Mit tegyek, hogy ne nézzenek le ennyire, csak mert vidéki vagyok?
áh. pestnek sztem a fele vidékről jött ide fel.
gimiben eléggé genyák a gyerekek, későbbiekben, fősuli vagy felnőttképzés már más lesz, ott sokan lesznek akik vidékről járnak fel.
a legjobb az lenne ha nem érdekelne, hogy mit ugatnak, mert erre hajtanak, hogy látják, hogy zavar téged.
A gimi-szakközépsuli sajnos ebből áll, a sok megaláztatásból. Én is ilyeneket éltem végíg, iszonyú sokat. Eléggé tönkretett, de hát a sulit már befejeztem, azóta szereztem szakmákat, tnaultam, stb. Votl sok nehéz időm ezért meg van is még, de műr túl vagyok rajta, így 24évesen. Neked is ezt tudom ajánlani. A túlélésre gyúrj.
Vagy pedig szállj be a játékba. Amikor ugatnak ,h fuh kolbász meg diszó, akkor mondd nekik, h hát ott vidéken bizony a kolbsáz nem olyan szr mint amit ti esztek a spárból. Szrd le, de tleg.
A pestiek beképzeltek és nagyon bunkók,főleg,ha az apuka mindent a fenekük alá rak.városunkba sok falusi parasztszülő gyereke jár,és ők sokkal kulturáltabban viselkednek,mint némelyik városi gyerek.
Szólj az osztályfőnöködnek,hogy rendezze a helyzetet.De addig is ne végy tudomást a sértegetéseimről.Ha látják,hogy nem tudnak vele megbántani,abba fogják hagyni.És nyugodtan visszaszólhatsz is nekik.Pl.mit ennél,ha a vidékiek nem termelnének nektek kaját,vagy ha a szalámid eszed kérdezd meg,hogy talán te is akarsz enni belőle.Nem szabad mindent eltűrni.Lehet,hogy nem lesz közöttük egy barátod sem,de az ilyenek barátságára ne is tarts igényt.Szurkolok neked.
2. hozzászóló:
Ne általánsoítsad le azért egész pestet. Sok büdös paraszt van itt ez tuti, ahogy vidéken is, de azért nem mindenki rossz itt.
Én világ életemben pesti voltam, és apám is. Sosem néztem le a vidékieket. Barátnőm is vidéki, egy kis városban lakik. Sőt az összes bnőm vidéki volt. Nem tartom magam beképzeltnek;)
Utolsónak igaza van. Legyen nagy önbizalmad, és ha lehet, figurázd is ki viccesen - ha veszik a lapot, kedvesen, ha undokok, durván - azt amit mondanak. Ne menj le kicsibe tőlük. Légy büszke magadra és a helyre, ahonnan jöttél.
Mi lenne abból, ha a szalámit tényleg ti csináltátok volna az otthoni disznóból? Mondhattad volna nekik: Igen, persze, így tudjuk, mit eszünk. Én azt is tudom, hogy kell ilyet csinálni. A szomszéd még kecskekolbászt is csinált tavaly! A tejet meg frissen fejve vesszük, és úgy isszuk a hogy kijön a tehénből! És széles mosoly hozzá. (Rá
én egerbe járok gimibe, egy közeli kisvárosból.a többieknek először furcsa volt ez, hogy minden reggel buszozunk (a legjobb barátnőmmel együtt járunk be), néha húznak vele, de ez csak vicc, és mi is nevetünk velük együtt..ők is tudják, hogy normális házban lakunk, stb.
ne vedd ennyire komolyan..ha meg tényleg rosszindulatból mondják, akkor ne foglalkozz velük.
Én Bp-en születtem, talán ha 2x nyaraltam vidéken ismerősöknél, de SOHA nem néztem le a vidékieket!
Sajnos, BUNKÓ emberek mindenütt vannak, akik attól érzik jól magukat, hogy valakit mocskolnak, megaláznak : ha nem azért, mert vidéki vagy, akkor másba kötnek bele!
Mesélhetnék neked, az én gyerekeimbe mi mindenért tudtak már belekötni a 11 év alatt, mióta iskolába járnak...
Hiába mész át egy másik iskolába, ott is lesznek ilyen bunkó emberek, nem tudsz mit csinálni!
Egyet tehetsz : tanulj meg védekezni!... Visszavágni!...
Sajnos, ha vissza akarsz az ilyen tahóbunkóknak vágni, akkor neked is ebben a stílusban és hasonló szemétségeket kell visszavágni, ami nem mindenkinek megy...
Pl.: Amikor szendvicset eszel és valamelyik odaszól, hogy a szalámit ti csináltátok a disznóitokból : (Rávigyorogsz kihívóan és gúnyosan) "Én nem tudom, hogyan kell szalámit csinálni, de látom te nagyon művelt vagy a témában... Mesélj, ti hogyan szoktátok csinálni?"
Amikor azért gúnyolnak, hogy te "vidéki" vagy : (Szélesen vigyorogva) "Tudod, én semmi pénzért nem költöznék Budapestre, ebbe a bűzbe, zajba!... Fogalmad sincs, milyen tiszta levegő van nálunk és nyugalom meg csend... Én itt nem tudnék élni!" :D
VAGY : "Érdekes!... Egyre többen költöznek hozzánk vidékre Budapestről... Vajon miért?... Biztosan nem azért, mert vidéken olyan rossz élni!" :D
Igenis, hogy legyél büszke arra, hogy te egy szép, nyugodt településen élsz, nem egy zsúfolt városban!
Szerintem ott a baj, hogy azt látják, hogy ez a megjegyzésük neked rosszul esik, ez a "gyenge pontod", ezzel akarnak kikészíteni... Ha azt látnák, hogy röhögsz rajtuk, nem érdekel a hülye megjegyzésük, sőt te valójában büszke vagy arra, amivel ők leszólnának téged, akkor le fognak szállni erről a témáról...
Ne mutasd ki, hogy neked mi a "gyenge pontod"!!!!
Sajnos, meg kell tanulnod védekezni, mert ugyanez a "fúrás" megy a munkahelyeken is, rengeteg mocsok ember van a Földön... :-[
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!