Hogy lehet kibírni a nyarat?
Végre valaki, aki ugyanígy gondolja! Akár én is írhattam volna. Évről évre egyre rosszabbul viselem a meleget. Ha így megy tovább a felmelegedés, előbb-utóbb nálunk is lesz szieszta...
Azt még megértem, ha valaki szereti a napsütést (bár tudtommal az ember még mindig nem fotoszintetizál), de azt már nem, ha akkor is a napon marad, ha napszúrást kap, és nem fogja fel a veszélyét. Lehet imádni az izzadást és az égett bőrt, de akkor is tény, hogy nem erre találták ki a szervezetünket, a hőség mindenkinek árt, embernek, állatnak, növénynek egyaránt. Dolgozni nem nagyon lehet, mert senki nem tud koncentrálni; nem véletlen, hogy ilyenkor van a leghosszabb tanítási szünet. Amúgy én azt sem értem, miért szeretnek sokan a szabad ég alatt enni, ahol az összes darázs és légy beleszáll az ételbe :)
Kibírni: próbálok a lehető legkevesebbszer kimenni, bár a lakásban sem nagyon lehet megmaradni, de legalább a nap nem tűz rám. Jégakku, vizes törölköző, ventilátor és türelmetlen várakozás a lehűlésre...
Nem vagyunk egyformák, ennyi :)
Én átéreztem a leírásodból, hogy neked mit jelent a meleg, megpróbálom leírni az én szemszögemből, hátha megnyugtat, hogy aki örül annak az időnek, amit te utálsz, az meg akkor szenved, mikor neked végre jó :D
Én 25 fokban is vacogok (szó szerint), ha épp nem mozgok, márpedig ha dolgozom, akkor 3 órát is ülök néha egy helyben, pulcsiban, takaróban, mindenki hülyének néz.
Olyan meleg, ami már nekem is sok, kb évente 5 nap van. De olyankor este is egy szál rövidnaciban, topban ülhetek kint hajnalig, nem fázom. Én ezt imádom. Oké, szerencsés vagyok, utálnak a szúnyogok :D
Ha 3 napig borús idő van, elmegy az életkedvem.
Ha hideg van, alig bírom rávenni magam, hogy edzésre menjek, mert rosszul vagyok a gondolattól, hogy át kell öltöznöm, azaz levetkőznöm, mikor legszívesebben még 6 pulcsit magamra húznék. Nyáron olcsó a fagyi és rengeteg a gyümölcs, ezeket szintén imádom.
És igen, nem kell fizetni a fűtésért.
Ja, még egy eszembe jutott: kiütéses leszek a meleg víztől, ezért télen is majdnem hidegben tudok csak zuhanyozni - télen ez borzalmas, nyáron viszont még élvezem is.
Hát dióhéjban ez az én meglátásom :) Majd gondolok rád mikor jön a hideg és legszívesebben téli álmot aludnék, hogy te meg most ébredezel :)
Én is ugyanígy vagyok vele, gyűlölöm a meleget. A szervezetem se bírja, ha negyed órát vagyok kinn a napon már rosszul vagyok.
Én sem értem miért jó izzadni, a tömegközlekedés meg ilyenkor egyszerűen elviselhetetlen.
Szerintem a legtöbb ember aki "imádja a meleget", az vagy tópart közelében tölti a nyarat, vagy pedig légkondis autóból a légkondis házba vezet az útja.
Én legalábbis másképp el nem tudom képzelni, hogy hogy lehet ezt kibírni...szeretni meg pláne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!