Hogy mondjam el anyukámnak?
Édesanyámmal jó a kapcsolatom, sok mindent meg tudunk beszélni, de bizonyos szempontból egyáltalán nem nyitott. Tinédzserként kezdtem el érdeklődni az ázsiai kultúra iránt, amit ő az eleje óta rossz szemmel nézett. Szerinte az egész kultúra "hülyeség" és sokszor gyerekesnek tart, amiért hasonlóan próbálok öltözködni. (Pl.: bizonyos alkalmakkor kimono)
Furcsa mód a fiúkról eddig nagyon ritkán beszélgettünk és akkor sem sokat. Viszont kezdem úgy érezni, hogy tudnia kell; egyáltalán nem vonzanak az európai férfiak.
Mégis hogy mondhatnám ezt el neki, ha annyira ellenszenves mindennel, ami nem megszokott? :( Félnék bemutatni egy ázsiai fiút, de mások viszont nem érdekelnek...
Jézusom... xD Akkor ennyi erővel te mire alapozod azt, hogy én csak a sztárok alapján mondom ezt? :D Mert eléggé úgy jött le, hogy szerinted én az miatt...
Tudok már ezt-azt-amazt mindkét kultúráról és a hülyeségeik ellenére is SZERETEM őket. A kultúrát anélkül is szerethetem, hogy ismernék kínai vagy japán illetőt... A főutcán vehető jégkását is szerethetem (és szeretem is! :D) anélkül, hogy tudnám az eladó háttértörténetét, vagy jellemvonásait.
Amúgy megköszönném, ha végre a kérdést is elolvasná valaki :D Mert már lassan köze nem lesz a témának a feltett kérdésemhez.
"A főutcán vehető jégkását is szerethetem (és szeretem is! :D) anélkül, hogy tudnám az eladó háttértörténetét, vagy jellemvonásait." :D:D:DD:
De a jégkását gondolom kóstoltad már te szerencsétlen kislány... attól, hogy megnéztél egy pár animét meg szereted a j/k-rockot/popot, meg talán tudod mi az a kimbap meg a sushi, még nem tudsz semmit a kultúrájukról...hagyjuk is...
Na jó, én igazából belefáradtam abba, hogy egy kis tininek magyarázgassak, aki abszolút értetlen és értelmi szintje egy ötévesével egyenértékű...
"Akkor ennyi erővel te mire alapozod azt, hogy én csak a sztárok alapján mondom ezt? "
azert mert egyertelmu, hogy nem tapasztalatbol beszelsz, kulonben fel se tennel kerdest itt Azsiaval kapcsolatban.
"Tudok már ezt-azt-amazt"
Huha! :D Ja, a fejeddel tudod.
De, tapasztaltad a borodon???? Ettel mar rizst eveken keresztul mindennap? Turted az azsiaiak hulye szokasait eveken keresztul?
Nem..akkor meg mirol beszelsz, hogy szereted? mit? a fantaziadat. Azt, hogy milyen jo lenne pl. Japanban meg japan hapsival (amit ugye csakis tvben es neten lathattal
mert, meg nem is jartal ott, es vasszeg egy japan hapsival se beszeltel szemelyesen) ..
a fantazia meg csakis a jorol szol...ugye arrol tuti nem fantazialsz, hogy az azsiai hapsidnak es csaladjanak milyen hulye kulturalis szokasai lennenek, amitol falra masznal?...
mert ezt is bele kene kalkulalni, nem csak, hogy jaj helyes azsiai sracok...
kerdesre valaszolva..hogy mondjad el anyukadnak ezt? . mit is kene elmondani? hisz tudja az egeszet, ahogy mar irtad..
"Félnék bemutatni egy ázsiai fiút" ezzel egy kisse elore szaladtal, nem?...hol van az meg?...majd akkor filozz ezen, ha mar tuti megvan a pasi.
"attól, hogy megnéztél egy pár animét meg szereted a j/k-rockot/popot, meg talán tudod mi az a kimbap meg a sushi, még nem tudsz semmit a kultúrájukról...hagyjuk is..."
Meg attól, hogy már nem egy emberrel beszéltem, akik ott éltek/élnek és nem egy erről szóló könyvet végigolvastam már. =D (Animeket amúgy nem nézek)
"Na jó, én igazából belefáradtam abba, hogy egy kis tininek magyarázgassak, aki abszolút értetlen és értelmi szintje egy ötévesével egyenértékű..."
Én már épp ezért nem megyek bele a kifejtős részekbe xD Sokszor tudnék mit írni, elhiheted... de valahogy nem tud már érdekelni.
"Nem..akkor meg mirol beszelsz, hogy szereted? mit? a fantaziadat. Azt, hogy milyen jo lenne pl. Japanban meg japan hapsival (amit ugye csakis tvben es neten lathattal mert, meg nem is jartal ott, es vasszeg egy japan hapsival se beszeltel szemelyesen) .."
Egyrészt tv-t nem nézek, úgyhogy ott nehezen láthatok bármit is... Másrészt pedig már komolyan nem vágom, hogy az alaptémától hogy keveredtünk idáig x"D... Mit mire alapozol, vagy egyáltalán a többi "válaszoló" (kiknek nagy része természetesen miért is válaszolna...? =D)? Egyikőtök sem ISMER (attól, hogy olvasott tőlem bárki 5-6 hozzászólást meg egy kérdést még nagyon-nagyon messze áll a MEGISMERÉSTŐL.).
Egyébként nem értem miért a japánokkal jöttök... nektek csak az számít ázsiainak? O.o Bár felhoztam a kimonó témát, de attól még nem feltétlen japán származású férfira gondoltam... Ott speciel inkább a kultúra fogott meg, mintsem a pasik :D de mindegy, ti biztos jobban tudjátok, mint én... xD Elvégre már tudjátok, hogy kik tetszenek, mit nézek a tvben, hogyan áll a családom anyagilag, kikkel beszéltem már és hogy merre jártam és merre nem :D (Ha valamit kihagytam, akkor bocsi)
"attól, hogy olvasott tőlem bárki 5-6 hozzászólást meg egy kérdést még nagyon-nagyon messze áll a MEGISMERÉSTŐL"
attol, hogy olvastal 5-6 dolgot Azsiaval kapcsolatban még nagyon-nagyon messze állsz a MEGISMERÉSTŐL!
Hát azt bátran kijelenthetem, hogy sokkal többet olvastam róla "5-6 dolog"-nál =D
Amúgy meg kérlek szépen másold már be azt a mondatomat, ahol azt írom, hogy én ISMEREM Ázsiát... Ha jól emlékszem ilyenről szó sem volt. Azt írtam, hogy tudok róla ezt-azt-amazt... A kettő nem ugyanaz.
Figyelj, egyet mondok meg, azt nem valaszolok mar neked, mert nem pazarolom az idomet es energiamat egy értetlen éretlenre..
Ez a viselkedes amit levagsz itt, az amivel azonnan penderitenenek ki teged az azsiaiak a köreikből!
Mert ők nem tűrik a nagypofat, a nagykepuskodest, sem a masok semmibevetelet, mert "ők" csoportban gondolkodnak, es tudjak mi az alázat, es a tisztelet.
SZoval, ha annyira kozejuk akarsz te tartozni, akkor nem artana ezeket is megtanulnod!!!
Vagy meg ne csodalkozz ha sose fogadnak majd be! Valasztani kene eloszor, hogy mit is akarsz.
Amugy, meg nem lehet mindig győzni, akar dumaban is, el kene fogadni, hogy egyszer ugyis veszit az ember!
Mert mindig lesz vki tapasztaltabb nalad, aki pl jobban ismeri a kimonokat, v azsiaiakat mint te, es ha ezekkel a tapasztalt emberrekkel vitatkozol, csak a sajat
szanalmassagodat bizonygatod. Ennyi.
Ettől függetlenül megint csempésztél olyat a mondataidba, amiről előzőleg szó sem volt... =D De sebaj, már kezdem megszokni, hogy akármit felhozol, ami neked éppen beugrik.
Én erre csak annyit tudnék mondani, hogy ha már úgysem szánsz időt az írásra, akkor használd másra azt a pár percet. Mondjuk olvass vissza! Már a LEGELEJÉTŐL volt olyan, aki kommentet sem olvasva tőlem (mert akkor még ugyebár nem is írtam), bármiféle háttérinfó nélkül állapított meg rólam (valótlan) dolgokat... Már akkor le lettem hordva minden idiótának. Ez tipikusan az az eset, mikor bármit tehetsz, az illető szemében ugyanaz maradsz, amit ő a kis álomvilágában elképzelt. (Talán itt magadra ismersz xD)
Bocs, de én abba a típusba tartozom, akik nem adnak igazat akkor, ha a másik nem bizonyítja be, hogy kell... =D Pláne nem olyanok esetében, mint pl ti. Akik már a kezdetektől fogva olyan hangnemben beszéltek velem, hogy az valami elképesztő... Most őszintén! Mit vártatok? =) Aki ismer (szóval nyilván ti is, mert ti aztán nagyon jól ismertek, mint már kiderült) az tudja, hogy amit nekem ad, az többé-kevésbé vissza is megy. Legyen ez pozitív, vagy negatív dolog egyaránt.
Ti okoskodtok itt már mióta... ebből kifolyólag nem ti lennétek azok, akikről nekünk, tudatlan idiótáknak példát kellene venni? Hát én inkább maradok a ti szemetekben egy utolsó senki, minthogy valaha is hozzátok hasonlóan viselkedjek egy kb vadidegennel szemben, ki csupán egy kérdést tett fel (amire NEM kötelező válaszolni, főleg ha nem is tudsz vagy nem szándékozol). A saját időtöket raboltátok a felesleges oltogatásnak szánt hozzászólásaitokkal és ha ez miatt még fel is húzzátok magatokat, arról már tényleg csak ti tehettek =D Minden fejben dől el! Ha nem hagyjátok magatokat felhúzni, akkor nem tudnak... de okosak vagytok, biztos tudjátok ;)
Jajj istenem, komolyan megőrülök.
Nőj már fel! Azért viselkedünk így veled szemben, mert hisztis, kicsinyes és gyerekes vagy!
Ázsaiai fiúkákról álmodozol, kimonókról hazudozol, miközben a drága édes anyukádnak annyit nem tudsz megmondani, hogy "anya, nagyon szeretem az ázsiai kultúrkört, érdekel, kérlek fogadd ezt el és ne tegyél rá megjegyzéseket, még ha neked ez nem is tetszik. Mindemellett szeretném közölni, hogy majd egy nap valami kispö.csű ázsiaival fogok hazaállítani, mert az európaiaktól nem nedvesedem be" PONT. Ez olyan nehéz???!!
Itt nyivákszolsz meg vered a mellkasod, miközben egy 2 szimpla mondatot nem bírsz összerakni magadtól.
Ezt mind meg tudom állapítani a kérdésedből igen - mert egyértelműen lejön belőle, hogy életképtelen vagy, egy ilyen egyszerű problémát nem bírsz megoldani.
A kimonós rinyálásodhoz csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy japán szakon végeztem az eltén, koreai 2. keleti nyelvvel. Láttam már élőben ázsiait veled ellentétben, és nem a kínai piacon, hanem mert voltam kint. Valószínűleg több közöm van a dologhoz, mint neked, éppen ezért is irritál a sok ilyen kis majom, aki képtelen komolyan venni a dolgot, és az egész annyi neki, hogy "Júúújjj az ázsiai fiúúk" meg "jaaajjj én akarok egy kimonót mert ez az egyetlen amiről hallottam az ázsiai ruhákkal kapcsolatban" (pl. a hanbokról gondolom azt sem tudod eszik-e vagy isszák). Egyszerűen zavar.
Mindezek ellenére nem, nincs yukatám meg kimonóm, mert nem vagyok rábuzulva a dologra. A klasszikus irodalom pl. jobban izgat annál, minthogy kis 15 éves fanatista libának tűnjek és megmutassam mindenkinek, hogy "nekem aztán ilyenem is van".
Látom, hogy felesleges veled vitatkozni, de egyszerűen irritálsz, és meg is mondom miért: azokat, akik professzionálisan foglalkoznak bármely ászai kultúrával vagy nyelvvel pont az ilyenek miatt ítélik meg mint te. Felforr tőle az agyvizem. Elegem van belőle.
Semmi baj nem lenne azzal, hogy valaki szeret valamit, legyen az akár egy ország vagy kultúra vagy nyelv. Azzal sem, ha érdeklődik iránta. Azzal van baj, amikor tizenéves fejjel rácuppan, és azt hiszi, ő itt a mindentudó, és mindenkinek látnia kell, hogy ő ezt mennyire keni-vágja meg szeret, ezt mindenkinek el kell fogadnia, mert viselkedni sem bír.
És igen, itt pl. arról beszélek, hogy 1. édesanyádnak jó esetben annyit kell tudnia erről, hogy téged ez érdekel. Valószínűleg azért nem nyitott, mert már halálra nyaggattad vele őt is. Nyilván sokkal toleránsabb lenne, ha nem mindne modnatod/tevékenységed erre irányulna. A másik az, hogy nem bírsz kultúráltan viselkedni, megadni a tiszteletet. Lehet kimonód, yukatád, semmi gond ezzel, de azt a megfelelő helyre kell felvenni (vannak olyan találkozók, ahol ez a dresscode éppenséggel, pl. haiku versenyeknél sokan hordják, és igen, van ilyen itthon is) - de nem az utcára való basszus, meg nem a családi ünnepségre.
Azt meg végképp nem értem, mi alapján döntötted el, hogy téged nem vonzanak az "európai" férfiak, csak az "ázsiaiak". Igazából hiába mondom megint, hogy gyerekes vagy, nem hiszed el. Ilyen nincs, hogy "európai" férfi. Nem csak az alapján más az ember viselkedése, hogy melyik kontinensről származik. Egy spanyol nem lesz olyan, mint egy svéd, és egyik sem fog hasonlítani egy magyarra. Belsőleg is más-más kultúrától, neveltetéstől, elvárásoktól, normáktól függően. Ázsiában ugyanez. Egy koreai olyan távol áll egy thaitól, mint egy orosz egy görögtől. Skatulyázol, az alapján, hogy hogyan néznek ki, de belsőleg semmit nem tudsz róluk. Ismersz egyet is? Hogy a fenébe tudod előre kijelenteni, hogy te kibe leszel majd szerelmes? Azt hiszed ez így működik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!