Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Kertész Imre művésznek nevezhető?

Kertész Imre művésznek nevezhető?

Figyelt kérdés
A "Sorstalanság" című regény megérdemelte a Nobel-díjat?
2009. nov. 12. 17:40
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem nem érdemelte meg a Nobel-díjat,vannak más költők,akik jobbak nála. Én szívesebben olvasok Hamvas Bélát,Petőfit mint Kertész "műveit". KB 1hónapja mocskolta Magyarországot,mert szerinte teljesen elbalkánizálódott,buták az emberek,koszos ország stb. Vissza se jöjjön!

És egy ilyen embert beraknak érettségi tételnek?

2009. dec. 5. 11:34
 22/24 anonim ***** válasza:

"KB 1hónapja mocskolta Magyarországot,mert szerinte teljesen elbalkánizálódott,buták az emberek,koszos ország stb."

Azt mondta, hogy Budapest az elmúlt évtizedekben elbalkanizálódott.

Mondjuk aki ezt vitatja, az nem nézett körül Budapesten az utóbbi 10 évben (talán mert nem húzta ki a fejét Demszky sεggéből?).

Olyat, hogy buták az emberek, és koszos az ország, nem mondott, bár a te hozzászólásod alapján akár mondhatta volna azt is.

2009. dec. 6. 15:02
 23/24 anonim ***** válasza:
A sorstalanság egy okádék, az író művei közül a Kádis érdemel figyelmet. Ez nem az író személyét illeti, attól ő még lehet jó ember, de irodalmi értéket sohasem fog képviselni. Kortársai sem nagyon különbek, Ottlik Géza Iskola a határon című műve világirodalmi mércével mérve például teljesen átlagos sőt, átlagon aluli (pedig az az egyik legjobb akkoriban írt regény). Gide, Proust, Musil, Joyce, Mann, Bulgakov, Tolsztoj és még ötven szerző kb.: 50-100 évvel korábban már régen megvalósította azt az elbeszéléstechnikát, amit ő ott erőltet (tegyük hozzá, sokkal primitívebb és tehetségtelenebb megoldással). Ettől még szeretem, jó mű, de belátom, hogy a magyar irodalom nem pusztán a nyelv miatt, hanem elsősorban a színvonala miatt nem került be a világirodalomba. Aki nem hiszi, járjon utána. Én megtettem...
2013. dec. 25. 22:47
 24/24 anonim ***** válasza:
Ja és a világirodalom (egyik) legnagyobb szerzője, Tolsztoj nem kapott Nobel-díjat. Mégis hányan mernék kétségbe vonni az ő nagyságát?
2013. dec. 25. 22:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!