Mit tennétek ebben az esetben, mit gondoltok, mit javasoltok?
Előzmények:A férjemről kiderült, hogy kleptomániás és notorius hazudozó, ráadásul fűvel-fával megcsalt.Sajnos itthonról is lopkodott.Egyetlen szerencse, hogy agresszív legalább nem volt és nem ivott.Minden esetre nekem ennyi is elég volt és kiadtam az útját.Nálunk lakott, soká anyám tartotta el.Nagyon nehezen lehetett csak rávenni, hogy szálljon be a költségekbe.Jól élt itt, többet kapott tőlünk mint a saját családjától, nem volt neki elég...
Miután elváltunk, néha eljött meglátogatni a gyermekünket, de ilyenkor sem ment el általában üres kézzel, bármit elemelt, elég volt egy pillanatra szem elől téveszteni.Szerencsére a látogatásai kb 5 éves időközönként történtek.
Gyerektartást sosem fizetett, ami nagyon alacsony összeg volt, ha akarta volna, segélyből is tudta volna fizetni, de mindig talált valami kifogást.
Jelenlegi helyzet:A gyermekem már felnőtt korú, és végre eljutottunk odáig, hogy megkapjuk a megelőlegezett gyermektartást.Nem tudom, az lehet-e az oka, hogy erről értesítést kapott a volt férjem is, de most újra felbukkant.Valahogy felkutatta a gyereket a neten és szeretné vele felvenni a kapcsolatot.
Nos, emiatt tettem fel a kérdést....Vegyesek az érzéseim.Abszolút nem bízom benne, gyermekem sem bízik, viszont ő kíváncsi rá, hiszen kiskorában látta utoljára.Nem kötődik hozzá és nem naív gyerek, tud róla mindent, a jót is és a rosszat is, mert én nagyon bizalmas és őszinte kapcsolatban neveltem.Tehát tudja, mire kell vigyáznia.Haragudna rám, ha egyértelműen eltiltanám az apjától és talán nem is lenne a leghelyesebb, de féltem is, mert hiába felnőtt, nincs tapasztalata hála istennek ilyen szélhámosokkal és nem szeretném, ha őt is meglopná, becsapná, vagy bármi egyéb negatív következménye adódna ha felveszik a személyes kapcsolatot.
Mit gondoltok, mit tippeltek, mi sülhet ki a dologból?Mi tehetnék még?
Mit takar a felnőtt korú? Hány éves?
Lakásba tuti nem engedném,kávézó és csak 1-2ezret vigyen magával.
Köszönöm a válaszokat!
Mit takar, hogy felnőtt korú?Nos, betöltötte a18-at.Ő úgy gondolja, inkább egy nyilvános helyen találkozna vele szívesebben, ő is tart attól, hogy beengedje, mert nincs kedve azt lesni, mit lop el esetleg.Benne a kíváncsiság keveredik bizalmatlansággal.Ő az apjával ellentétben becsületes és megbízható, a mi családunkban ez volt a szokás.
Volt férjem , mit utólag kiderült már kiskorától kezdve lopott, szüleitől is.Lehet, hogy orvosi eset, de erre akkoriban, mikor együtt voltunk, nem gondoltam.Különben is, a szüleinek kellett volna kezeltetni, sok évük lett volna rá, nem nagyon törődtek vele.Mi minden mást megtettünk ezért az emberért, amit tudtunk.az biztos, hogy előttem végleg elásta magát.Nem fogok vele veszekedni, ha meglátom, de sem bizalmat,sem megbocsátást tőlem nem várhat.Új életet kezdett, legyen boldog, ha csoda történik, talán még javulhat is, kívánom, hogy sikerüljön neki.De az én már sokszor tapasztaltam életemben, hogy kutyából nem lesz szalonna.Így vélekedem róla is.
Az ilyen típusú emberek nagy szélhámosok. Az a baj, hogy képes rá hogy megszerettesse magát vele, elérjen nála bármit idővel. Potenciális célpont a gyereke neki. Ráadásul mivel ő csak a happy időkben lesz a "gyerekkel" így neked aki a mindennapok nehéz küzdelmeiben élsz együtt vele esélyed sincs ellene érzelmi téren felvenni a kesztyűt. Amíg meg kiderül hogy ő neki is csalódnia kell ki tudja mit ér el.
Ám ha szegények vagytok akkor jó minden, én is ezért költöm el egyből a fizetésem, akinek nincs pénze annak nincs min aggódni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!