Szerintetek nagy szegénység van ebbe az országba? Szerintem borzasztó a helyzet.
Nem kérdezni kell őket, hanem megnézni.
Amit mondanak, az az esetek jó részében nyavajgás lesz (tisztelet a kevés kivételnek). Inkább meg kell nézni, hogy mire költi a pénzét. Abból hitelesebb képet kapnál.
Hát, tudjátok én már jártam jónéhányszor a lenézett Balkánon...itt sokan azt hiszik, ott aztán tombol a szegénység. Persze ott is vannak szegények, de ott is vannak bőven jómódú emberek. Szerbiában a fizetések a hazaiakkal egy szinten vannak... Ne csak a nagyvárosokat nézzétek Mo.-n, hanem lássátok a vidéket, a kistelepüléseket is! Ott bizony nagy a szegénység! A 80 éves, nyugdíjas nénik, bácsik kénytelenek a kiskertjükben görnyedni, hogy legyen valami, amit el tudnak adni pár száz forintért a piacon, hogy ki tudják egészíteni a nyugdíjukat. A 84 éves nagymamám nyugdíja kb. 30 ezer forint...Szerintetek ebből meg lehet élni?
A cigi és az alkohol más téma. Szerintem se sírjon az, aki ezekre még bír költeni! A karácsony meg ne az ajándék áráról szóljon, hanem arról a szeretetről, amit az iránt érzünk, akinek vesszük, készítjük. Nálunk a családban csak a gyerekek kapnak bolti ajándékot, a felnőttek (unokatestvéreim) sk. készített dolgokat adnak egymásnak. Ezek az ajándékok sokkal személyesebbek, mint a boltban kapható tömegcikkek, bennük van az a szeretet, öröm, amivel készítjük őket...Én sokkal jobban örülök az ilyen ajándéknak, mint bármi másnak. Kedves kérdező, ha a Te családod "más", akkor valahol ott a hiba...talán változtatni kéne néhány dolgon....
"igen más az én családom,de kíváncsi lennék ha egy papircsákot adnál milyen öröm érné a te családod!!!na eböl elég...akkor itt mindenki elégedett ennek örülök.további ilyen boldogságot azoknak akiknek ez mind szép és jó!"
Nem elégedett itt a többség egyáltalán. Csak te képzeled bele a szavak mögé.
A különbség annyi, hogy mi nem rinyálunk, mint te. Elfogadjuk, hogy a sorsunkon mi tudunk csak változtatni, és nem másokban kell keresni a hibát, meg nem nyavajogni kell.
"nem sírok és nem nyávogok!!!!csak látok és nem csak nézek!!!!!"
Ideges vagy? Minek kérdezel, ha felhúzod magad rajta? És minek kérdezel, ha már úgyis tudod a választ és lehurrogsz mindenkit, aki mást mond?
Egyébként tényleg rinyálsz. Ha nem rinyálnál, akkor eleve nem is kérdeztél volna ilyet. És nem raknád tele felkiáltójellel a hozzászólásaidat.
Szerintem csillapodj le, szakadj el a nettől, kezdj el dolgozni meg tanulni, utána majd ha letettél valamit a társadalom asztalára, akkor érdekes lehet majd a véleményed.
A kérdésed most sem baj. A gond csak az, hogy ez részedről egyáltalán nem kérdés.
Meg ugyan tényleg látsz te, de azért a szemellenzőt nem ártana levenned végre, hogy olyat is megláss, amit eddig nem voltál hajlandó. A tanulás meg különösen hasznos lehet, mert javítja a szövegértelmezési képességet.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!