Konfliktusok cigányokkal. Vélemény?
Kezdem. 3.adikos középiskolás srác vagyok, most váltottam osztályt.
Azért vátltottam osztályt, mert zavart, hogy a másik osztályban mindenért belémkötnek, egész nap engem cseszegettek mindenért (szép szóval irva a cseszegetést :D)
Egész nap ütöttek stb. (cigányok, cigánylakta helyen élő nagyszályú magyarok)
Új osztályba kerültem. Hetente 2 órán vagyunk közvetlen a régi osztályom mellett amikor nemtudom elkerülni hogy ne találkozzak velük. (többi 3 esetben másik folyosón megyek).
Van 2-3 "nagyon vagány gyerek" abban az osztályban. Egyik egy kövér cigány, másik egy nagydarab magyar aki cigányosan viselkedik, harmadik pedig egy kis tökmag akinek akkora szája van mint a nemtudommi.
Kérdésem az, hogy mi a megoldás, hogy véégre leszáljanak rólam?
Elkezdtem boxolni. Üssem ki őket ott helyben mikor kötekszenek?
Vagy türjem még a cseszegetésüket?
Tanárok nemtesznek semmit.
VÁROM A TANÁCSOKAT!!
17/fiú
Ne járj késsel az iskolába, mert hidd el, te jársz majd rosszul. Szerintem amúgy minden embernek volt már életében legalább egyszer konfliktusa a romákkal!
Iskolát ne válts, húzd ki még ezt az egy évet.
Ne vegyél tudomást róluk, előbb-utóbb leszállnak rólad. (és keresnek mást :( )
Igen, ez így van, én tanár vagyok, hála istennek most nincs cigány tanítványom, de amikor volt, na ... azt nem sírom vissza.
Nézd, nem csak a cigányok ellen, egyáltalán senki ellen nincs eszközük a tanároknak. ... semmi !
Természetesen én s evagyok híve a poroszos megoldásoknak, na de ami némelyik helyen folyik az már több, mint durva. Egyik osztályban éppen azt hallottam, a diákok beszélték, hogy pl. aláírást gyűjtenek és majd mennek együtt az igazgatóhoz, hogy rúgják ki a számtech. tanárt, mert egyszerűen utálják és nem bírják aképét. Na ez van, és ki is fogják rúgni, mert van valami ilyen idióta háziorendi pont, hogy ha a diákok egységesen akarják, akkor ja ...
Lényeg, hogy megfordult itt a trend, manapság, ha egy tanár nem szimpatikus, ő szívja meg, és a diákok irányítanak mindent. Még a véleményezéssel se lenne sok gond, mert oké, legalább egy visszajlezés, na de könyörgöm, azért ez már mindennek a teteje.
És arról ne is bezséljünk, hogy mindennek az az eredménye, hogy a tanár természetesen nem mer szólni már senkinek semmiért, nehogy a diák megharagudjon rá. Így aztán pl. simán telefonálgatnak órán, esetleg csinálja a más órára való leckét stb, de nem lehet rászólni, mert még a végén megharagszik, és otthon már úgy adja elő, mennyire szemét ez a tanár, aztán a szülő meg jön a suliba panaszkodni.
Ez van kérem szépen ....
Voltam alapítványi suliban is, ahol a szülők nem semmi pénzeket fizetnek félévente, na ott meg egyenesen horror a helyzet. Nem egyzser volt olyan, hogy egy srác pl. betörte mérgében az ablakot meg a szekrénykeet összetörte stb, aztán persze formálisan fegyelmi, de hát mindenki tudta, hog yvalami ejnye-bejnyével lesz lezárva az ügy, mert nem is annyira hallgatólagosan ki volt adva a tanároknak, hogy nem lehet őket se kirúgni se semmi, mert kell a pénz az iskolának. Na ez se semmi. Sőt még az is ki volt adva a tanári karnak, hogy csak a 4-es és 5-ös közül lehet válogatni, annál rosszabb jegyet nem lehet adni,mert még szegény gyerek megsértődik és elmegy másik iskolába, ami ismét megint nagyon rossz lenne a sulinak anyagi szempontból.
Na mit szóltok ? Ez megy manapaság.
Vadászkést nem javaslom!
Már az magában tiltott, hogy 8 cm pengehosszúságnál nagyobb kést hordjál magadnál, mert közbiztonságra különösen veszélyes eszköz. De ha azért nem is kapnak el, mégis mit fogsz csinálni a tőrrel éles helyzetben? Használni fogod? Akkor meg csak téged csuknak le, akár testi sértésért, akár emberölésért...
Ha meg nem használod, majd kicsavarják a kezedből és ők használják ellened. Persze, őket is lesittelik, de nekik ott mindenki rokon, ugye.
Megoldás nem nagyon van erre, válts iskolát, vagy bírd ki azt az egy évet, aztán ha 18 leszel, szavazz a Jobbikra, mivel más párt nem is hajlandó ezzel a problémával foglalkozni. Ezt jó, ha lassan mindenki észreveszi.
10:41:
ez eléggé dúrva. De ennél az is durvább, hogy egy 10 év múlva nem lesz ember aki dolgozzon magyarországon, mert nem lettek tanítva rendesen, mivel nem hagyta az állam. Nem szeretném látni mi lesz ebből. Visszasüllyedünk.
10:41 : akiket leírtál cigányok voltak? mert amúgy volt olyan osztálytársam, aki ugyanilyen elmebeteg módon viselkedett, de ő nem volt cigány, nekem meg ő volt a legrossszabb sulis élményem. szerencsére már évek óta nem láttam.
amúgy kérdezőnek: a kést én sem javaslom, te fogsz rosszul járni a végén. ne foglalkozz velük, remélem egy idő után leszállnak rólad. sok sikert ^^
Nézd ezek akiket említettél ezt tanulják a szüleiktől de próbálj velük szót érteni vagy ha bántalmaznak fordulj a barátaid-hoz tanárokhoz hívd be a szüleid!!!
velem is akartak kötözködni megbeszéltem velük a dolgot és azóta már a szemem előtt nem mernek szekálni senkit...XD :-D
15/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!