Eleged van már a nemek tekintetében alkalmazott külső mércéből?
Elolvastam majdnem az egészet, és levontam a konklúziót.
Az a te bajod, hogy azt várod, hogy IGAZSÁGOS legyen az élet.
Most mondom neked, hogy nem az.
Igen, a nők könnyebben jutnak kufirchoz, mint a férfiak.
Igazságos? Nem!
Sokan gyorsabban fejlődnek a konditeremben, még te baromi lassan.
Igazságos? Nem!
Egyes arab országokban férfiként félrekefélhetsz, de ha nőként teszed ezt halálra köveznek?
Igazságos? Nem!
Kínaiak ezrei melóznak 10-12 órákat úgy, hogy épp csak meg tudnak élni egy viskóban, míg te otthon ülve kényelmesen a gép előtt panaszkodsz?
Igazságos? Nem!
Szóval hagyjuk már az ilyen meséket, hogy az élet igazságos és hasonlók. Nem, nem az. Szar helyzetben van, ronda vagy és vézna. Mások meg jóképűek és erősek. Igazságos ez? Naná, hogy nem. Dehát az élet nem igazságos, így nem is érdemes elvárni ezt.
Eldöntheted, hogy teszel-e valamit, küzdesz-e ez ellen, vagy marad a netes panaszkodás.
"Sőt ha az élet kevésbé lenne "igazságos", akkor egy etióp falucsában születtél volna kislányként, akit 8 évesen megerőszakolnak, utána évekig vertek, majd géppuskával lelőnek."
Ez eléggé béna érv volt a részedről. Mit tehet arról a kérdező, hogy Etiópiában ilyen fosok a viszonyok? Ha nem írja ki a kérdést, akkor talán élhetőbb lesz az az ország? Egy többezer kilométerre lévő ország helyzetét nem tudja befolyásolni se ő, sem én, de még te sem. Tök jó hogy kapásból ilyen irreális összehasonlítási alap jutott eszedbe. A nők felfogásán és hozzáállásán viszont pont hogy mi tudnánk változtatni. Az élet szar, ez így van, de ha nem teszünk ellene, akkor még szarabb lesz, ezt garantálhatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!