Miért helytelen a homoszexualitást bírálni?
Nem választott? Ők ezt nem választják?
Tehát vannak emberek, akik szexuális életükben teljesen ösztön lények?
Az a szexuális aberrált ember, aki elcsábít egy 10 éves kislányt a parkban, ezek szerint sikerrel mentheti magát, csak az ösztönére kell hivatkoznia?
Nekünk pedig meg kell értenünk?
Szerintem ez sem rosszabb érv, mint a mákos tészta.
Szerintem az egy természetes és helyes álláspont, ha egy hetero nem vonzódik a saját neméhez. A másik oldal nem igaz, hogy nem választhat. A biszex már választhat? Nem hinném, hogy születésünkor eldől a nemi identitásunk. Azért ahhoz sok minden más is kell. De mondjon valaki valami okosat.
A szexuálpszichológia elég nagy különbségeket tesz. A pedofilia csak áttételesen szól a szexről. A pedofilt nem a gyerek látványa izgatja (valójában), hanem a gyerek tisztasága, ártatlansága, a felette gyakorolt hatalom illetve az, hogy saját nyomorult elméjével nem kell szembe néznie amikor egy gyerekkel csinálja – felnőttel nem tudja szabadon megélni a saját szexualitását.
Ezt lehet kezelni, kordában tartani és büntethető mert agresszió a másikkal szemben, akkor is ha a másik beleegyezet (kiskorú) hiszen koránál fogva esetleg nem is tudja még, hogy mibe egyezik bele.
Felnőttek közötti szexualitásban már többnyire szabadon lehet mindenki "elmebeteg" ha talál hozzá partnert.
Nem hiszem, hogy egy olyan értékrendet, amely a szexualitást, az egyik legnagyobb örömöt okozó tevékenységet és nem utolsó sorban a fajfentartás eszközét összekapcsolja a bűn fogalmával, bármely értelmes, gondolkodó ember tiszta szívéből magáénak tudna tekinteni.
Ha meg az alapkoncepcióval, miszerint a szexualitás bűn, nem tudnunk egyetérteni, akkor mégis miért kellene bármely más tételét elfogadnunk?
"miért? te tudsz választani, hogy most éppen egy azonos nemű hozzon szexuális izgalomba? Nem? Akkor ezek szerint te is alapvetően ösztönlény vagy?"
Látod, ezért tettem fel ezt a kérdést! Úgy látszik, ebben a világban mentegetőzni kell azoknak, akik a természetes heteroszexualitást gyakorolják.
A fő kérdés: a szexuális irányúltság oka az emberek világában. Szomorú, hogy már a heteróknak is magyarázkodni kell ez ügyben.
Tehát az ok, amiért valaki kiterjeszti a szex. irányultságát a saját nemére tényleg akaratlan, kényszer?
Mi erre a bizonyíték? Mert ők azt mondják?(már aki)
És mi van azokkal, akik kiterjesztik ugyanezt az állatokra? A következő lépcsőfok ennek az általános elfogadtatása lesz? Mert nincsenek erkölcsi korlátok.
Minek is.
Bocsi, rövid leszek.
Örülök, hogy értelmes és kultúrált emberekkel tudok beszélni erről.
Csak egy rövid válasz:
"Ha meg az alapkoncepcióval, miszerint a szexualitás bűn, nem tudnunk egyetérteni, akkor mégis miért kellene bármely más tételét elfogadnunk?"
Talán pl. a gyilkoság is lehet többféle. Ha jól értem a kérdést, akkor azt mondhatnám, hogy ha önvédelemből ölök, a törvény nem itél el, ha meg aljas indokból, akkor joggal.
A szexualitásra miért nem vonatkozhatnának szintén szabályok? (helyes-helytelen; erkölcsös-erkölcstelen)
Erkölcsi szabályokra mindig szükség lesz.
2 felnőtt, önálló akarattal bíró ember csinálhatja azt, amit akar. ez nem ugyanazzal, mint gyerekekkel vagy állatokkal. nem normális dolog, de a kakiszex se az, mégis csinálja a néhány elborult heteró. sőt ennyi erővel már az orális szex sem.
ez nem választható dolog, és kész. szted azok a melegek, akiket megvernek, kiközösítenek, megkínoznak, kinyírnak a másságuk miatt, nem választanának mást, ha tudnának? te bele tudnál szeretni valakibe, akitől undorodsz?
ezt el kell fogadni, és kész, mert akár akarod, akár nem, ez létezik, és mindig is létezett. nem lehet rajta változtatni.
Én azért ismerek ellenkező példát!
De szerintem mások is ismernek, és ezért nem értem azt a merev álláspontot, miszerint "ez nem választható és kész!"
Ha a női nem egy férfi számára "udorító", vagy finomítsunk -viszolyog tőle, akkor annak valami oka van.
Ezekről az okokról nem beszélt még itt senki.
Ismerek olyant, aki (segítséggel) gondolkozásán változtatva most ragyogóan érzi magát egy nővel.
Ha pl. ez egy szerzett pszichikai blokk, akkor miért nem rendellenesség?
Miért nem lehet ezt kimondani?
"Részemről tartom magam a keresztény értékrendhez. Biztos, hogy nem fogom szégyellni magamat, mert liberális seggfej politikusok, meg a híveik ezt akarják rám erőltetni."
Annak a hozzászólónak, aki a fentit írta: a keresztény értékrendbe az is beletartozik, hogy ne nevezzünk senkit seggfejnek. (lásd Mt 5,22)
Egyébként a mondanivalód többi részével egyetértek, szerintem sem fér bele a keresztény értékrendbe a homoszexualitás. (De az sem, hogy utáljuk őket!)
Moralizálgathatunk meg okoskodhatunk de...
én mint hetero, csak azt tudom, hogy nem kavar fel, nem érdekel, hogy ki hogyan szexel, amíg felnőttel, kultúráltan és diszkréten teszi.
Arról beszélgetni – heteroként –, hogy mit gondol vagy érez egy homoszexuális, szerintem sehova se vezet. Ismerek dolgokat a szexuálpszichológiából, találkoztam érdekes esetekkel, emberekkel. De minden ember esete egyedi és csak azon túl általános. :)))
Nem kell úgy érezned, hogy természetes (kötelező, általános érvényű), de természetesnek kell venni, hogy létezik homoszexualitás. Szvsz
Egyszer már mondtam (és tudom, hogy sokaknak nem tetszik) de alap dolog, hogy aminek ellen állsz, amit elutasítasz, annak a hatása alatt vagy. Ez nem azt jelenti, hogy homoszexuális lennél! Csupán azt, hogy a jelenség számodra jelez valamit amit még nem dolgoztál fel. Ha az a "dolog" megemésztődik, megszűnik az érdeklődésed a dolog iránt.
Nagyon érdekes látni, hogy vannak nagyon finom elutasítók (mint Te, Kérdező) akikben valószínűleg csak apró dolgokat birizgál a jelenség. És vannak akikben azért hatalmas és agresszív az ellenállás mert a létük alapját kérdőjelezi meg a szembenézés. Pl mert látens homoszexuálisok. Vagy mert az értékrendjük alapja egy megkérdőjelezhetetlen vallás és ha ebben a kérdésben elfogadóvá válnak, akkor félő, hogy másban is azzá kell lenni. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!