Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy ne nézzenek...

Mit tegyek, hogy ne nézzenek le ennyire, csak mert vidéki vagyok?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy egy budapesti gimnáziumban tanulok. Az osztálytársaim egyre jobban rászálltak arra a témára, hogy én nem Pesten lakom, hanem egy Fejér megyei kis városban és onnan járok fel mindennap. Lenéznek, mert azt hiszik, hogy falun lakom és "tanyasi" életmódot folytatunk. Hiába magyarázom nekik, hogy mi nem tartunk állatokat, rendes kertes házunk van, normál életünk, nem hiszik el. Annyira el vagyok már keseredve..folyton megaláznak emiatt. Nem értem, miért fontos, hogy hol lakom, hiszen rendes házunk van,normálisan viselkedem, rengeteget olvasok, jól tanulok, érdekelnek a művészetek stb. Igen, nem Budapesten születtem és nem is éltem ott, de ettől még ember vagyok. Nem tartom magam falusinak, nem tudom felfogni, hogy attól, mert vidéken lakom, miért lennék falusi. Nekem nagyon rosszul esik, hogy sokkal kevesebbnek tartanak, meg csípős megjegyzéseket tesznek rám emiatt mindig. Ha például eszem, akkor "Ezt a szalámit ti csináltátok a disznóitokból?" Hogy mondhatnak ilyet? Annyira lenéznek, pedig kulturáltan beszélek, soha nem feltűnősködöm, nem viselkedem úgy, mint egy "paraszt". Váltsak iskolát vagy mit csináljak? Ha ezt tovább folytatják, én nem fogom kibírni:(
2009. szept. 9. 19:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Eszembe jutott még valami!!! Figyi, nekem az egyik legjobb barátnőm Nagykőrösről jött fel ide több lánnyal albérletben élni. Nekik ott írtó szar volt a suli, pont rossz évfolyamot fogtak ki. Itt fenn viszont kábé még ő mond nekem hetente új helyeket, hogy próbáljam ki! Azok a tahók, akik szaroznak veled valszeg az iskolában kiélik a májerségi hajlamukat aztán hazamennek, ugyanezekkel msneznek, aztán esetleg elmennek részegen qrni mindennap ugyan arra a helyre! Egyszerűen csak használd ki Pestet jobban mint ők és amikor helyzet van, akkor vágd a pofájukba. Mondjuk: Nem tud valaki egy jó vegaéttermet? Erre te: Melyik kerületre gondolsz? Ráadásul Pesten nem az van, hogy megszoksz, vagy megszöksz, egyszerűen arrébbmész. Nézd a jó oldalát, mást nem tehetsz. Ha egy 200 fős faluban élnél és ott kínoznának, nem tudnál mit tenni, itt: elmész más suliba, eljársz helyekre, ahol külsős barátokat szerezhetsz közös érdeklődési kör alapján, stb.!!! Tudod mindig a kicsit kívülállók tudják legjobban kihasználni azokat a lehetőségeket, amik másoknak a megszokás miatt már fel se tűnnek. Használd ki Pestet!!!! Amúgy én egy olyan pesti gimibe jártam, ami tele volt újgazdag tahókkal, de a jófejekkel (akik véletlenül pont a nem kinyalt seggű milliomos gyerekek voltak) kábé a végére már szubkultúraként működtünk :D Hajrá! Ne túl élj, hanem próbálkozz bátran! Én is négy év alatt csak 3 igazán jó barátot találtam, de sokkal boldogabb vagyok, mint 4 éve, szóval hajrá!
2009. szept. 9. 20:40
 12/18 anonim ***** válasza:
66%

kedves Kérdező

azért a te hangodból is kicsengett valami hasonló, mint ami miatt keseregsz.... -jó,jó, hogy vidéki, de azért nem falusi!!!!! bizonyám!!! hanem városi!! igaz kisvárosi, ahol nem tartunk állatot!!! ...mert hogy te nem tartod magad falusinak!!- talán az olyan ciki???? mi?? Ha te a kisvárosban igy gondolod, mit vársz a nagyvárostól??:)

N/Budapestről

egyenesen Budáról (igy jobb)

2009. szept. 10. 08:31
 13/18 anonim ***** válasza:
én a helyedben megvédeném magam és mindenki előtt megmondanám nekik, hogy lám lám, annyira odáig vannak magukkal, meg Budapesttel, hogy észre sem veszik, hogy te "falusi" létedre sokkal kultúráltabban viselkedsz, mint ők...vágd a szemükbe, hogy hiába te vagy vidéki, ők viselkednek úgy, mint az utolsó tapló parasztok...
2009. szept. 10. 10:32
 14/18 A kérdező kommentje:
A vidéki és a falusi között is van különbség. Nem faluban lakom, hanem városban, ezáltal nem értem, hogy miért neveznek falusinak. Ők a falusi jelzőt nem arra értik, hogy faluban lakom, hanem hogy egy tudatlan paraszt vagyok. Ha faluban laknék, állatokat tartanánk és úgy neveznének falusinak, nem érdekelne. Most mit tagadjam? Nem, nem élünk úgy, soha nem voltak állataink macskán kívül, a tejet nem a kertünkben kint legelő tehénből fejjük, nem termesztünk semmit és kész. Ha így lenne, nem tagadnám le, de ha egyszer én nem így nőttem fel, meg nem ilyen környezetben élek, akkor igenis felháborít, hogy olyat mondanak, ami nem igaz. Számukra egy mezőgazdasággal foglalkozó ember sem az, ami..hanem buta parasztnak tartják. Nem tudom, hogy miért hiszik azt, hogy aki nem Pesten lakik, azt már biztos tehenek neveltek fel.
2009. szept. 10. 16:37
 15/18 anonim ***** válasza:

Ha végképp nagyon taplóhülyék járnak az osztályodba, akkor nézz körül a sulin belül, hátha a párhuzamos másik osztályokban normálisabbak a tanulók!

Kérd át magad egy másik osztályba (de előbb alaposan tájékozódj, vagy barátkozz össze a másik osztálybeliekkel).

Most kezdted a 9-et, év eleje van, még nem áll sokból osztályt váltani.

Lehet, ez lenne a megoldás! :D

2009. szept. 11. 00:11
 16/18 A kérdező kommentje:
De nem 9.-es vagyok, hanem 10.-es és tagozatos gimiben vagyok, a tagozatot pedig nagyon szeretem.:S Tavaly még nem is tettek ennyire megjegyzéseket, de most már nagyon elfajultak a dolgok.
2009. szept. 11. 17:32
 17/18 anonim válasza:
hajajj :S sajnállak téged.. Én faluban lakom, és jövőre budapesti gimnáziumba fogok járni, de nagyon remélem, engem nem fognak cseszegetni. Amugy vidéken, vagy faluban lakni SOKKAL jobb lakni mint a városokban. Ráadásul ha te is városban laksz, nemértem miért nem hagynak békén. Elég hülyék lehetnek már nemazért :D amugy meg Budapest nem szerepel a kedvenc helyeim top 5ös listáján.. annyira nem lehet jó ott élni... de semmi különbség nincs közte és más városok közt. Ha nagyon nem akarnak leszállni rólad, talán jobb lenne iskolát váltanod, de ez legyen az utolsó megoldás! és melyik suliba jársz am?
2009. okt. 26. 15:01
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem az van, hogy irigyek rád, kisebbségi érzést váltasz ki belőlük, és ott kötnek beléd, ahol úgy érzik, ők vannak felül (merthogy minden pesti azt hiszi, magasabbrendű a "vidékiek"-nél, tisztelet a kivételnek)?
2009. okt. 26. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!