Ma van a szegénység elleni küzdelem világnapja. Vannak a környezetedben igazán szegény emberek?
Vagy esetleg Te magad is az vagy?
Jobb módban élők, segítitek valahogyan a szegényeket?
Nem vagyok gazdag, még jómódú sem, diákmunkából van némi zsebpénzem, de most megütköztem a válaszaitokon. Miért a gazdagoknak kellene segíteni rajtunk, miért mások zsebét lesegetjük, hogy odalök-e egy kis alamizsnát? Mi lenne, ha mindenki megpróbálna ebben az országban saját magán segíteni? Ha most őszinte lenne mindenki, akkor nagyon konstruktív válaszok érkeznének: ti mit tesztek önmagatokért, saját előrelépésetekért? Én pl. azt, hogy bár szegény családba születtem, negyedik -legkisebb- gyerek vagyok, nem álltam le a tanulással amint lehetett, mégis 16 éves korom óta "felnőtt" munkaidőben dolgozom, mert a szüleimtől semmire nem számíthatok. Illetve ha ez számít, nem nehezítem saját sorsomat azzal, hogy 18 évesen már szülök, aztán hátralévő életemben sopánkodok, hogy "a baba miatt nem tudtam előrelépni.."
Én nem másoktól várom a csodát, sőt, másoktól nem várok semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!