Most akkor mégsem szép az élet?
Nekem általában nem jönnek össze a dolgaim de egy jó életű ismerősöm állandóan előhozta, hogy akkor is szép az élet minden nehézség ellenére stb.
Most nemrég meghalt a lánya, állandóan sír erre én mondtam neki, hogy akkor is szép az élet legyél boldog, erre kikelt magából.
Most akkor mégsem szép az élet?
29- egy világ van- nem lehet belőle kiszökni, mert nincs hova. Ha olyan egyszerű lenne! Hányan mennének, csonka-bonkák, nyomorultak, árvák, éhezők!
"29 általában nem jönnek össze a dolgaim"
Kérdező, hány éves vagy??: Hallottad -e már bárkitől azt, hogy az életben a megismerés maga, ami jó? Nem ideig-óráig jó- hanem örök érvényűen jó.
A gnózisz, ahogy a görögök mondták, a világ megismerése. Ennek elengedhetetlen része az önmegismerés. "Ki vagy te? A határtalan, aki a határok közt megjelent"- mondja Weöres Sándor. És ezért jelenik meg minden ember, hogy az igazságot megértse.
Olvastad Weörestől: A teljesség felé c. írását? Olvasd el. Érdemes.
Vagy olvasd Szabó lőrincet:
Fák, csillagok, állatok, kövek
szeressétek a gyermekeimet.
Ha messze voltak tőlem, azalatt,
eddig is rátok bíztam sorsukat.
Énhozzám mindig csak jók voltatok,
szeressétek őket, ha meghalok.
Tél, tavasz, nyár ősz, folyók, ligetek,
szeressétek a gyermekeimet.
.........olvad tovább. Önsajnálat helyett.
Nem lett öngyilkos. Nem igazán "kedves" levelet írt, olyan
átkozódós, szidalmazóst, lekezelőst.
Nem sok barátja lehet az ilyennek, de nem is csodálkozom rajta. Lehet, észre sem vennék, ha meghalna. :) :)
Tudok ám ilyen jelet én is, te kis gonosz féreg!
Rajtad nem lehet segíteni, de gondolom, már nem is akar senki. :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!