Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek nagy szegénység...

Szerintetek nagy szegénység van ebbe az országba? Szerintem borzasztó a helyzet.

Figyelt kérdés
2009. nov. 11. 10:36
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
Kerdezo, milyen suliba jarsz most? Mennyi idos vagy?
2009. nov. 11. 14:31
 22/44 A kérdező kommentje:
szerintem ez mindegy is,csak véleményemet írtam le..
2009. nov. 11. 14:34
 23/44 anonim ***** válasza:
77%

Aki cigire pénzt kiad, majd siránkozik, hogy milyen szegény, az nem szegény, hanem egy hülye.

Akinek válságban van pénze cigire, azt nem nevezem szegénynek!

Nem gáz a dohányzás, de azért elég hátul kellene állnia a preferenciarangosroban.

2009. nov. 11. 16:45
 24/44 anonim ***** válasza:
76%

Utolsóval teljesen eggyet értek!Fogadni merek, hogy te is azok közé a "csóró" magyarok közé tartozol, aki állandóan panaszkodik, hogy milyen körülmények között él, de azért az igényei megvannak, mint pl. a cigi.

Hidd el, amig van pénzed cigire,internetre, addig KÖZÖD SINCS a szegénységhez.Majd ha kennyérre sem lesz pénzed (SZÓ SZERINT!) akkor tedd fel újra a kérdést.

"de kíváncsi lennék ha meg vacsoráztatok és utána tv nézés az elég???"

Amióta élek ,nálunk ez a karácsonyi program...

2009. nov. 11. 16:50
 25/44 anonim ***** válasza:
54%

Kérdezö!A cigaretta nem luxus?Mi akkor?Létfontossàgu élelmiszer?Valobaan fiatal lehetsz még.A te csalàdod nem"ilyen".Ezt hogy érted?Szoval ök nem örülnek egy csokinak,vagy olcsobb parfümnek.Màr csak a 30 ezer feletti érték a jo ajàndék?Szoval emiatt van nyomor.Mert kapzsisàg van.Kérdezö,megértelek,megszeretnéd lepni a szeretteidt azzal amire vàgynak,csak az a baj,hogy nem szabad nagyravàgyonak lenni.Gondolj bele,Afrikàban meg a gyerekek vizhez nem jutnak,nemhogy pénzhez,cigihez....

Kivànom hogy szép,és SZERETETBEN teljes karàcsonyod legyen.

2009. nov. 11. 16:52
 26/44 A kérdező kommentje:
ok köszi tehát a cigi luxus....értem.
2009. nov. 11. 17:53
 27/44 anonim ***** válasza:
77%
Ha bemész egy bevásárló kp-ba,az tuti tele van.Én csak azt látom,hogy mindenki vásárol.Mindenhol a sorok,a tömeg.
2009. nov. 11. 18:48
 28/44 anonim ***** válasza:
58%
Igen a cigaretta luxus cikk!Ha meg is haragszol,akkor is.Ez tény.Luxus cikk,és drog.
2009. nov. 11. 18:50
 29/44 anonim ***** válasza:
34%

A komment megírásának időpontja: ma 14:07

Kérdező!

Azt kérdezted itt MINDENKITŐL, hogy "szerintetek nagy szegénység van-e"?

Volt aki válaszolt, erre te kikeltél magadból, mert más volt a véleménye, mint neked. Szerintem gondolkozz el rajta, hogy minek tetted fel egyáltalán a kérdést, ha csak az egyik féle választ vagy képes elfogadni, és már amúgy is tudod a választ.

Mellesleg meg igazuk van, akik írtak:

Alkohol.

Magyarországon fogy Európában az egyik legtöbb alkohol egy főre számítva. Több, mint 11 liter tiszta szesz fogy el egy főre vetítve évente. És az egy főbe itt beleszámít a kéthónapos csecsemő is!

"évi átlagban számolt 74 liter sört, 33 liter bort és 3,6 liter töményet"

Nézzük csak:

74 liter sör = 30.000 Ft

33 liter bor = 15.000 Ft

3,6 liter tömény = 5.000 Ft

(Hozzávetőleges árakat próbáltam megadni.)

50.000 Ft egy évben. Egy 4 tagú családnál (mivel minden emberre számolva van ez az adat) ez 200.000 Ft.

Dohányzás

Egy főre számolva az Eu-ban 1600 szálat szívnak évente. Nálunk ez a zsám 2400. Ez 120 doboz cigi/fő.

Legyen mondjuk 500 Ft egy doboz (nem tudom, majd javítotok), így 60.000 Ft/fő összegbe kerül egy évben. De legyen csak 50.000

Egy 4 tagú átlag családnál ez ismét 200.000 Ft.

Tehát egy átlagos 4 tagú magyar család 400.000 forintot pusztít el alkohol és dohány formájában.

Persze, ez átlag. Van, aki többet, és van, aki egyáltalán nem költ.

Nem nevezem azokat szegénynek, akiknek közel félmillió jut ilyen sz@rokra évente.

Plusz még ott van az internet (te is netezel ugye), ott van a mobiltelcsi már a 6 éves gyerek kezében is (19 évesen volt először mobiltelefonom a saját fizetésemből), plazma TV, MP3 lejátszó, házimozi, stb.

Mint ahogy mondták előttem:

Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa.

Csak sajnos a magyar ember csak nyavajogni tud. És mindig másban keresi a hibát, és soha nem magában.

Mellesleg itt van pár forrás ezügyben. Az első azt taglalja, hogy az államnak mennyire nem éri meg a sok alkoholista kezelése. A többi meg statisztika. Érdemes elolvasni:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Lehet rajta gondolkodni. nem mondom, hogy jól élünk, mert nem. Vannak sajnos, akik elég ramaty helyzetben vannak.

De rosszul sem élünk, ha az átlagot vesszük.

2009. nov. 11. 19:15
 30/44 anonim ***** válasza:
76%
A cigi luxuscikk, mert nem szükséges az életben maradáshoz! Ha 2-3 naponta(optimista becslés, mert dohányos ismerőseim átlag 1nap-1dobozt szívnak el) ki tudsz rá adni 600Ft-ot, akkor ne sírjál, hogy itten szegénység van, meg hogy borzasztó a helyzet, ha félretennéd simán lenne pénzed fulos karácsonyi ajándékra. Nekem volt olyan, hogy két napig nem ettem, mert nem volt rá pénzem, mégse gondolom, hogy szegénység van. Nem dohányzok, így arra nem kell költenem, de azért szívesen beülök egy kocsmába a haverokkal sörözni egyet, néha ezt is mellőznöm kell pénzhiány miatt, mégse gondolom, hogy szegénységben élek. Van tető a fejem fölött, azért általában ha megéhezek van mit ennem, tiszta víz folyik a csapból, és azért szórakozni is el tudok járni, ha nem is mindig, de azért elégszer.
2009. nov. 11. 19:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!