Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy reagálnátok, hogy egy...

Hogy reagálnátok, hogy egy pár éve megismert emberről megtudnátok, hogy ült korábban gyilkosságért?

Figyelt kérdés
Teljesen normális, barátságos fickó amúgy, jól elvagyunk, sörözgetünk, de megtudtam róla, hogy fiatal korában agyoncsapott egy embert.
2013. márc. 12. 10:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Engem érdekelne miért tette. Jó biztos sokan azt mondják nincs ok a gyilkosságra, teljesen igazuk van. De ha mondjuk megerőszakolták a barátnőjét, szétverték a gyerekét, akkor valamelyest én "elfogadnám" hogy első felindulásból olyat ütött, hogy meghalt a másik. Szóval érdekelne. Bár nem hinném, hogy megkérdezném tőle mi az oka. Egyébként ő mondta el?
2013. márc. 12. 11:00
 2/13 A kérdező kommentje:
Magától nem mondta el sose, biztosan nagyon szégyenli, ezt megértem. Én meg nem akarom ezt szóba hozni. Majd elmondja, ha akarja.
2013. márc. 12. 11:02
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem túlzottan érdekelne.
2013. márc. 12. 11:02
 4/13 A kérdező kommentje:
Egy rokona mondta el, akivel szintén jóban vagyok.
2013. márc. 12. 11:03
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Azért gyilkosság és gyilkosság közt is van különbség.

Pl tavaly volt egy eset, hogy megcsaptak 1 srácot féltékenységből, a szerencsétlenek ugye ittak is. kicsit nagyobb volt az ütés, elesett a srác, beverte a fejét ottmaradt, a másikat leültették 3 évre gyilkosságért.

Az ilyenről ugyanaz a véleményem, mint arról aki csak megütött már valakit, akár buliban akár bárhol.

Nem helyeslem, de nagyon sok férfi megteszi, csak nem mindenki iylen szerencsétlen.

2013. márc. 12. 11:10
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
1., 5.-kel teljesen egyetértek. ilyen esetben megértem. a kisvárosban, ahol születtem,egy srác ült gyilkosságért. egy idős nénit ölt meg. azt mondta, kíváncsi volt rá, h milyen érzés. na, ezt nagyon rosszul fogadnám, nem tudnék még felszínesen jó viszonyt sem ápolni vkivel, aki ilyen indíttatásból gyilkolt.
2013. márc. 12. 11:31
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát én azért elmondanám neki, hogy ezt hallottam, és ha már barátok vagyunk, mondja el, hogy mi történt. Ha olyan esetről van szó, mint amilyet a többiek is említettek (bántalmazta a szeretteit, vagy egy ostoba baleset stb.) akkor szemet hunynék felette. Viszont ha nyereségvágyból, féltékenységből vagy hasonló indítékkal ölte meg azt az embert, én biztosan megszakítanék vele minden kapcsolatot! De hát nem vagyunk egyformák!!!
2013. márc. 12. 11:58
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez sok mindentől függ, például nem mindegy hogy azért ölte meg mert úgy tartotta kedve vagy azért mert bántotta azt akit szeretett. Nem tudom mit tennék vagy mondanék, de ha azóta rendes ember lett és nem csinált semmit, akkor szerintem ő is kaphat egy második esélyt. Gyilkos és gyilkos között is van különbség.
2013. márc. 12. 12:10
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem ítélném el, megpróbálnám kideríteni, mi is történt valójában. Persze biztosan lenne bennem némi szorongás: feltételes helyzetben könnyű beszélni, éles szituációban azért az ösztönök is működésbe lépnek. Ha elég szoros a barátságunk, mindenképpen rákérdeznék, ha nem, akkor másoktól érdeklődnék, mérlegelve, hogy mik lehetnek a tények és mik a vélemények.

Hirtelen felindulásból is történhetnek tragédiák (másodkézből hallottam is egy esetet - szóváltás, anyázás, szívére vette, meglökte, a másik beverte a fejét a lépcsőbe és azonnal meghalt).

Ám ha szándékosan is tette, akkor is kérdés, hogy miképpen viszonyul hozzá ma, a múltat megváltoztatni nem lehet, csak elfogadni és tanulni belőle. Ha ezen túl van, akkor élhet teljes értékű életet.

2013. márc. 12. 13:26
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
jól ledöbbennék. Nem mindegy, hogy baleset volt, önvédelem, vagy előre kitervelt, szándékos, különösen kegyetlen meg hasonló megbocsáthatatlan dolgok. Ha nem tudod, hogy volt, akkor inkább vigyázz vele, hátha nem tudja kontrollálni magát.
2013. márc. 12. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!