23 éves lány vagyok és van egy örökölt lakásom. A nagymamám attól fél majd kiforgat a párom a vagyonomból?
Az a te lakásod. Azt engedsz be, akit akarsz. Ez azért jó, mert nem a pasi fog kirúgni téged, hanem te őt, ha bajod van. Egy szó és repül. Ráíratni meg nyilván nem íratnál semmit. Meg csak nem fogadnál magadhoz egy vadidegent.
Nem mellesleg egy lakás nem akkora dolog, hogy majd valaki csak ezért vesz el. Nem egy többszáz négyzetméteres kúriáról van szó, hanem egy lakásról.
Az tény, hogy sokan járnak úgy, hogy kiforgatják a vagyonukból, ha nem elég körültekintőek.
De a dolog megelőzhető azzal, ha mind a viszonyaid, mind a pénzügyeid rendben vannak papíron is. Magyarán a lakás a te neveden van, ha netán odaköltözne a srác, csak ideiglenes lakcímet kap, ha házasodtok, házassági szerződést köttök.
Ügyvéd/közjegyző jelenlétében, a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően!! Ennyi :)
A nagyid téged félt,úgyhogy ne az olyan egoval állj hozzá,hogy hülyének tart.
Mindenesetre egy nő egyeseknél kapós lesz,ha saját lakása van.
Nekem is van,de mikor beköltözött,nem vette ki a részét a dolgokból és közölte,hogy akkor jó lenne,ha kiállnék a garázsból,mert szerinte az ő autójának kell ott állnia,repült.
Szóval bizonyos "jelekre" figyelj...
Egyébként mikor rémes gyorsan kulcsot akar a lakásodhoz,pedig nem is költöztetek össze!!!az a másik intő jel,tapasztalatból mondom.
Még 2 hónapja sem járunk :) szóval odébb van az esküvő :) Csak nekem ez már komolynak indul. Összeköltözésről szó sincs még.
Meg nyilván nem úgy indítottam hogy nekem lakásom van, nem is tudja hogy az enyém szerintem, mert a nagymamám is velem lakik. Simán hiheti hogy az övé. Soha sem került szóba hogy kié vagy ilyesmi...
Jaj, ennyi ökörséget, ami itt le van írva.:D
A lakásodat semmiképp se fogja tőled elvenni, mert házasság előtt szerezted, tehát különvagyon.
Amúgy ha már össze lennétek házasodva, még akkor sem tehetné rá a kezét, mert örökölted a lakást, és az örökölt dolgok házasság alatt is külön vagyonnak számítanak.
Szóval nem kell félned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!