Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A mai tinédzserek érettebbek...

A mai tinédzserek érettebbek a régieknél?

Figyelt kérdés

Valahogy sokkal felnőttesebbnek néznek ki, mint anno mi. Máshogy is beszélnek. Én 16 évesen valahogy más voltam, más dolgok érdekeltek, mint most a többséget. A mai gyerekek előbb érnek vagy csak ezt akarják mutatni kívülről?

23/L

2009. szept. 28. 10:37
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
11:32: külsőleg szerintem sokkal érettebbek. Én 15 évesen nem a divattal foglalkoztam, ma már a 10 évesek is ezt teszik. Nézz meg ilyenek, mint Miley Cyrus, szerintem 30-nak is kinéz és sok ilyen tini van.
2009. szept. 28. 11:38
 12/22 anonim ***** válasza:
59%
Testileg érettebbek, meg jobban követik a divatot, de agyilag egyre rosszabbak. Régebben a fiatalok nagy részének volt életcélja, továbbtanulás, család, ma meg a nagy részük csak kallódik, átbukdácsol a középiskolán és közben fűvel-fával szexel.
2009. szept. 28. 11:48
 13/22 anonim ***** válasza:
60%

Egyáltalán nem látom őket érettebbnek és ezt a belső érettségre értem.

Ugyanolyan arányban vannak mint kb. mikor én voltam mondjuk 16-20 éves, csak sajnos nagyon lement a nemi élet elkezdésének ideje, a buliba járásoké, a pasizásoké. ma már fel van háborodva egy 16 éves, hogy miért nem aludhat ott nála a szerelme, nekünk még azt sem engedték meg, hogy mondjuk 2-3 óránál többet legyünk együtt, haza kellett menni, most meg...sakkban tartják a szülőket.

Némelyik fiatal úgy van kifestve meg felöltözve mint egy kiélt rib@nc... Nagyon kevés az aki tényleg izlésesen van kifestve, felöltözve és úgy is viselkedik, nem pedig üvöltözik, meg b@zmegol a tömegközlekdésen jó hangosan, mert ez a menő.

Vagy az is kevés, akinek van motivációja, hogy tanuljon és valaki legyen belőle, most az van minél előbb túlesni a sulin már aki eljut középiskoláig, utána meg elmenni valahova téglát pakolni vagy árut feltölteni egy egész életre egy cba-ba,( nem nézem le az árufeltöltőket) inni, bulizni, pasizni....Semmi motiváció nincs bennük, semmi életcéluk nincs. És ez a szülők hibája is hogy engedik így viselkedni öltözni meg egyebek őket. Pl. ezek a szerencsétlen emósok, hát hogy néznek ki? lehet képviselni valamit, na de ennyire szélsőségesen kinézni, én 17 évesen még a hajamat sem festhettem, az arcomat sem, ezek meg vastagon feketével, fekete lukas harisnyában...na szóval ez van.

Már az a kirívó mikor mellém ül egy fiatal csaj, normálisan öltözve satöbbi és könyvet fog a kezében és mondjuk olvas, tanul, készül a vizsgákra...

2009. szept. 28. 12:11
 14/22 anonim ***** válasza:
63%
épp ellenkezőleg... a mai tinik érettebbnek hiszik magukat és azt hiszik, hogyha isznak,szexelnek és visszabeszélnek, attól lesznek felnőttek...de épp emiatt sokkal éretlenebbek, mint mi voltunk anno... én 16 évesen még kikértem anyám véleményét a dolgokról, szűz voltam és sosem voltam még berúgva sem...úgy gondolom, sokkal érettebb voltam, mint a mai felelőtlen tinik, akik már 13-14 évesen bulizni járnak és orrba szájba dugnak... ez nem érettség, csak felelőtlenség...a érett tini nem műveli ezt, hanem hallgat az idősebbekre, akiknek már benőtt a fejük lágya...
2009. szept. 28. 12:20
 15/22 anonim ***** válasza:
55%

Hát hogy érettebbek e, azt nem tudom pontosan, miként kéne definálni e szót?

De a gyerekek már óvodás koruktól nagyok akarnak lenni, felnőttesek... ezt most nem magyarázom ha valaki nem érti, de így van.

Na és régen még szigorúbban neveltek a szülők, ma meg több minden rájuk van engedve.

De mondjuk lehet hogy tévedek, én is csak 18 vagyok.

2009. szept. 28. 12:57
 16/22 anonim ***** válasza:
44%

Az érettségnek van néhány definíciója. A társadalmi az anyagi önellátást és önálló lakást jelenti. Egy mai fiatal ezt gyakran csak 30-35 évesen tudja elérni, míg régen a 18-20 évesek számára is lehetséges volt. Ha azt érted érettségen, hogy előbb kezdik a szexuális életet, akkor ez félig igaz: a városi középrétegeknél ez így van. Viszont eltűnőben vannak azok az alacsonyabb társadalmi rétegek, amelyek régen még korábban kezdték, csak éppen nem csaptak körülötte hűhót. A kinézet pedig semmit sem jelent. Szóval nem hiszem, hogy érettebbek.

Én 29 éves vagyok, és 23-24 éves korom körül én is úgy éreztem a 15-16 évesekkel kapcsolatban, hogy "amikor engem még a számítógép meg a fizika érdekelt, ezek már csak a szexszel foglalkoztak". Azonban ez nem biztos, hogy nagy átlagban igaz, és ha igaz is, az sem az érettségre, csak az ingerszegényebb, laposabb életre utal.

2009. szept. 28. 13:13
 17/22 anonim ***** válasza:
10%
nekem az a furcsa, h már 12 évesen bebaxva fetrengenek, de családot alapítani csak 30 éves koruk felett képesek... hol is van itt az érettség, meg felelősség???
2009. szept. 28. 13:33
 18/22 anonim ***** válasza:
10%
Bocsi, a kérdező nem 73, csak 23 éves! Persze, hogy van fejlődés, de az azért ennél sokkal lassabb. A mai fiatalok csak felnőttebbnek hiszik magukat, de nem azok.
2009. szept. 28. 13:49
 19/22 anonim ***** válasza:
31%
Öregebbnek látszanak, de butábbak. Kevesebbet játszanak és több időt töltenek a külsejükkel. Nem tudnak varrni, főzni, nem tudják az anyjuk születésnapját még 16 évesen sem.
2009. szept. 28. 14:23
 20/22 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem nem attól lesz valaki érettebb, hogy már 13 évesen festi a haját, illetve a fél napját sminkeléssel tölti. Egy dolog felnőttesebbnek kinézni, egy másik dolog felnőttnek lenni.
2009. szept. 28. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!