Kurdistan? Ti hogy döntenétek?
Sziasztok!:)
Össze jöttem egy Kurd férfival..
Beszélgettük hogy jó lenne költözni,de hova?.. Ő mondta hogy menjünk Kurdistan-ba. Én mennék,de rettenetesen félek hogy mi lesz ott kint. Ha hozzá megyek,ha gyerek születik stb..
Nagyon rendes,figyelmes,álom pasi... Csak félek ha kimegyünk,megváltozik,mert benne van végülis az arab vér ( jó nem arabok,de mégis valamilyen szinten benne van..)
Tudnátok nekem mesélni Kurdistan-ról? Kúltúra,nők helyzetéről,nem az érdekel hogy régen mi volt,hanem hogy mi van ma.stb Mert az tudom hogy nagyon fejlődik az ország,de mégis bennem van a félsz... Ti hozzá mennétek? Azaz kiköltöznétek vele? Mit tennétek? Ja és elne felejtsem ( jó tudom nem ide tartozik nagyon) de esetleg van valami oldal ahol Kurdul lehet tanulni? persze nem olyan betűkkel,hanem amit én is eltudok olvasni:))
Akinek esetleg kurd férje van,vagy volt kint nyaralni,stb annak főleg megköszönném a válaszokat :))
Kedves Kérdező!
Törökországban élő muszlim nő vagyok, török férjjel, és rengetek török és arab baráttal, ismerőssel. Ezt azért írom le, hogy tudd, nem vagyok előítélettel sem az iszlám, sem a keleti népekkel szemben, sőt...
De a kurdoktól óva intelek.
Rengeteg oka van (kultúrális, szociális, stb.), amit hosszú lenne kifejteni, és ehhez hozzá adódik, hogy muszlim sem vagy, és a nyelvet sem beszéled.
Az elején nyílván szép lenne, mert a szerelem legyőz sok akadályt, de utána a tradícionális "erők" felülkerekednének. Főleg, ha elérhető távolságban lenne a családja is.
En arab férjjel élek kint, de bármennyire a szerelem, a nagy erõfeszités, a család, a környezet megkeseriti az életünket.Otthon boldogok voltunk, de itt más lett minden, a férj is alkalmazkodik, ahhoz amihez kell neki.
Még egyszer nem mennék bele abba, hogy kimenjek a hazájába,de már késõ.
Ismertem othon kurd házaspárt, rendeseknek látszott
nem tudom miért küldi el elõbb.
Szóval rendesnek látszottak, de nem lehet tudni, hogy belül is azt mutatják -e amit kivül. Ebben rejlik a nagy titok.
Szia. Nekem van pár keresztény kurd ismerősöm is DélKelet Törökországban, de vannak közülük muszlimok is. Akik kurd muszlimok, másféle muszlimok.. Nem ismerhetem az egész népet, de amit láttam: már-már túlértelmezik a dolgokat és nem mindent úgy látnak, ahogy a "mainstream" iszlám -szerintem ez baj. w Allahou alem. Vigyázz, az a lényeg. Ahogy írsz, abból viszont az derül ki, hogy nem vagy muszlim és nem sokat tudsz az iszlámról.
Az én kurd ismerőseim nagyon-nagyon-nagyon vallásosak!!!! E vallásosság mellé jönnek még a kurd tradíciók - nem merném bevállalni pedig muszlim vagyok. De még dolgozni sem mentem oda - minden reggel fegyverropogásra keltünk. Ez nem régen volt.
Köszönöm a válaszokat jöhetnek még :)
Ő iraki kurd. Eléggé Európaias a felfogása.. ( még szerencse) Sok mindent tudok már a kultúráról hagyományokról mert mesélt is,én is utána olvasgattam a dolgoknak,stb....
Igen Európában ismerkedtünk meg,8 éve él Eu-ban.
Olaszországban élünk mindketten. Nézegettem videókat,stb... Kint jó élet lenne,azaz ház,9 kocsi van,szval gazdagság,csak a nők............ Hát szerintem maradunk Eu-ban,maximum látogatóba,azaz vakációzni..vagy nem is tudom. Max turistaként egyenlőre oké. Áttudnék állni Muslim-ra,csak azért mégis... Amúgy már beszélek kurdul alapul: szia hogy vagy jól te,hogy hívnak,XY-nak hívnak hány éves vagy XY eves vagyok. stb. alapok :)) csak mégis félek azért......... Szeretem,meg ő is engem mert ha nem akkor ajjajj... Mivel a családja tudja hogy vagyok,és ha kettőnk közt vége kitagadják.. Kultúra. szóval nem viccel ő ilyennel.. Még szerencse :) Vakációzni mennétek? Vagy esetleg ha itt Olaszban,vagy Magyarországon házasodunk?? ( nem most persze,maaaajd)Csak attól félek hogy most minden jó szép stb de amikor kimegyünk megakar felelni a hagyományoknak,kulturának,és megváltozik :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!