A lakótársamnak muszáj elmondani, hogy leszbikus vagyok?
Úgy tűnik, oda fogok költözni egy albérletbe, ahol már lakik egy fiú. Nem tudom, hogy el kéne-e mondanom neki, hogy a lányokat szeretem, joga van-e tudni.
Egész biztosan nem gondolja rólam és mikor beszéltük, hogy fiút felvihetek, de ne legyen mindennapos, akkor nem nagyon tudtam mit mondani, mert már régóta együtt vagyok egy lánnyal.
Elmondani nem vagy köteles, csak majd maximum meglepődik, ha kiderül. Viszont ha abban állapodtatok meg, hogy fiú felmehet, de nem mindennaposan, akkor gondolom ez áll a lányra is, csak hát nyilván nem tudta, hogy mi az ábra. Amíg betartod a játékszabályt, addig nem lehet elvileg gond, illetve ha lenne, az tőle nem lenne jogos, hiszen ez a magánügyed.
Különben nekem is volt leszbikus lakótársam (csak ebben a sztoriban az volt a különbség, hogy én is lány vagyok), nem volt belőle semmi gond. Mondjuk ő már az elején mondta, hogy fiút nem fog felhozni, de ha nem bánjuk, olykor feljönne a párja. Nem volt ebből semmi para, és mondjuk jobb volt így, hogy az elején mondta, és nem volt később kínos feszengés.
Akkor lett volna jó, amikor mondta, hogy fiút felvihetsz. Halálnyugodtan (semmi bocsánatkérő mosoly, pirulás, ehem-behem), mintha a legtermészetesebb dolog lenne közölni vele: fiúm nincs, de ha a párom (Zsuzsi, Gizi, Juci) feljöhet néha, azt megköszönnénk.
Valójában ez a magánügyed, nincs köze hozzá, de értem, mitől tartasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!