Szerintetek nagy szegénység van ebbe az országba? Szerintem borzasztó a helyzet.
Igen igazad van. Munka semmi a bankok meg nem várnak arra, hogy majd összeszeded magad elveszik még azt is amid még megmaradt. Szerintem katasztrófális a helyzet. Nálunk az egyik húsbolt teljesen bezárt a másik a hét elsö felében zárva van csak pár napra nyit ki hetente.
Lidl, Penny hát ott sincs nagy tolongás. Nincs pénze az embereknek még alapvető dolgokra is alig.
Minden relatív.
Ha azt nézed, hogy mi van tőlünk nyugatabbra (Ausztria, Svájc, Németország, USA), akkor valóban a béka sejhaja alatt vagyunk. De ha mondjuk olyan országokhoz hasonlítasz minket mint Etiópia, Uganda, Afganisztán, vagy hogy ne menjünk olyan messzire, Bosznia, Albánia, Koszovó, akkor már egészen másképp látod.
Ismertem egy afrikai srácot, aki ide járt az ELTE BTK-ra.
Valami állami ösztöndíjjal jutott el hozzánk, hogy olyasmit tanuljon, amivel az országa hasznára vállhat.
És amikor tanultuk Mária Terézia reformjait, akkor boldogan mondta, hogy neki ennyi épp elég. Hogyha ezt meg tudja valósítani otthon, akkor minden megoldódik.
Na képzeld el, hogy mi lenne itt, ha megragadunk Mária Terézia korában?
Tény, hogy nem vagyunk túl jó helyzetben. A lehetőségeinkhez mérten már sokkal előrébb is járhatnánk, de azért szerintem nem kell ez a túlzott önsajnálat.
Kedves kérdező!Akkor tényleg adjál szeretetet, jó sokat.Tedd emlékezettessé ezt a karácsonyi hónapot!
Csináljatok saját kezüleg karácsonyfadíszt,szaloncukrot,készítsetek apró ajándékokat(egy cigisdobozból nagyszerű kártyatartó lehet,bármivel bevonhatod,végtelen a lehetőség)
Menjetek el a könyvtárba keressétek meg mennnyi hagyomány kötődik decemberhez,ami tetszik,azt fel is lehet "éleszteni"
Töltsetek sok időt együtt és sajnáljátok azokat,akik szertteik helyett a boltokban töltik az idejüket.
nekem ez is elég de a legemberibb hogy valami apróságot vesz vagy csinál az ember,szerintem..és most már ez is gondot okozz.de kíváncsi lennék ha meg vacsoráztatok és utána tv nézés az elég???nekem nem,nem ehhez szoktam.és nem sírok ahogy mondtam csak milyen nyomorult politikusaink vannak,nézd a lengyeleket úgy el mentek mellettünk mintha állnánk.vagy valaki írta a románokat...tévedsz vagy még nem voltál Romániába mostanság...undorító ami ebbe az országba megy..
az a baj hogy tényleg nem fogunk össze...és csak tűrünk csak tűrünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!