Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Félvérként utálom a cigányokat...

Félvérként utálom a cigányokat. Ez normális, nem?

Figyelt kérdés

Magyarországon születtem de az egyik szülőm néger.

A magyarokat nem, más népekkel sincs bajom csak velük. Kiskorom óta utálom őket. Mondjuk alapból úgy neveltek, hogy próbáljam kerülni őket.

Sokak szerint inkább ki kellene állnom mellettük mert én is a kisebbséghez tartozom meg mittudomén. Szoktak is ezen csodálkozni, de nem értem, hogy miért. Lenne még hozzáfűznivalóm, csak nem akarom, hogy töröljék a kérdésemet :D Persze találkoztam már nagyon rendesekkel is sőt, az egyik haverom is az de egyáltalán nem látszik rajta.

Szóval nektek mi erről a véleményetek? Szerintetek normális?

2013. ápr. 18. 20:30
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

korlátolt elme lehetsz*

Ha neked a rasszizmus (fajgyűlölet) természetes, akkor azt hiszem, nincs értelme folytatnom veled ezt az „eszmecserét”, fel kell adnom. Nem vitatkozom tovább, mert értelmetlen. Gondolj, amit akarsz, úgysem a véleményed számít, hanem az életed. A szemellenzős látásmódod és a demagóg érveid teljesen hidegen hagynak (már). Akárcsak a vegyes házasságban született, „elkorcsosult, de nemesebb” rokonaimat/ismerőseimet, akiknek egy jelentős része egyetemi vagy főiskolai hallgató (volt). Ők bizonyára csak mosolyognának, ha olvasnák az ellentmondásokkal teli, átgondolatlan hozzászólásaidat, és egyáltalán nem bosszantanák fel magukat amiatt, hogy ennyire elvakult ember vagy. A fás hasonlatodhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy például a méhészek többsége feltételezhetően az akácfát részesítené előnyben az almafával szemben. Tehát nézőpont kérdése, hogy kinek melyik fa a hasznosabb a kertjében. A Dél-afrikai Köztársaság gazdasági hanyatlásáról az a véleményem, hogy nem kis mértékben tulajdonítható az apartheid rendszerben kialakult igazságtalan társadalmi viszonyoknak. Ebből leszűrheted, hogy nem kizárólag a feketéket tartom felelősnek a kialakult helyzetért.

2013. ápr. 29. 16:52
 22/25 anonim ***** válasza:
halál a cigányokra xd
2013. ápr. 29. 17:15
 23/25 anonim ***** válasza:

Te vagy a korlátolt elme, mert ítélkezel. Mielőt pedig válaszolnál, hogy én vagy a bíráló

a hozzászólásaimmal közlöm, hogy általánosságban beszéltem, ami korántsem jelent kollektív

megbélyegzést. Az pedig, hogy valaki elvégezte a főiskolát, vagy egyetemet önmagában nem

jelent semmit. Valamint a rasszimus nem szimplán fajgyűlölet, hanem fajtudatosság.

Dél Afrikában meg sok néger visszasírja az apartheid rendszert úgy, ahogy sok orosz is sírt

a bolsevik forradalom után a cári időszak viszonylagos jólétéért. Utólag valóban érdemtelen

folytatni úgymond a párbeszédet és ez az utolsó üzenetem.

2013. ápr. 30. 00:42
 24/25 anonim ***** válasza:

1. Én nem ítélkeztem, csak reagáltam a válaszaidra, amik az állításoddal ellentétben igenis tartalmaznak megbélyegző kijelentéseket. Tudod, az általánosítás és a megbélyegzés között csupán árnyalatnyi a különbség. Amikor azt írod, hogy általánosságban beszéltél, tulajdonképpen elismered a megbélyegzés tényét.

2. A vegyes házasságban született, felsőoktatásban tanuló rokonaimat és ismerőseimet csupán azért tartottam fontosnak megemlíteni, hogy reális képet adjak az „elkorcsosult embertípus mintapéldányairól”. Ha álláspontod szerint ők „egyértelmű korcsulások”, akkor tényleg nagyon sötét lehet az elméd.

3-4. A „fajgyűlölet” és a „fajtudatosság” szavak között (szélsőjobbos „dekódolásban”) nem érzek különösebb ellentétet, úgyhogy a rasszizmussal kapcsolatos felfogásod értelmezhetetlen számomra. Hiába, aki képes olyan elképesztő esztelenséget állítani, hogy Dél-Afrikában a sok néger visszasírja az apartheid rendszert, annál egyáltalán nem meglepő, hogy kényszerképzetben él.

5. Nekem is ez az utolsó üzenetem. Békesség néked!

2013. máj. 1. 10:16
 25/25 anonim ***** válasza:

értelmetlen kényszerképzetben*

Ez nem üzenet a részemről, hanem helyesbítés. Sorry! :-)

2013. máj. 2. 09:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!