A lányok miért mondják, hogy érettebbek a fiúknál?
Na, az a helyzet, hogy az osztálytársammal arról beszélgettünk, hogy azért nem akar velem járni egy csaj, mert 16 éves vagyok, pedig hetekig abban a hiszemben volt, hogy legalább 20 vagyok(bezzeg akkor nem volt semmi baja). Erre az egyik csaj azt mondta, hogy azért mert a lányok érettebbek a fiúknál. De ezt nem értem. Én a haverjaimmal politizálni szoktam, a világ eseményeiről beszélni stb... Egy csomó csaj pedig nem csinál semmi mást, csak egész nap plázákba jár, és röhög mindenen, amit lát. Természetesen nálunk is van néhány gyerekes, de lányok között több van. Szerintem anno az emberek ezzel azt akartál mondani, hogy egy nő előbb képes az utódnemzésre, mint egy férfi. Ezt aztán a viselkedésbeli érettségre kezdték alkalmazni, és azóta minden ember axiómaként kezeli. Pffff, de lehet, hogy tévedek, én már mindent el tudok képzelni
16/F
Mert A LEGTÖBB (vannak kivételek, elég sok, de tapasztalataim szerint tényleg a legtöbb :) ) csaj nem a nemiszervével gondolkodik és tényleg szeretne szerelmes lenni. Nekem ugyanúgy bejönnek a 16 éves fiúk, mint a 18. Persze, a 18 nálam már eléggé felső határ, de kinek mi :)
Egy 16 éves fiú is lehet érett. Sőt, lehet érettebb mint egy 20 éves. Szellemi érettségen múlik az egész. Szerintem, ha így gondolkodsz Te is "érett" vagy :)
16/L
Biológiailag a lányok ÁTLAGBAN hamarabb kezdenek átesni a pubertás változó időszakán, ebbe beletartozik a testi növekedés, a menstruáció, a mellek megnövekedése, a szőrzet növekedése (sajnos a pattanásosodás is, esetleg korábban nem tapasztalt fájdalmak)... De ez nem jelent agyi érettséget és felelősségtudatot is, ezt jegyezd meg. :-)
Mindig voltak és vannak nagyképű emberek, akik félremagyaráznak dolgokat, úgy tűnik, ez a lány is ilyen, akiről írsz, azt hiszi, ha már elkezdett fejlődni, attól ő hirtelen felnőtté válik, pedig pont az általad leírtak alapján nagyon gyerekes. Szerintem te pontosan jól látod a helyzetet. Keress egy értelmes lányt, és vele meg ne foglalkozz. :-)
Párhuzamba azért vonták a gondolkodásbeli érettséggel, mert RÉGEN, mikor ez a párhuzam létrejött, a testi érettség azt is jelentette, hogy az ember már felnőtt, lehet gyereke, a gyerek meg felelősséggel jár, így nevelték az embereket, amint az első gyereke megszületett valakinek, onnantól kezdve ő már többé nem viselkedhetett gyerekként. Ma már ez sajnos nem így van, sokan éretlenek a gyerekvállalásra, bele se gondolnak, és a gyerek húzza a rövidebbet, ha ilyen szülei vannak.
Ez egy 2 napon belül 25 éves nő meglátása.
Mit jelent az érettség? Ha ivarérettséget jelent, akkor a nőknél átlagosan kétségkívül előbb következik be egy-két évvel. Ettől eltekintve viszont az "érettség" egy üres szó, mindig azt jelenti, amit éppen értenek alatta, ami sokféle. Pl. ha felnőttséget jelent, annak meg az a definíciója, hogy valaki önellátó. Ez nemtől függetlenül ma már többnyire csak 25-35 éves korban következik be.
"Én a haverjaimmal politizálni szoktam, a világ eseményeiről beszélni stb... Egy csomó csaj pedig nem csinál semmi mást, csak egész nap plázákba jár, és röhög mindenen, amit lát."
Szokd meg, hogy ez mindig így lesz, szóval nem korfüggő, tisztelet a rendkívül kevés kivételnek.
"Szerintem anno az emberek ezzel azt akartál mondani, hogy egy nő előbb képes az utódnemzésre, mint egy férfi."
Így van.
mert tényleg korábban érnek a lányok... 17-18 évesen egy lány már elég komoly, felnőttesen gondolkodik, míg az ennyi idős fiúk általában még ugyanazt csinálják, mint 15 évesen...sokáig én is idősebb pasikat választottam magamnak, majd 18 évesen jöttem össze a mostani velem egyidős párommal, mert beleszerettem. De rajta is látszik az éretlenség, főleg akkor szoktam a föld alá süllyedni, mikor együtt van a szintén 20-22 éves haverjaival és úgy viselkednek, mint az ált. iskolások... borzalmas :( szóval ebben van valami, de nem törvényszerű! vannak a koruknál érettebb fiúk és éretlenebb lányok is természetesen... pl ez a lány, akiről írtál, kimondottan éretlen lehet, ha pusztán annyi miatt áll el a szándékától, mert megtudta a korodat...
20/L
"17-18 évesen egy lány már elég komoly, felnőttesen gondolkodik"
Nem elírás és 37-38? 30 alatt a legtöbb nőnek nem jön meg az esze semmilyen szempontból.
Én lányok vagyok, és szerintem ez hülyeség. Az én párom velem egyidős, néhány hónappal még fiatalabb is, és mikor 15 évesen összejöttünk, már akkor komolyan gondolkodott a kapcsolatról, nem csak ilyen elvesztem a szüzességem egy ribivel a suliból... Rengeteg kivétel van, és szerintem pont fordítva áll manapság a szellemi érettséget tekintve. Igaz, vannak furcsa fiúk is, de a többség teljesen normális, átlagos. Azért, mert 14 évesen már ki tudja sminkelni magát, 16 évesen meg már rázza a seggét a diszkóban, kötve hiszem, hogy érett lenne. Ezt saját maguk megnyugtatásából mondják. És ha azt hitte, hogy 20 vagy, majd mikor kiderült, hogy kevesebb, és ezért nem jártok, akkor az a lány 12 éves szinten van vagy nem is tudom, valami szellemi útvesztőben... ;)
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!