
Van sok-sok olyan dolog az életben, amit az emberek egy része gyakoról (dohányzás, helytelen életmód miatti elhízás, stb.stb.), de ez még nem teszi helyessé a szokást! Ettöl még a következményeket el kell szenvedni.
Nem, nem csak passzív elszenvedői vagyunk a rossz sorsunknak, hanem aktívan alakíthatjuk is azt, ha akarjuk!
Ugye abban mindenki egyetért velem, hogy fontos jellemzőnk a szabad akarat?!
Namost attól még nem leszek boldogabb, hogy válaszhatom a rossz, káros, természetellenes szokásokat, bár kétségtelen -most megtehetem, de következmények nélkül?
Bibliai bölcsesség: "Mindent szabad nekem, de nem minden használ"
Igazából nem értem, hogy ez miért kérdés témája. Nem arra célzok, hogy hülyeség lenne a kérdés vagy bármi!!!
Csak ha nekem van egy kialakult véleményem egy adott témáról, dologról, bármiről, akkor miért akarják nekem elmagyarázni mások, hogy az amit gondolok az HIBÁS és ROSSZ. És ez felvet még egy kérdést: Ha nem gondolhatok vagy nem lehet véleményem BÁRMIRŐL, mert akkor kirekesztő meg szélsőséges meg rasszista vagyok, akkor azt kell gondolnom amit más előír, és így hogyan valósul meg a szabad gondolkodás?
Kedves előző válaszadó!
Te abban hiszel, és azt teszel, amit akarsz.
Senki sem követel tőled olyant, hogy fogadj el valamit, más fajta véleményed ellenére.(Persze a következményekkel, logikusan, neked is számolnod kell!)
De a nyitott, és alázatos emberek, ha hiszed, ha nem úgy működnek, hogy tanulnak, okulnak, gyüjtik az ismereteket, akárhonnan, akárkitől, és akár 20 évesek, akár 80.
Nem betonozzák be a tudásukat örök időkre (én sem, aki pl. azt hiszem erről, amit a fentiekben leírtam), hanem hajlíthatók maradnak (persze nem megalkuvás szinten).
Direkt nem azt a kérdést tettem fel, hogy a "föld gömbölyű-e?" - mert ebben a legtöbben egyetértenek.
De az általam így feltett kérdésre is kell ,hogy legyen hiteles válasz, persze lehet, hogy ez sokakat sért, de erről nem én tehetek.
Kedves kérdező!
Erre a kérdésre lesznek és vannak is válaszok, de egységes választ ne keress. Mindig is lesz ellenzék és mindig is lesznek olyanok akik a melegek mellett állnak. Ez a dolog felér egy ilyen kaliberű kérdéssel: Mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás?
Szóval a melegtémában is állandó huzavona lesz. Ki itt ki ott kampányol. De ahogy nézem a többség mindig is azon lesz, hogy a melegek folytassák 4 fal között a dolgaikat, és ne vigyék ki az utcára. Egyébként köszi a kommentárt az előző hozzászólásomra (szabad gondolkodás).
Tudom, hogy a véleményemnek vannak következményei, de azok akik miatt van következménye, azok miért gépiesen náciznak?
Nem, én nem a nácizókra gondoltam, azok szót sem érdemelnek.
Csak úgy általában az ok/okozat törvénye szerinti következményekre, ami pl. igaz a Biblia erkölcsi törvényeire is.
Az én véleményem ugyanis az, hogy kell lennie jónak és rossznak, erkölcsösnek és erkölcstelennek, mert ha ez nem lesz, csak materializmus, akkor elveszett az ember!
Ezek mindig is lesznek: jó és rossz. Ez már csak annak kérdése, hogy kinek mi a jó és a rossz.
Ugyanez érvényes a te kérdésedre is amire választ keresel.
De amíg a két tábor kétfélét fúj, addig ne is keress választ, pláne ne egyfélét a kérdésre. Vannak akik a kérdést a legegyszerűbb módján kezelik: Azért van férfi és nő, hogy utódokat nemzenek.
Egyébként még valami a demokráciához tartozó szólásszabadságról:
A szólásszabadság az Emberi jogok egyetemes nyilatkozata (1948) szerint elidegeníthetetlen jog. „Minden személynek joga van a vélemény és a kifejezés szabadságához, amely magában foglalja azt a jogot, hogy véleménye miatt ne szenvedjen zaklatást, és hogy határokra való tekintet nélkül kutathasson, átvihessen és terjeszthessen híreket és eszméket”.
Az Európai Emberi Jogi Bíróság egy 1976-os határozata úgy fogalmaz, hogy „a szólás szabadsága nemcsak azokra az 'információkra' és 'eszmékre' vonatkozik, amelyeket az emberek jó néven vesznek [...], hanem azokra is, amelyek bántják, felháborítják vagy zavarják [...] a lakosság bármely részét”.
Talán ez is egy kicsiny válasz a témára.
Kössz, hogy szóltál a jogokról, de gondolhatod az eddigi hosszú eszmecseréből, hogy nem erre voltam kíváncsi.
A beszélgetés végig arról szólt, hogy a homoszexualitás mennyire 'elrendelt', kivédhetetlen.
Tudom, ma már szinte mindenhez joga van az embernek, de ettől még nem lesz boldogabb, mert a lázadás szelleme, ami szinte a legjellemzőbb tulajdonság ma, és ami ez mögött is van, önmagában nem a boldogsághoz vezető út. És nyilván az erkölcs az egyik fő területe az életnek, ahol ez a legszembetűnőbb módon megnyilvánul.
Tudom, a régi erkölcs (már amit egyes csoportok erőszakoltak a társadalomra, de az nem az egyetemes), sem volt fényes, de azzal, hogy ma majd mindent megenged a törvény, a társadalomnak nem lesz jobb.
Persze, hogy nem lesz jobb, mert az romlásba vezet. Bizonyos normákhoz kéne alkalmazkodnunk.
A szólásszabadságos dolgot pedig azért vágtam be, hogy tudjuk, mi az amit megengedhetünk magunknak a mai normatívák szerint. Egyébként annak is biztosan van oka, hogy borzasztó sok ember nem tekinti természetes dolognak a homoszexualitást. Ha én azt mondom, hogy nem normális dolog, akkor kirekesztő meg náci meg gyűlöletkeltő vagyok. Erről szólt a fentebbi beírásom, hogy elvileg szólásszabadság van. Szerintem a kérdés örökké vita tárgya marad. Ez függ attól is, hogy éppen minek bélyegeznek meg a véleményed miatt. Mindíg is lesznek érvek és ellenérvek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!