Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A lányok miért mondják, hogy...

A lányok miért mondják, hogy érettebbek a fiúknál?

Figyelt kérdés

Na, az a helyzet, hogy az osztálytársammal arról beszélgettünk, hogy azért nem akar velem járni egy csaj, mert 16 éves vagyok, pedig hetekig abban a hiszemben volt, hogy legalább 20 vagyok(bezzeg akkor nem volt semmi baja). Erre az egyik csaj azt mondta, hogy azért mert a lányok érettebbek a fiúknál. De ezt nem értem. Én a haverjaimmal politizálni szoktam, a világ eseményeiről beszélni stb... Egy csomó csaj pedig nem csinál semmi mást, csak egész nap plázákba jár, és röhög mindenen, amit lát. Természetesen nálunk is van néhány gyerekes, de lányok között több van. Szerintem anno az emberek ezzel azt akartál mondani, hogy egy nő előbb képes az utódnemzésre, mint egy férfi. Ezt aztán a viselkedésbeli érettségre kezdték alkalmazni, és azóta minden ember axiómaként kezeli. Pffff, de lehet, hogy tévedek, én már mindent el tudok képzelni

16/F

2009. nov. 5. 21:41
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Hát, igazából az zavarhatta, hogy valójában fiatalabb vagyok nála. Ő áprilisi, én pedig márciusi, csak nem ugyanaz az évszám... De ez mind1, a lényeg, hogy a válaszok alapján a többség ugyanúgy gondolkodik, mint én.
2009. nov. 6. 16:13
 12/15 anonim ***** válasza:
32%
Kérdező, ahhoz azért szokj hozzá, hogy vannak nők, akiket zavar, ha ők az idősebbek a kapcsolatban, spec. engem is, de hogy kinél mi az oka, az már egy más kérdés, nekem az, hogy van egy öcsém, és nekem fura lenne, ha a párom fiatalabb lenne, mint én. Ezért ne haragudj rá, keress mást, majd megtalálod az igazit, neked nem ő az. De amúgy ha nálad idősebb nők érdekelnek, akkor se csüggedj, úgy hallottam, Madonna (51 éves) legújabb pasija 22 éves. :-) Ilyenek is vannak.
2009. nov. 6. 21:48
 13/15 anonim ***** válasza:
72%

"vannak nők, akiket zavar, ha ők az idősebbek a kapcsolatban, spec. engem is, de hogy kinél mi az oka, az már egy más kérdés"

A naiv nő elméleteket gyárt :)

Elárulok egy nagy-nagy titkot (amely persze magától értetődő közhely, csak valamiért mindig illik úgy tenni, mintha senki sem tudna róla).

Egyrészt, a nők átlagosan kb. 4 évvel tovább élnek a férfiaknál, tehát több értelme lenne a néhány évvel idősebb nő - fiatalabb férfi párosításnak, mármint elkerülendő a hosszú özvegységet. Csakhogy valamiért mégis az az "ideális pár", hogy mondjuk a nő 20, míg a férfi 25-30, vagy újabb divat szerint a nő 25, a férfi 40. Na miért, miért olyan nagy divat ez? Azért, természetesen, mert a férfi feladata "az egzisztencia megteremtése", magyarul ő van pénztermelőként meghatározva, a nő pedig pénzfogyasztóként (eufemisztikusan: kereső vs. gyermeknevelő, vagy vadász vs. a családi tűzhely őrzője stb.) Mivel emancipált korunkban kicsit kilóg már a lóláb, ezért némelyik nő kitalálta, hogy neki azért kell 10-15 évvel idősebb férfi, mert azok "már érettek", "már komolyak" (értsd: van pénzük). Ennek az ízlésnek az ideológiai jelszava az, hogy "a férfiak később érnek". Hehe, de vicces is ez az egész.

2009. nov. 7. 14:50
 14/15 anonim ***** válasza:

14:50 - Nem, tévedsz, egyszerűen nem vagyunk egyformák és nem egyformák az igényeink, miért olyan nehéz ezt elfogadni, és miért kell egyből hülyének gondolni, ha valaki nem úgy gondolkodik, mint ti? Igen, van, akit zavar, ha nőként idősebb egy kapcsolatban, de ez miért rossz? Most attól, mert egyesek ettől hülyének képzelnek, nem fogok másképp érezni. Madonnát nem zavarja, olyan nőt kell keresni, akit nem zavar, ha valakinek erre van igénye. Volt egy ismerősöm, aki kijelentette, hogy neki nem tetszenek a zöld szemű pasik, mert őt riasztja a zöld szem, hát most ezzel mit lehet kezdeni? Ez ugyanolyan, mint a pasik szemszögéből, valaki a teltebb nőket kedveli, valaki a vékonyabbakat. Aki nem tud olyan lenni, az nehezen hódítja meg, ettől függetlenül előfordulhat, mert lehet olyan kisugárzása, mégse ez a jellemző, hogy a tabu feltételeket olyan egyszerű lenne eltüntetni.

Hülye példa, de ha nem vagy szimpatikus a munkáltatónak interjún, hiába van meg a tudásod, nem azt látja meg először, és lehet, hogy felvesz egy kisebb tudásút, vagy ha van, ugyanolyan tudásút, de más kinézettel, vagy más beszédstílussal.

Itt nem arról van szó, hogy gyerekes valaki, vagy naiv, ha van egy feltétele, amiből nem jellemző, hogy alább tud adni, hanem annyi, hogy nem vagyunk egyformák, és ha nem vagy valakinek maga a tökély (nevezzük Igazinak), az a fal nem fog leomlani számodra.

Biztos neked is van olyan feltételed, ami szűrő, ezt nem tudom, mi, ezt csak te tudod, de kétlem, hogy bárkivel összejönnél válogatás nélkül. Igen, akármilyen hihetetlen, valakinél ez a feltétel az életkor, de lehet, hogy az a valaki meg a te feltételedet nem értené, hogy miért is akadály.

2009. nov. 8. 07:43
 15/15 anonim válasza:
Mennyi hímsoviniszta köcsög gyülekezett itt össze...
2022. máj. 13. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!