Most akkor mégsem szép az élet?
Nekem általában nem jönnek össze a dolgaim de egy jó életű ismerősöm állandóan előhozta, hogy akkor is szép az élet minden nehézség ellenére stb.
Most nemrég meghalt a lánya, állandóan sír erre én mondtam neki, hogy akkor is szép az élet legyél boldog, erre kikelt magából.
Most akkor mégsem szép az élet?
A kettőt nem lehet összehasonlítani, és nem volt szép amit mondtál. De ő sem lehet túl kedves ha állandóan ezzel a szöveggel piszkál.
A perks of being a wallflower-ben van egy részlet ami nagyon jól összefoglalja.
(nem pontosan,de hasonlóképpen megpróbálom összefoglalni a lényegét)A főszereplő elmondja,hogy szerinte nincs is értelme összehasonlítani az emberek problémáját, Mert míg egy harmadik világbeli a napi falat miatt aggódig, addig egy egyetemista életében az okoz zavart ha megbukik a vizsgán.
A kettő nagyon eltérő dolog, az afrikai nem tudná elképzelni,hogy milyen érzés megbukni, míg a többé kevésbé jó körülmények közt élő diák sem tud semmit a valódi nyomorról és éhezésről.
Nem ismerik a másik baját, mert nem élnek benne így nekik az semmit nem jelent,hoyg a másikkal mi történik.
Én mindenhez pozitívan álltam hozzá de már belefáradtam, hogy a sok éves küzdelem és szendvedés után sem jár semmi akármennyit is küzdök érte.
Ő mondta, hogy minden nehézség ellenére szép az élet, tessék.
"Most nemrég meghalt a lánya, állandóan sír erre én mondtam neki, hogy akkor is szép az élet legyél boldog"
Te mekkora érzéketlen tuskó vagy! Szépen megvigasztaltad.
Azért mégis. A rossz életeden tudnál változtatni, hogy ne legyél olyan szerencsétlen, viszont ő a halott lányát sosem fogja tudni visszahozni az élők sorába.
Bizonyított tény, hogy aki pozitívan fogja fel az életét, azzal több jó dolog történik, valószínűleg ő sem azért mondogatta, hogy piszkáljon. Csak olyan kicsinyes és szerencsétlen vagy, hogy mivel nem tudsz változtatni, inkább rajta igyekszel elégtételt venni. Úgysem fogod elismerni, hogy igazam van, de szerintem fogalmad sincs arról, mit jelent egy igazán rossz élet vagy egy igazán nagy veszteség. Nem értem, miért az ő lánya halt meg...
Nem mindegy, hogy milyen nehézségről van szó. Az egyik, hogy valaki "nehézségekkel" ugyan, de halad valamerre az életben, apránként felépíti az életét.
A másik, amikor az a nehézség, hogy semmi lehetősége nincs az illetőnek bármerre is lépni, vagy balfék, és nem tud élni a lehetőségeivel.
Utóbbi a kérdező, és szerintem, ő azt gondolja, hogy az, aki halad, mert van rá lehetősége, annak az élete kevésbbé nehéz, mert annak csak "úgy" adódnak a dolgok.
Voltam mindkét "oldalon", és elárulom, hogy az, aki tesz valamit az életben, annak sokkal nehezebb dolga van, mint annak, aki siránkozik. Tehát kérdező, kb pont az ellentéte igaz annak, amit te gondolsz.
Az ismerősöd eddig is jó ember volt, és ő, a nehézségek ellenére is szépnek tudta látni az életet. Nemtudom érted e, ez mit jelent.
Most kapott egy még nehezebb keresztet, mint ahogy előttem írták, és ha normális vagy, azon igyekszel, hogy támogasd, segítsd valahogy, már, ha képes vagy rá..
És nem érted, miért "kelt ki magából"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!