Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek egy ilyen közösség...

Szerintetek egy ilyen közösség létrehozására van lehetőség, vagy van akit érdekelne?

Figyelt kérdés
Szóval, egy ideje azon gondolkodom, h a városomban létre kéne hozni egy meleg, illetve leszbikus közösséget. Nem társkereső céllal, inkább baráti szervezet lenne és nem kimondottan csak melegekkel foglalkozna, de főként igen. Különböző rendezvények lehetnének, de nem provokatív jelleggel, semmi melegfelvonulás szerű, csak különböző szabadidős programok, majális, vagy egyegy ünnephez kötődően valami. Lehetőséget nyújthatna az olyan melegeknek, akik egyedül érzik magukat, vagy az olyan tiniknek, akik hozzám hasonlóan próbálnak tartozni valahova. Ez így még nem túl komolyan van kidolgozva, de ha esetleg működne, több helyen,nagyobb városokban is lehetne hasonlót létrehozni, vagy ha már az adott városbn van hasonló, akkor felvenni a kapcsolatot stb. És ha ez működne, akkor külföldi városokkal is fel lehetne venni a kqpcsolatot és akár egyfajta "cserediák" programot létrehozni. Tisztában vagyok azzal, h rengeteg dolog akadályozhatna, de érzek motivációt. Igaz 15 évesen semmi esélyem nincs még rá, de nagyon szeretném azt, h ez egyszer megvalósuljon.

2013. márc. 24. 16:43
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
0%
Nos. Az, hogy te melyik nemhez vonzódsz, a magánügyed. A homoszexualitás azonban a társadalom többsége számára visszatetszést kelt, a többség ízléstelennek találja. Szóval inkább ne tedd a kirakatba, mert a többség részéről nem lesz éppenséggel kedvező a fogadtatás. Nem azt mondom, hogy támadások fognak érni (bár könnyen lehet, hogy ilyesmi is lesz), inkább arra gondolj, hogy te hogyan reagálnál, ha valaki létrehozna egy közösséget - példának okáért - azok számára, akik szeretnek nyilvános helyen hangosakat és erős szagúakat szellenteni. Ha nem is utálnád őket, aligha néznéd jó szemmel egy ilyen, számodra ízléstelen viselkedésforma nyilvános támogatását.
2013. márc. 24. 16:56
 2/25 anonim ***** válasza:
22%

Ennek szerintem semmi értelme.

Tartozni valahova? A szexuális preferencia nem olyasmi, amivel tartozol valahova, ami miatt rendezvényeket kellene szervezni, mint mondjuk az animerajongók con(versation)-jai, vagy a rockrajongók fesztiváljai. Ők gondolkodásmódban és világnézetben is hasonlók, míg a homó/heteró lét nem ilyen. Jó, rendben, ez is egyfajta közös érdeklődés, de nagyon laza kapcsolat, amire nem lehet egy "homocon"-t felhúzni (no pun included).

2013. márc. 24. 16:58
 3/25 anonim ***** válasza:
91%
Persze, hogy lenne rá igény. Sok meleg és leszbikus van, aki egyedül érzi magát. Amúgy nem tudom, hogy ebben mi lenne olyan provokativ. Hisz nem felvonásról lenne szó, hanem hasonló gondolkodású ès érzelmű embereknek szervezett közös programokról.
2013. márc. 24. 17:26
 4/25 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem is jó ötlet lenne, mivel pont a homoszexualitás is pontosan egy csoporthoz való tartozást jelent. Az meg kimondottan jó ötlet, hogy nem ilyen felvonulás, "magamutogatás" jellegű, ami elvezethetne egy magasabb fokú elfogadottsághoz. Megérthetnék az emberek, hogy a másság nem feltétlenül rossz és ha akarunk tudunk együtt is élni... Ezt egy heteroszexuálisként mondom.
2013. márc. 24. 18:01
 5/25 anonim ***** válasza:
26%

Nos, szerintem ez pont nem áll fenn. Ezekben az emberekben az egyetlen közös dolog a nem lesz, amihez vonzódnak. Erre nem lehet közösséget építeni. Gondold meg, hogy mi lenne, ha szerveznének nekünk egy heteroszexuális találkozót. Te elmennél rá?

A homóknak is megvan rá a lehetőségük, hogy elmenjenek egy meleg bárba, vagy biztos vannak más helyeik is, ha arra van igényük, hogy a magukfajtával találkozzanak.

2013. márc. 24. 18:09
 6/25 A kérdező kommentje:

értem az ellenérveidet, de gondolom, h nem vagy meleg és ezért gondolod így. am meg nem lenne kõtelező. aki akar eljön aki nem nem. egyszerű. és egyáltalán nem olyanra gondoltam, h a város közepén mindenki szeme láttára. hanem pl egy erre kibérelt épületben.

azt is értem, h az h valakik melegek, attól még nem fognak közösséget alkotni, de egy szóval sem mondtam, h az egész arról szólna h na akkor beszéljünk arról, h melegek vagyunk. ez is benne van, de mivel több ptogram is lenne, ezért ez csak kisebb mértékben lenne jelentős. inkább az lenne a cél, h az azonos gondolkodásúakat összetereljük. pl lehetne saját könyv klub, vagy rendezhetnénk zöldnapot, aminek semmi köze ahhoz, h melegek vagyunk, de ezáltal talán jobban elfogadnának. persze elhiszem, h can aki szerint ez csak felesleges hülyeség, de engem elsősorban azok véleménye érdekel, akiket ez érdekel. egyébként köszönöm a válaszokat:)

2013. márc. 24. 19:24
 7/25 anonim ***** válasza:
12%
De ennek mi értelme? Nem az a bajotok mindig, hogy kirekesztenek? Saját magatokat rekesztitek ki, hogy nektek nem jó a sima parádé, nektek meleg parádé kell, nektek nem jó a sima olimpia, nektek meleg olimpia kell, most meg már Meleg Majális is? Ha ez a lényege ezeknek az eseményeknek, hogy ott melegek vannak (azaz szexuális orientáció alapján való önkéntes megkülönböztetés), akkor ez nem szól semmi másról, mint egy potenciális meleg orgiáról. Hiába csűröd csavarod a szavakat, erről van szó.
2013. márc. 24. 22:11
 8/25 A kérdező kommentje:

szerintem az elég egyértelmű volt, h nem kizárólag melegek jöhetnének. persze egy táblára kiírom majd, h ha eljön egy heteró, akkor nyilvánosan megostorozzuk...

igazából erre már felesleges bármit is írnom. tényleg. nevetséges:D

2013. márc. 25. 09:41
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

A heterok ezt sosem fogják megérteni. A s.eggük ki van nyalva.Más heterokkal vannak körül véve, a csapból is a heteroszexualitás folyik .

Nyugodtan csinálj ilyen közösséget, de nem várd, hogy a heterok ezt megértsék.

Nem ugyan azon a bolygón élünk, így fogalmuk sincs, milyen a helyzetünk.

2013. márc. 25. 10:24
 10/25 anonim ***** válasza:
91%

Az egész világ egy hetero klub, ami a legtöbb embernek magától értetődő, hiszen ők is heterok, de egy meleg kívülállónak érezheti magát ebben a környezetben.

Sok homoszexuális ember úgy éli le az életét, hogy ebben a hetero világban semmit se tud a saját szexualitásáról, de a heteroszexualitás már a fülén jön ki.

Nincs felvilágosítás, nincsenek párkapcsolati tanácsok, vidéken ismerkedni se lehet, mert nincs fórum rá.

Szükség van a közösségre.

2013. márc. 25. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!