Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti tudnátok így élni, lányok?

Ti tudnátok így élni, lányok?

Figyelt kérdés
Nektek menne az az élet, hogy egyetlen feladatotok a háztartási dolgok vezetése, gyereknevelés, s hogy igényes legyél magadra? Tehát nem kellene hivatalosan dolgoznod.
2013. ápr. 7. 13:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
egy ideig tudnék,de utána szükségem lenne arra,hogy dolgozzak...életem végéig nem tudnám csinálni,én nem az a fajta vagyok
2013. ápr. 7. 14:24
 12/14 anonim ***** válasza:
Én így nem tudnék élni. Tök jó dolog lehet egész nap otthon ülni, olyan szinten, hogy nem megterhelő... meg persze a gyerekekkel töltheted az egész napodat... De nekem kell a közösség, vágyom a hosszú hétvége után arra, hogy visszamehessek a suliba, és emberek között lehessek.
2013. ápr. 7. 14:51
 13/14 anonim ***** válasza:

Figyelj. A gyereknevelés egész embert igényel, már amennyiben jól akarja csinálni valaki. Persze fel lehet neveltetni a gyereket a tévével is, csak hát akkor olyan is lesz. A gyereknevelés nem abból áll, hogy néha megeteted.

Mivel a gyerek 3 éves koráig otthon van (ha nem veszik fel az óvodába, akár tovább is), 3 éved kapásból a gyerekkel és a háztartással telik. Ha több gyereked van, akkor annyiszor 3 év, mert általában azért mn. 3 év korkülönbség szokott lenni a testvérek között.

Megsúgom, a gyereknevelés és a háztartás mellett nem igazán marad időd magadra. Amíg kicsi a gyerek, addig a háztartásra sincs időd. Úgyhogy ez nem olyan, hogy elmosogatsz, felporszívózol, megeteted a gyereket, aztán leülsz malmozni. A gyereknevelés a legembertpróbálóbb, legkeményebb, legnagyobb kitartás igénylő melók egyike.

Megkockáztatom, a társadalom elbutulásának az egyik oka az, hogy a szülők nem törődnek eleget a gyerekeikkel. Még az iskolás korúakkal is kell rendszeresen családi programokat csinálni, beszélgetni, közösen dolgozni (pl. a kertben), stb. Mert ha nem, akkor olyanok lesznek, amilyenekből egyre több van manapság sajnos.

2013. ápr. 9. 15:09
 14/14 anonim ***** válasza:

Igen.

Úgy,hogy mellette folytathatok valami önkéntes munkát, karitatív tevékenységet, művelődöm,olvashatok, festhetek, zenélhetek, írhatnék, sportolhatnék, szomszéd néninek segítek haza cipekedni, vagy mit tudom én. Így az "alapnevelés" mellett, még a gyerekeket is tanítgathatnám,utazhatnánk az országban néha várost nézni, több időm maradna akár együtt leckézni velük, jobban oda tudnék figyelni, kevésbé siklanék el a problémákon, egyszerűen többet nevelhetném én, lehetnék vele én, mint "idegenek".

Persze nem telepednék rájuk félreértés ne essék. Csak úgy gondolom az amit az iskola ad, annál kicsit tágabb a világ, és én élvezném megmutatni ezt.

Viszont abban nem vagyok biztos, hogy életem végéig így tudnám folytatni, ezért inkább még valami pár órás munka is jó lenne, meg hát a nyugdíj, de itt már bejön az, hogy egy fizetésből nem lehet megélni.

Ha lehetne, akkor én a fentiekkel ki lennék békülve, de mint írtam nem életem végéig, csak úgy gondolom az első 10-12 év elég meghatározó egy gyereknek, mennyit tapasztal, és mit tudok neki átadni.

2013. ápr. 9. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!