Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A lakótársamnak muszáj elmonda...

A lakótársamnak muszáj elmondani, hogy leszbikus vagyok?

Figyelt kérdés

Úgy tűnik, oda fogok költözni egy albérletbe, ahol már lakik egy fiú. Nem tudom, hogy el kéne-e mondanom neki, hogy a lányokat szeretem, joga van-e tudni.

Egész biztosan nem gondolja rólam és mikor beszéltük, hogy fiút felvihetek, de ne legyen mindennapos, akkor nem nagyon tudtam mit mondani, mert már régóta együtt vagyok egy lánnyal.

2013. máj. 8. 10:47
 1/10 zabmester ***** válasza:

Elmondani nem vagy köteles, csak majd maximum meglepődik, ha kiderül. Viszont ha abban állapodtatok meg, hogy fiú felmehet, de nem mindennaposan, akkor gondolom ez áll a lányra is, csak hát nyilván nem tudta, hogy mi az ábra. Amíg betartod a játékszabályt, addig nem lehet elvileg gond, illetve ha lenne, az tőle nem lenne jogos, hiszen ez a magánügyed.

Különben nekem is volt leszbikus lakótársam (csak ebben a sztoriban az volt a különbség, hogy én is lány vagyok), nem volt belőle semmi gond. Mondjuk ő már az elején mondta, hogy fiút nem fog felhozni, de ha nem bánjuk, olykor feljönne a párja. Nem volt ebből semmi para, és mondjuk jobb volt így, hogy az elején mondta, és nem volt később kínos feszengés.

2013. máj. 8. 10:53
 2/10 anonim ***** válasza:
elmondhatod, hogy mi a helyzet, de igazából semmi köze a nemi identitásodhoz.
2013. máj. 8. 10:55
 3/10 anonim ***** válasza:
Attól még, hogy a lakótársad, a magánéletedhez semmi köze, amíg őt nem zavarod vele. Nem kell tudnia, ha nem akarod, hogy tudja, és barátnőt is felvihetsz, aztán magatokra csukjátok a szoba ajtót és kész. Azt fogja hinni, hogy csak barátok vagytok. Ha meg elakarod neki mondani, akkor szégyenkezés nélkül állj oda elé és hajrá.
2013. máj. 8. 10:55
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Én olyan szempontból gondoltam ezt, hogy talán joga van-e tudni és eldönteni, hogy így is szeretné-e, hogy a lakótársa legyek vagy esetleg ez neki nem fér bele és a többi jelentkező közül választ. Nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni.
2013. máj. 8. 10:58
 5/10 anonim ***** válasza:
50%
ha ez alapján dönt akkor az már diszkrimináció.
2013. máj. 8. 11:06
 6/10 anonim ***** válasza:

Akkor lett volna jó, amikor mondta, hogy fiút felvihetsz. Halálnyugodtan (semmi bocsánatkérő mosoly, pirulás, ehem-behem), mintha a legtermészetesebb dolog lenne közölni vele: fiúm nincs, de ha a párom (Zsuzsi, Gizi, Juci) feljöhet néha, azt megköszönnénk.

Valójában ez a magánügyed, nincs köze hozzá, de értem, mitől tartasz.

2013. máj. 8. 11:10
 7/10 anonim ***** válasza:
nem tartozik rá
2013. máj. 8. 11:11
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem kell elmondanod
2013. máj. 8. 11:31
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem meg mondd el! Együtt fogtok lakni/élni,tehát a te magánéleted valahol az övé is lesz. (persze csak egészséges határokon belül.) Ne árulj zsákbamacskát! Mondd el,aztán majd ő eldönti,hogy ezzel mit tud kezdeni.Ne titkolózz,mert az csak rád nézve sülhet el rosszul...
2013. máj. 9. 10:57
 10/10 anonim ***** válasza:
Mondd el. Mi 4 éve együtt vagyunk, és ősszel kiadtunk egy szobát, sajnos muszáj volt... Egy fiú jött ide lakni, elmondtuk neki, hogy ez van. Szerencsére nem zavarta, és nem is leskelődött a kulcslyukon...
2013. máj. 9. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!