Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi számít nektek luxuscikknek?

Mi számít nektek luxuscikknek?

Figyelt kérdés

2013. nov. 9. 14:55
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
59%
Egy Louis Vuitton táska például már annak számít. A feleségem is csak évente egyszer engedheti meg magának.
2013. nov. 9. 14:58
 2/42 A kérdező kommentje:
Ez én feleségem meg szerencsére nem szereti az LV-t. Inkább Gucci vagy Burberry. így olcsóbban megússzuk :D
2013. nov. 9. 15:00
 3/42 anonim ***** válasza:
98%

A márkás ruhák, táskák, cipők, világ körüli utak, több hetes nyaralások egzotikus helyeken - ezeket nem engedhetjük meg magunknak.

Amit igen, de mégis kicsit luxus: parfüm (na jó, ez csak nekem), jó minőségű borok, sajtok, csokik. Hosszú hétvége teljes ellátással, szobaszervízzel, masszázzsal.

Ha megyünk valahová 1 napra (Állatkert, játszóház, kirándulás) akkor nem kell csomagolni kaját, mindent veszünk a helyszínen.

2013. nov. 9. 15:01
 4/42 anonim ***** válasza:
93%
Villa, külföldi nyaralás, síelés, kaviár.
2013. nov. 9. 15:02
 5/42 gömbicica ***** válasza:
86%

én vigan élek ilyen márkák nélkül is :-) sőt!!!

ha nekem kicsivel több van, inkább segiteni szoktam több gyerekes családoknak némi élelmiszerrel.

mi a luxuscikk számomra?

Minden, ami haszontalan, 1-2 használat után kukába kerül, az étel ami szintén valamiért ott köt ki, akár azért is mert megvettem, mert olyan jól nézett ki, vagy ilyesmi, de nem izlett.

Kinek mi.

Nekem egy uj autó is. Egy több tiz ezer forintos cipő, egy 3-400 ezer forintos öltözék, amit plázákban lehet a babákon látni. összejön ennyi, ha ránézünk az árakra.

Bár most végiggondolva, ezek nem is luxus cikkek, hanem számomra haszontalanok.

semmivel sem érezném magam többnek, ha több tizezer forintos táskába kotorászhatnék, vagy a legujabb mobil gombjait nyomkodhatnám.

A jövő az nem azoké, akik az anyagi világ csillogásának büvkörében élnek(((

Én inkább a magam körül lévő Isten adta gazdagságot becsülöm. Legyen az egy békés erdő, egy csobogó patak, vagy egy fán ugráló mókus.

A legnagyobb gazdagságom pedig a 2 fiam, és a 4 unokám :)) Ilyen mód, én nagyon gazdagnak érzem magam!!!

2013. nov. 9. 15:07
 6/42 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ment a zöld kéz. :)
2013. nov. 9. 15:10
 7/42 gömbicica ***** válasza:
75%

nah ránéztem ilyen csodatáskára!!!

ha annyi pénzem lenne, hogy villával hányom, se vennék.

[link]

Már neki is ciki???? :_)

hátizsákot meg 420.000-ért az vesz, aki jódolgában nem tud már mit csinálni. nem irigylem az illetőt.

az ilyen gazdagság, ilyen luxus már inkább teher!!

2013. nov. 9. 15:12
 8/42 anonim ***** válasza:
86%

Én a parfümöt nem tartom luxusnak, akkor sem, ha pl éppen nincs rá keretem.

Szerintem luxus az, amit úgy vesz meg az ember, hogy nincs rá szüksége. Szóval bár cipőben járunk, a tizedik csizma luxus, vagy luxus 3 egyforma farmer.

2013. nov. 9. 15:15
 9/42 anonim ***** válasza:
71%

Én is úgy gondolom, hogy az a luxus ami nem kéne, amire nincs szükség de megvesszük. Így a parfüm nem luxus, mert azt azért csak használunk mindig. Ahogy a külföldi nyaralás sem luxus, mert azért az ember csak elmegy évente egyszer-kétszer nyaralni.

De például luxus a sushi, annak ellenére hogy árban nem egy nagy tétel, mégis anélkül azért megvan az ember. :)

És persze luxusnak számítom a luxus márkákat is.

És hogy mi milyen luxus dolgokra költünk:

Sushi.

Karácsonyra kap egy burberry magassarkút (bár én saját magamnak nem vennék ennyiért ruhát).

Ellenben magamat meglepem egy 5S-el.

És elég sűrűn járunk étterembe, amire nem feltétlenül lenne szükség.

2013. nov. 9. 15:25
 10/42 anonim ***** válasza:
57%
vaj, hús, bor (ami nem kannás), gyümölcs...
2013. nov. 9. 15:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!