Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy ne nézzenek...

Mit tegyek, hogy ne nézzenek le ennyire, csak mert vidéki vagyok?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy egy budapesti gimnáziumban tanulok. Az osztálytársaim egyre jobban rászálltak arra a témára, hogy én nem Pesten lakom, hanem egy Fejér megyei kis városban és onnan járok fel mindennap. Lenéznek, mert azt hiszik, hogy falun lakom és "tanyasi" életmódot folytatunk. Hiába magyarázom nekik, hogy mi nem tartunk állatokat, rendes kertes házunk van, normál életünk, nem hiszik el. Annyira el vagyok már keseredve..folyton megaláznak emiatt. Nem értem, miért fontos, hogy hol lakom, hiszen rendes házunk van,normálisan viselkedem, rengeteget olvasok, jól tanulok, érdekelnek a művészetek stb. Igen, nem Budapesten születtem és nem is éltem ott, de ettől még ember vagyok. Nem tartom magam falusinak, nem tudom felfogni, hogy attól, mert vidéken lakom, miért lennék falusi. Nekem nagyon rosszul esik, hogy sokkal kevesebbnek tartanak, meg csípős megjegyzéseket tesznek rám emiatt mindig. Ha például eszem, akkor "Ezt a szalámit ti csináltátok a disznóitokból?" Hogy mondhatnak ilyet? Annyira lenéznek, pedig kulturáltan beszélek, soha nem feltűnősködöm, nem viselkedem úgy, mint egy "paraszt". Váltsak iskolát vagy mit csináljak? Ha ezt tovább folytatják, én nem fogom kibírni:(
2009. szept. 9. 19:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

áh. pestnek sztem a fele vidékről jött ide fel.

gimiben eléggé genyák a gyerekek, későbbiekben, fősuli vagy felnőttképzés már más lesz, ott sokan lesznek akik vidékről járnak fel.

a legjobb az lenne ha nem érdekelne, hogy mit ugatnak, mert erre hajtanak, hogy látják, hogy zavar téged.

A gimi-szakközépsuli sajnos ebből áll, a sok megaláztatásból. Én is ilyeneket éltem végíg, iszonyú sokat. Eléggé tönkretett, de hát a sulit már befejeztem, azóta szereztem szakmákat, tnaultam, stb. Votl sok nehéz időm ezért meg van is még, de műr túl vagyok rajta, így 24évesen. Neked is ezt tudom ajánlani. A túlélésre gyúrj.

Vagy pedig szállj be a játékba. Amikor ugatnak ,h fuh kolbász meg diszó, akkor mondd nekik, h hát ott vidéken bizony a kolbsáz nem olyan szr mint amit ti esztek a spárból. Szrd le, de tleg.

2009. szept. 9. 19:41
 2/18 anonim ***** válasza:
65%

A pestiek beképzeltek és nagyon bunkók,főleg,ha az apuka mindent a fenekük alá rak.városunkba sok falusi parasztszülő gyereke jár,és ők sokkal kulturáltabban viselkednek,mint némelyik városi gyerek.

Szólj az osztályfőnöködnek,hogy rendezze a helyzetet.De addig is ne végy tudomást a sértegetéseimről.Ha látják,hogy nem tudnak vele megbántani,abba fogják hagyni.És nyugodtan visszaszólhatsz is nekik.Pl.mit ennél,ha a vidékiek nem termelnének nektek kaját,vagy ha a szalámid eszed kérdezd meg,hogy talán te is akarsz enni belőle.Nem szabad mindent eltűrni.Lehet,hogy nem lesz közöttük egy barátod sem,de az ilyenek barátságára ne is tarts igényt.Szurkolok neked.

2009. szept. 9. 19:44
 3/18 anonim ***** válasza:
77%
A pestiek alapból bunkó népség. Tisztelet a kivételnek. Azt gondolják, hogy mert ők a "fővárosban" élnek, ott aztán minden van, máshol meg semmi sincs. Ne félj, nyáron amikor tódulnak le a balatonra, akkor meg a balatonpartiak nézik le a pestieket, hogy jön a sok köcsög élvezkedni.
2009. szept. 9. 19:45
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

2. hozzászóló:

Ne általánsoítsad le azért egész pestet. Sok büdös paraszt van itt ez tuti, ahogy vidéken is, de azért nem mindenki rossz itt.

Én világ életemben pesti voltam, és apám is. Sosem néztem le a vidékieket. Barátnőm is vidéki, egy kis városban lakik. Sőt az összes bnőm vidéki volt. Nem tartom magam beképzeltnek;)

2009. szept. 9. 19:47
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Figyi, nem azért csesztetnek elsősorban mert vidéki vagy, hanem mert zavarba tudnak hozni ezzel és rá tudnak venni a mentegtőzésre, fájdalmat tudnak ezzel okozni és ettől tudják csak magukat valakinek érezni, mert amúgy gázak. Lehet hogy összefolynak neked az emberek, de szerintem sokan csak azért csesztetnek, mert ezt látják a nagyarcoktól. Amikor azok nincsenek ott, akkor próbálj beszélgetni a többiekkel, akik csak aszisztálnak ehhez, előbb utóbb csak kiállnak majd melletted, vagy legalábbis nem támogatják a nagyarcokat a szekálásodban. Ne húzódj emiatt vissza! Ha végképp nem bírod, akkor menj el másik suliba, mert fölösleges szenvedni, de azért próbálkozz meg azzal amit írtam. Esetleg még poénkodhatsz is a dologgal, vagy visszaszívathatod őket városlakókhoz köthető sztereotípiákkal :D Csak előtte barátkozz és ne félj a visszautasítástól, még ha igazán falusi is lennél, de te tisztában vagy az értékeiddel, akkor aki nem a személyiséged, hanem emiatt utasít vissza, az szánalmas és elveszti az esélyét, hogy legyen egy jó barátja (te). Bízz magadban és ne mentegetőzz!
2009. szept. 9. 19:48
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak igaza van. Legyen nagy önbizalmad, és ha lehet, figurázd is ki viccesen - ha veszik a lapot, kedvesen, ha undokok, durván - azt amit mondanak. Ne menj le kicsibe tőlük. Légy büszke magadra és a helyre, ahonnan jöttél.

Mi lenne abból, ha a szalámit tényleg ti csináltátok volna az otthoni disznóból? Mondhattad volna nekik: Igen, persze, így tudjuk, mit eszünk. Én azt is tudom, hogy kell ilyet csinálni. A szomszéd még kecskekolbászt is csinált tavaly! A tejet meg frissen fejve vesszük, és úgy isszuk a hogy kijön a tehénből! És széles mosoly hozzá. (Rá

2009. szept. 9. 20:04
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

én egerbe járok gimibe, egy közeli kisvárosból.a többieknek először furcsa volt ez, hogy minden reggel buszozunk (a legjobb barátnőmmel együtt járunk be), néha húznak vele, de ez csak vicc, és mi is nevetünk velük együtt..ők is tudják, hogy normális házban lakunk, stb.

ne vedd ennyire komolyan..ha meg tényleg rosszindulatból mondják, akkor ne foglalkozz velük.

2009. szept. 9. 20:05
 8/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek:) De a legrosszabb az egészben, hogy mi tényleg nem élünk "úgy". Meg persze ha úgy élnénk, sem lenne semmi, de nekünk van egy házunk, állataink nincsenek, ugyanúgy eljárok vásárolgatni, színházba, kiállításokra, mintha Pesten élnék. Teljesen átlag életet élek. Én még disznót sem láttam soha élőben:D De komolyan. És mégis le "falusi"-znak. Majd megpróbálok visszaszólogatni nekik. Remélem, sikerül, csak én elég érzékeny vagyok és csendes, ezért nem is szoktam soha visszaszólni senkinek:S
2009. szept. 9. 20:13
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Én Bp-en születtem, talán ha 2x nyaraltam vidéken ismerősöknél, de SOHA nem néztem le a vidékieket!

Sajnos, BUNKÓ emberek mindenütt vannak, akik attól érzik jól magukat, hogy valakit mocskolnak, megaláznak : ha nem azért, mert vidéki vagy, akkor másba kötnek bele!

Mesélhetnék neked, az én gyerekeimbe mi mindenért tudtak már belekötni a 11 év alatt, mióta iskolába járnak...

Hiába mész át egy másik iskolába, ott is lesznek ilyen bunkó emberek, nem tudsz mit csinálni!

Egyet tehetsz : tanulj meg védekezni!... Visszavágni!...

Sajnos, ha vissza akarsz az ilyen tahóbunkóknak vágni, akkor neked is ebben a stílusban és hasonló szemétségeket kell visszavágni, ami nem mindenkinek megy...

Pl.: Amikor szendvicset eszel és valamelyik odaszól, hogy a szalámit ti csináltátok a disznóitokból : (Rávigyorogsz kihívóan és gúnyosan) "Én nem tudom, hogyan kell szalámit csinálni, de látom te nagyon művelt vagy a témában... Mesélj, ti hogyan szoktátok csinálni?"

Amikor azért gúnyolnak, hogy te "vidéki" vagy : (Szélesen vigyorogva) "Tudod, én semmi pénzért nem költöznék Budapestre, ebbe a bűzbe, zajba!... Fogalmad sincs, milyen tiszta levegő van nálunk és nyugalom meg csend... Én itt nem tudnék élni!" :D

VAGY : "Érdekes!... Egyre többen költöznek hozzánk vidékre Budapestről... Vajon miért?... Biztosan nem azért, mert vidéken olyan rossz élni!" :D

Igenis, hogy legyél büszke arra, hogy te egy szép, nyugodt településen élsz, nem egy zsúfolt városban!

Szerintem ott a baj, hogy azt látják, hogy ez a megjegyzésük neked rosszul esik, ez a "gyenge pontod", ezzel akarnak kikészíteni... Ha azt látnák, hogy röhögsz rajtuk, nem érdekel a hülye megjegyzésük, sőt te valójában büszke vagy arra, amivel ők leszólnának téged, akkor le fognak szállni erről a témáról...

Ne mutasd ki, hogy neked mi a "gyenge pontod"!!!!

Sajnos, meg kell tanulnod védekezni, mert ugyanez a "fúrás" megy a munkahelyeken is, rengeteg mocsok ember van a Földön... :-[

2009. szept. 9. 20:15
 10/18 anonim ***** válasza:
68%
Mi a jelszó? Mi a jelszó? F*ck you Budapest!
2009. szept. 9. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!