Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért helytelen a homoszexuali...

Miért helytelen a homoszexualitást bírálni?

Figyelt kérdés
Azt értem ezalatt, hogy miért kell szinte szégyelni magunkat, ha nem fogadjuk el magától értetődően természetesnek a homoszexualitást (hangsúlyozom, nem a homokosokról, mint emberekről beszélek)?
2008. júl. 12. 01:39
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
71%

Mert a homoszexualitás nem választás. Nem viselkedési vagy pszichológiai zavar, hanem ösztön szintű.

Lehet azt mondani, hogy álljon ellen valaki a "ferde" ösztönének, de mint embertől ezt csak akkor követeltetnék, ha az ember általában képes lenne ellenállni a "nem ferde" ösztönének. De nem tud. Azért ösztön. Így, bírálni magát a késztetést nem lehet.

De azt, hogy valaki a szexualitását akár homo akár hetero hogyan éli meg vagy ki, azt már lehet bírálni.

Lehet kultúráltan és lehet hivalkodó, ellenszenves módon.

Nem kell szégyelned magad ha nem tudod elfogadni.

Akkor te nem tudod. :)) Én el tudom.

Saját magunkat többnyire normálisnak tartjuk. Aztán van aki rájön, hogy amit ő szeret (pl a szexben, heteroként) azt sokan elutasítják. Másoknak nem elfogadható. Undorító, ciki, stb. És van akinek meg természetes.

Ezt itt az oldalon is tapasztalhatod.

És ha ezt igazán megérted, akkor réjössz, hogy az egyetlen amit tehetsz, hogy te magad is elfogadóbbá válsz mások furcsaságaival kapcsolatban, és valószínűleg a homoszexualitással kapcsolatban is.

Egyébként a "nem elfogadás" egy külön is jó pszichológiai téma. Aminek ellenállsz, annak a hatása alatt vagy...

2008. júl. 12. 06:44
 2/42 anonim ***** válasza:
57%
Én eltudom fogadni, de...ne tartsanak felvonulást (én sem tartok azért, mert hetero vagyok)...eyfolytában az volt a tévében, hogy így a melegek, úgy a meegek...és ha akartuk, ha nem a gyerekeink is betekintést nyerhettek...jó példa a gyerekek előtt! Gratulálok nekik!
2008. júl. 12. 08:11
 3/42 anonim ***** válasza:
62%

magát a homoszexualitást lehet bírálni. Lehet azt mondani, hogy zsákutca, mert nem születik belőle utód. Lehet azt mondani, hogy ellenkezik a keresztény értékrenddel. Lehet sokmindent mondani. (ezeket egyébként simán le lehet söpörni ellenérvekkel)

Amit nem tehetsz meg (vagy legalábbis nem jó pont), az az, hogy a homoszexualitásból más tulajdonságokra is következtetsz. Ez ugyanis diszkrimináció. Nem mondhatod, hogy a homokosok ilenyek, vagy olyanok, mert az egyszerűen nem igaz.

A probléma ott van, hogy magát a homoszexualitást nem kedvelni olyan, mintha téged azért nem kedvelnének, azért nem állnának szóba veled, csak ha nagyon muszály, mert te szereted a mákostésztát. Függetlenül attól, hogy soha nem láttak mákostésztát enni, te nem akarod, hogy ők mákostésztát egyenek, nem is emlegeted nekik, hogy te bizony mekkora tál mákostésztát ettél, mégsem akarnak veled egy szobában lenni, mert a lelki szemeik elött ott lebeg azaz undorító kép, amint te tömöd magad mákostésztával. És hiába sikálod a fogad, ők látják a mákszemeket a fogaid közöd. És közben még a gyerekeiket is féltik tőled, mert hiába nem akarod te rávenni őket a mákostészta evésre, mégis mi van, ha megtudják, hogy lehet mákostésztát is enni és kipróbálják, ne adj isten még meg is kedvelik és mákostészta-zabálókká válnak ők is.

Szerinted nem reális a példa? A mákostészta egészségtelen, már a tészta miatt is, de a mák hallucinogén anyagokat tartalmaz, a cukor egészségtelen és rontja a fogakat, és milyen undorító, ahogy a mák megtapad az ember fogán. A mákostészta-zabálók könnyen elhízhatnak, gyorsan romlanak a fogaik, a mértéktelen fogyasztás függőséget okoz és beszámíthatatlanná tesz, és mindezt az egészségügyi kockázatot ha beüt, a rendes a mákostésztát nem evő emberek adójából finanszírozott egészségügynek kell kezelnie.

2008. júl. 12. 08:13
 4/42 anonim ***** válasza:
70%

én làny vagyok,és hetero,de semmi bajom nincs a melegekkel se, a leszbikkel se.amig nem engem zavargatnak.

ugy gondolom,mindenkinek megvan joga hogy azzal éljen akivel akar!

na ha a melegfelvonulàs sokakat is zavar,ez megérthetö,szerintem akkor inkàbb az ilyen emberek szervezzenek nagyobb talàlkozot egy elhagyatot erdö,vagy part közelében,de ne nyilvànosan,

ha az én gyermekem lenne màs,vagy én magam,nekem se esne jol ha lenéznének,meg megdobàlnànak azért mert nem olyan vagyok mint az àtlag.de ez a meleg kérdés ugyanolyan,mint a cigàny,zsido,szerb,török stb.kérdés.

az emberek minden esetben talàlnak egy okot hogy valamelyik csoportba belelehessen kötni!

na de azt se felejtsük el,hogy nem minden meleg vonult fel,sokan még ma is szolidan,inkàbb titokban hordjàk màssàgukat,és ez igy van rendjén

2008. júl. 12. 09:23
 5/42 anonim ***** válasza:
62%

A melegeket a legtöbb ember ugy gondolja hogy ők beteg állatok és hogy undorító amit csinálnak.

Pedig ez nem igaz.Ők is teljesen egészséges emberek.Nem betegek.Csak a saját nemükhöz vonzódnak szoval ezt el kéne hogy fogadják az emberek ők ilyenek és kész.

Különben meg olvastam a neten hogy az állatvilágban is előfordul a homoszexualitás.Nemcsak az embereknél van ijen.

2008. júl. 12. 09:34
 6/42 anonim ***** válasza:
62%

Nos igen. Az allatvilagban van olyan hogy kanibalizmus, az uj himek megolik a regiek kolykeit, pedofil megnilvanulasok, hogy csak parat emlitsek. Ugyhogy pont annyira mukodik a "az allatvilagban is van..." vedekezes, mint a homoszexualitas eseteben.

Amugy lehet biralni a homoszexualisokat, de mikor ennyire mas ember haloszobatitkai utan erdeklodik valaki az beallitotsagtol fuggetlenul erosen... furcsa. Szerintem.

De magyarorszagon a mostani viharos politikai helyzetben erosen megkerdojelezhezo a nagykoltsegvetesu felvonulasuk, mert azt mutatja - jol elek, mert buzi vagyok. Es ez egyes retegek szamara igencsak verlazito. Ugyhogy mint sok minden mas, ez is _Politika_.

2008. júl. 12. 10:25
 7/42 anonim ***** válasza:
80%

Miért kell szégyelni? Háát.. illik. Mint azt is, ha például az utcán kicsúfolnak egy féllábú embert. Lehet magyarázni, hogy a féllábú ember teljesen más, mint egy homokos, de alapvetően ugyanaz a szitu: egyik sem akarta ezt, így alakult, ráadásul mindenkinek van róla valami véleménye. A különbség annyi, hogy a féllábút nem illik megbámulni, pláne kinevetni, de a homokost nyugodtan ki lehet gúnyolni. Legalábbis ez a mai elfogadot norma (tisztelet a kivételnek!).

(Volt nemrég egy riport, annak pár mondata nagyon tetszett (nem pontos idézet): akinek nem tetszik a melegek szexuális élete, az gondoljon bele: mi lenne, ha mostantól az lenne a ciki, ha valaki hetero? Át tudna tértni a másik nem szeretetére? Nem valószínű. Akkor miért várják el azt a melegektől, hogy ők úgy éljenek, ahogy nem akarnak?)

Persze abban egyet értek az egyik előttem szólóval, hogy ezt nem kéne reklámozni. Ez van, legyen, de senkinek semmi köze hozzá, hogy ki, mit és hogyan szeret a szexben.

Mellesleg nem vagyok meleg.

2008. júl. 12. 11:52
 8/42 A kérdező kommentje:

Az előtem szóló példája az állatvilágból tetszett.

Szerintem nem lehet ez korrekt érv, mert az állatvilágban sok más is van, ami a szexualitást illeti, fogadjuk el azt is? Miért, mert mi is csak állatok vagyunk?

Szerintem ennek a darwinista, evolucionista, materialista zagyvaságnak utána kellene olvasni még egy kicsit.

Szerintem sokan meglepődnének, ha tudnák az igazságot erröl a modernkori mítoszról!

Az első hozzászólónak:

Tudom, ma a szabados és kevés erkölcsöt tartalmazó világunkban ez nem divat, de az ember általában képes ellenálni a szexuális késztetésének, vagy mint az állatok, bárhol, bármikor?!

Az ember mennyiben ösztön lény?

Én úgy tudtam ez inkább az állatvilágra vonatkozik.

Egyébként a kérdésemben arra szerettem volna választ kapni, milyen hiteles és bizonyított tudomány igazolja mondjuk az első hozzászóló állítását. És ezen a területen a kutatók egységesek, vagy akadnak itt is problémák?

Az teljesen rendben van, hogy a másság miatt nem lehet elitélni és mindenféle negatív tulajdonsággal felruházni embereket. Sőt nem háborúzni kell ellenük, mint sok szélsőséges teszi. De ne akarják már bebizonyítani, és szinte ránk erőltetni azt, hogy nincs jó, nincs rossz, nincs természetes, nincs természetellenes.

Azért nem árt emlékeznünk, hogy a közelmúltban nagyon sok tudományos "örök igazság" született, de már sok el is bukott!

Valaki egyszer azt mondta: "ne akard szöggel és kalapáccsal örök időkre leszögezni azt, amin még az éjszaka és a hajnal is változtat valamit"

2008. júl. 12. 11:54
 9/42 anonim ***** válasza:
35%
"Lehet azt mondani, hogy ellenkezik a keresztény értékrenddel. Lehet sokmindent mondani. (ezeket egyébként simán le lehet söpörni ellenérvekkel)" Halljuk, hogy söpröd el a keresztény értékrendet ellenérvekkel. Ne a mákos tészta evésről beszélj. Részemről tartom magam a keresztény értékrendhez. Biztos, hogy nem fogom szégyellni magamat, mert liberális seggfej politikusok, meg a híveik ezt akarják rám erőltetni.
2008. júl. 12. 15:27
 10/42 anonim ***** válasza:
54%
szerintem sem normális dolog a homoság, mert ellenkezi a fő céllal, h tovább szapordjanak az emberek, de nem lehet rajta változtatni, ezért el kell fogadni. ti sem tudnátok holnaptól a saját nemetekhez vonzódni, bárhogy is próbálnátok. ez nem egy választott dolog. és nem minden meleg lesz nemibeteg és fizetjük ki mi! csak ha kicsapongó, de az meg heteró ugyanúgy lehet.
2008. júl. 12. 19:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!