Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Van egy lány, aki egyszerre...

Van egy lány, aki egyszerre művészlélek és divatmániás, mi az oka, ha valakiben ennyire szélsőséges személyiségek lakoznak?

Figyelt kérdés
Van egy csaj ismerősöm, aki úgy költ verset, mint az álom, már bezsebelt elég sok díjat, totál elvont, amiket csinál. Teljesen megőrül az ilyen nagyon mély, művészi dolgokért,otthon van az egész művtöriben, irodalomban, mindenben, nagyon művelt. Ugyanakkor vásárlás és szépségmániás, állandóan "shoppingol", sminkel, rengeteget költ magára, olyan, mint egy playmate. Ez a 2 jellem teljesen eltér és olyan furcsa, a legtöbb ilyen művész lány inkább egyszerűbb és nem ad annyit a külsőségre. Szerintetek mi az oka, ha valakinek 2 ilyen eltérő személyisége van? Vagy csak nekem ilyen furcsa ez?
2013. márc. 26. 00:25
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
0%
Biztosan Te is divattervező szeretnél lenni :D
2013. márc. 26. 07:44
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

emlékszem, egyszer apu korabeli hapsik próbáltak engem vizsgáztatni, mert hogy én is adok magamra, szeretek jól kinézni, imádok öltözködni...aztán nagyokat csodálkoztak, mikor minden verset ismertem, amiket felhoztak, simán kentemvágtam a költészetet...imádok olvasni, imádom a verseket, csak úgy magamtól is írogattam jópárat...még ha nem is olyan tehetségesen...imádom a zenét is, konyítok is picit hozzá...úgyhogy egyáltalán nem összeférhetetlen a kettő...sőt:) ahogy a többiek is mondták...ott a szépérzék, ami nem csak versben vagy festményben jelenik meg, hanem az ember külsejében is, otthonában is...:)

24L

2013. márc. 26. 08:28
 13/33 anonim ***** válasza:

Ebben semmi furcsa nincs. Én is ilyen lány vagyok.

Olvasok, írok, festek, mellette rengetek pénzt költök a külsőmre. Imádom a divatot, a Szex és New york alap, a shopping a második kedvenc hobbim. Annyira meg tudok őrülni a bevásárlóközpontba, hogy le kell fogni és elvenni a bankkártyám... :D

A szépség nem csak a vásznon fontos, hanem a tükörben is.

23/N

2013. márc. 26. 08:55
 14/33 A kérdező kommentje:

Mit kell rögtön rosszindulatúnak lenni? Feltettem egy kérdést basszus, senkit nem degradáltam. Anélkül nem tudtok válaszolni, hogy ne kössetek bele a kérdezőbe? Még ha szidtam volna bárkit is..

Igen, fura, mert nem csak a külsőségekre gondolok, hanem a személyiségére. Van egyrészt egy ilyen művészi oldala, másrészt meg egy ilyen kicsi felszínesség, hogy csak az az ember jó, aki szép, ezért fontosak pl. a plasztikai műtétek, ezen kívül néha felvesz ilyen buta szerepet, hogy direkt butaságokat mond stb. Sokan félreismerik a külseje, meg a sok buli miatt, szóval nem csak nekem fura, hiába hordtatok le a sárgaföldig (ami nem engem minősít).

2013. márc. 26. 11:51
 15/33 anonim ***** válasza:

Senki nem hordott le a sárga földig.

Az pedig téged minősít, hogy rögtön pöccensz, nincs vitakultúrád.

Nem rosszindulatúan írtam amit írtam (most sem úgy írom), inkább kíváncsian és őszintén. Csak hagytam hogy az ujjaim levezessék a felmerülő gondolataimat.

Te viszont szépen bemutatkoztál.

2013. márc. 26. 18:19
 16/33 anonim ***** válasza:

Nem értitek a kérdezőt. A divatmániások sokszor felszínesek, buták és ebből a lányból is ez jön/jöhet le. Az irodalomhoz meg több komolyság kell.

Nekem erről Puskás Peti jut eszembe. Részt vesz a Rágógumi-kaliberű dalocskákban, másrészt meg szívvel-lélekkel, komolysággal veti bele magát a színházba, zongorázik, saját dalai komolyabbak. Neki is van egy felszínes és egy komoly oldala, és ez bizony érdekes. Mert akiben van igény a komoly, igényes dolgokra, az miért fecséreli az idejét felszínes dolgokra? A lányra visszatérve: divatmániás - szeret szépen öltözködni - nem ugyanaz. Sőt, a divatmániások azok, akik nem öltöznek szépen, mert a divat nem szép szerintem.

2013. márc. 27. 09:51
 17/33 anonim ***** válasza:
43%
A divat nagyon is szép, nem az ilyen felfújt szájú lányok rongyaiból kell kiindulni.
2013. márc. 27. 10:14
 18/33 anonim ***** válasza:

Idézd, ahol azt írtam, hogy abból indulok ki...

Az üzletek kínálatából indulok ki. És amit ott látok, bizony nem szép. Csak néhol.

2013. márc. 27. 10:24
 19/33 anonim ***** válasza:

Akkor mit mondjuk? Hogy ez a lány csodálatos, különleges és senki más nem rendelkezik ilyen összetett személyiséggel? :)

Hát nem fogjuk. Mivel már egy csomóan elmondták hogy sok ilyen lány van. Ez nem új a nap alatt, nem egy hű de ritka "képesség"...

Felszínes, igen. Butácskának tetteti magát, igen. Főleg azért hogy mások könnyebben elfogadják. Mivel egy művészléleknek alapból nehezebb a beilleszkedés... ezért felvesz bizonyos jegyeket hogy "könnyebb legyen", amik később teljesen beépülnek a személyiségébe. Így lesz egyszerre művész is, értelmes, érzelmes és külsőségekre nagy hangsúlyt fektető, butácska beszólásokkal megfűszerezett, vagány, "társaság középpontja" lány.

Nem értem mi ebben a nagy dolog.

ÉN IS IlYEN VAGYOK! Sokszor skizofréniával viccelődök, mert annyira más tudok lenni...ez mind én vagyok. Egy ember több tulajdonsággal rendelkezik, és ezek lehetnek egymás ellentétei, akár szélsőségesek is.

2013. márc. 27. 10:30
 20/33 anonim ***** válasza:
Én akkor sem értem, hogy egy komoly, igényes dolgokkal foglalkozó ember hogyan tudja elfogadni a felszínességet, pláne olyannak is lenni...
2013. márc. 27. 10:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!