Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Kertész Imre művésznek nevezhető?

Kertész Imre művésznek nevezhető?

Figyelt kérdés
A "Sorstalanság" című regény megérdemelte a Nobel-díjat?
2009. nov. 12. 17:40
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
45%

Nekem,nagyon tetszett a könyv.A Nobel-díj?Nem tudom...

Ha nem kapott volna valószínű,akkor is elolvastam volna.

De Mo.-n már csak ez van,ha valakit elismernek külföldön,itthon fikázzák.

2009. nov. 13. 16:37
 12/24 cynic ***** válasza:
0%

Kedves 16:37-es, ha nem kapja meg a Nobelt, a világ 90%-a soha nem is hall róla... igen, ebbe a 90%-ba Te is beletartozol!

"Itthon fikázzák"

Miért, a nyugat mindig is "trú", mindig művelt és tévedhetetlen? Másrészt úgy beszélsz, mintha alaptalanul kritizálnánk "drága írónkat". Nos... 1) a nyugatiak jó része buta, mint a föld, minden ótvar sz.rt képesek ajnározni, ha a holokausztról és a mocskos nácik bűntetteiről szól. Lásd: Schindler listája, Zongorista. Nem számít, mennyi valóságalappal rendelkezik (költői kérdés, elvégre mindkettő zsidó rendező műve), ha illik a holokauszt-propagandába, akkor okés, az emberek meg leszarják, hiszen nagy részük tökéletesen elégedett a jelenlegi világrenddel.

2) Nem a franciákat, németeket, dánokat, svédeket, olaszokat fikázza ez a szerencsétlen zsidó, hanem minket, magyarokat. Kivánszorgott innen, és most ezerrel nyomja a hazugságait rólunk... most komolyan, te nem érzed kicsit felháborítónak, hogy egy ilyen jöttment senkiházi zsidó Nobel-díjas mindenféle következmény nélkül fikázhatja a népünket? Ha teszem azt, az olaszokról mondana ehhez hasonló dolgokat, ők is így "eltusolnák" az ügyet?

2009. nov. 13. 17:13
 13/24 anonim ***** válasza:
42%

Jó tök mindegy lehet,hogy igazad van.De nekem,akkor is nagyon tetszett a könyv.

A másik:Kertész Imre művésznek nevezhető?Ez egy elég bugyuta kérdés már bocsi.Azért nem hiszem,hogy minden jött-ment Nobel-díjat kapna.

IGEN,Kertész Imre művész,író,ha úgy jobban tetszik.

2009. nov. 13. 19:18
 14/24 anonim ***** válasza:

Én úgy álltam neki olvasni a könyvet még anno, h nem tudtam h Nobel-díjas, közben tudtam meg. Nekem is azt mondta a többség, h sz*r.Szerintem meg nem rossz, én végig olvastam. A felétől kb már egész jó volt. :D

Hogy megérdemelte-e, nem tudom. Tény, h a téma miatt kapta meg, és mások is megérdemelték volna.

2009. nov. 14. 12:10
 15/24 anonim ***** válasza:

Amúgy meg ha Benkő Dániel művésznek nevezhető, akkor Kertész Imre is had legyen már az! :D

tegnap 17:13

Én nem tudok sokat am Kertészről, de hogy érted h kiment és a magyarokat fikázza? :O Csak érdekel, mert én nem hallottam a témáról. =)

2009. nov. 14. 12:15
 16/24 cynic ***** válasza:
47%
12:15 Egy nemrég Németországban adott interjúban az egész magyarságot hazugnak, rasszistának minősítette, valamint kifejtette, hogy ő nem magyar, és ne is kössék ehhez a nemzethez.
2009. nov. 14. 13:04
 17/24 anonim ***** válasza:
28%

"Egy nemrég Németországban adott interjúban az egész magyarságot hazugnak, rasszistának minősítette, valamint kifejtette, hogy ő nem magyar, és ne is kössék ehhez a nemzethez."

Ezek szerint nem jutott el hozzád a hír, hogy súlyos félrefordítások történtek. Persze aki a kurucinfóból "tájékozódik", az nem csoda, ha ilyen tudatlan marad.

2009. nov. 14. 19:33
 18/24 anonim ***** válasza:

Köszi az infót, elolvastam már a cikket, meg h most állítása szerint meghamisították, meg félreértelmezték az interjút. Hát voltak benne félreérthető mondatok:

[link]

2009. nov. 14. 20:03
 19/24 cynic ***** válasza:

19:33 Aki a zsidó szennylapokból tájékozódik, az nem csoda hogy naiv marad.

De komolyan: tegyük fel, hogy félrefordították. Akkor hogy hangzott az eredeti változat? És miért volt a második interjúban a cikkíró által külön kiemelve, hogy "Kertész Imre élesen kritizálta a hazáját"? Nem mintha ez lett volna az első ilyen megnyilvánulása...

2009. nov. 14. 20:27
 20/24 anonim ***** válasza:
22%

"19:33 Aki a zsidó szennylapokból tájékozódik, az nem csoda hogy naiv marad."

Nem "zsidó szennylapokból" tájékozódom, hanem elolvastam az interjút, hülyegyerek.

"De komolyan: tegyük fel, hogy félrefordították. Akkor hogy hangzott az eredeti változat?"

Olvasd el és megtudod. De te nem olvasod el, hanem elhiszed, hogy mit írt erről az egyetlen igaz forrás, a Zsurucinfo.

"És miért volt a második interjúban a cikkíró által külön kiemelve, hogy "Kertész Imre élesen kritizálta a hazáját"? "

Mert csakugyan élesen bírálta. Mint pl. amikor te bírálod élesen a hazádat, mondván, hogy tele van zsidókkal és cigányokkal. Ő meg amiatt bírálta, hogy tele van olyan szűkagyú kretén jobbikosokkal, mint te. Te is a hazádat félted, amikor kritizálod, meg ő is. Különbség: ő egy értelmes ember, te meg olyan buta vagy, hogy gondolkodás nélkül mindent elhiszel a zsurucinfónak és a Zsobbik sajtójának.

2009. nov. 15. 00:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!