Mit gondoltok az Elektra névről?
Az Elektra görög mitológiai eredetű női név, jelentése: sugárzó vagy borostyánkő.
Névnapok: május 15, 26.
"A prolik gúnyolódnak, a művelt, igényes emberek "
Művelt igényes ember nem prolizza le a másikat ismeretlenül. (Ismerve sem...)
A kérdés az volt, mit gondolunk róla.
Szép név, és az Elektra jut róla eszembe :-)
Én is megkaptam, a Saulról kértem véleményt, Saul lesz!
A Niobé is tetszik a görög nevekből, bár néha a dióbélre asszociálok, nálunk ezért nem került be a lehetséges nevek közé. Villő, Borka lett volna.
Ha tetszik, miért befolyásol mások véleménye?
100%, hogy nem nevezném el így a gyerekemet. Nem kedvelem a furcsa, szokatlan neveket semmilyen irányban (sem Dzsuliána, sem Döníz, sem Elektra - ezek mind túl furák az én ízlésemnek). Miért nem lehet megmaradni a jól bevált, egyszerű, hagyományos neveknél? Klára, Katalin, ésatöbbi.
Szeretem a görög kultúrát, így az Elektra hangzásra és érzésvilágra tetszik, de élő személy neveként csak akkor tartom elfogadhatónak, ha az illető legalább részben görög származású.
A görög mitológia ugrik be elsőre is, egy időben szerettem gyerekkoromban a furcsa csillagászati nevű görög és római mitológiát, sőt még a nyelvükbe is belekezdtem a kedvükért (bár ebből inkább csak a latinból lett ténylegesen valami).
Ilyen fiús, természettudományokhoz vonzódó, de a kultúra iránt is érdeklődő lány jut eszembe. Egyébként a görög mitológiából pl. Pallasz Athéné meg Prométheusz az, aki mai szemmel nézve is meglepően modern, ilyen nyitott érdeklődésű személyiségek voltak. Az eredeti mitológiabeli Elektra történetére viszont nem emlékszem, csak pusztán a neve az, ami megmaradt bennem a mítoszgyűjteményből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!