Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ítélik el a drogfüggőket?

Miért ítélik el a drogfüggőket?

Figyelt kérdés
legyen szó bármilyen veszélyes drogról, én nem értem miért kell ezt elítélni. Amíg az ember csak magának árt az miért zavar másokat? Ez az ő döntése, maga is tudatában van azzal hogy mit csinál. Szóval?

2013. febr. 11. 17:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
50%
Arra azért kíváncsi lennék, hogy mi kevésbé oktató jellegű, mint az hogy magukat a drogosokat megkérdezik, hogy mit éreznek, mit gondolnak, hogy élnek. Bemutatják az életüket, a körülményeket, amik között élnek. Ebben mi a kioktatás? Mindenki azt gondol róla, amit akar, színtiszta valóságot tár elénk vélemény nélkül. Sosem értem az ilyen embereket, akik feltesznek egy témában egy kérdést, de ha ajánl nekik valaki valamit ezzel kapcsolatban, egyből kifogással jönnek. Akkor téged ez valójában nem is érdekel. De akkor minek kérdezel?
2013. febr. 11. 18:50
 12/17 A kérdező kommentje:
Természetesen érdekel mások álláspontja, ezért tettem ki a kérdést. De nekem is meglehet a véleményem a dologról. ennyi
2013. febr. 11. 18:50
 13/17 A kérdező kommentje:
Az, hogy azt mondják tényleges drogosok életét mutatják be, még nem jelent semmit. például 1000 drogosból kiválaszthatják azt a 10-et aki "megtért", adhatnak nekik előre betanult szöveget stb. Mint mondtam nem láttam ezeket a filmeket, szóval lehet hogy egy kissé elhamarkodottan itélkeztem róluk, de a te leírásod alapján én ezt szűrtem le belőlük, lehet hogy tévesen persze. Ez van. Félreértés ne essék, én sem örülnék neki ha pl egy közeli rokonom rászokna a heroinra... Nem örülnék neki, de elfogadnám. ennyi
2013. febr. 11. 18:56
 14/17 anonim ***** válasza:
69%
Nem tértek meg, konkrétan azt mutatja be, hogy hogyan heroinoznak, hogy szerzik meg a pénzt stb. Kifejezetten érdekes. Nem meggyőzni akarlak, hiszen mindenkinek meglehet a saját véleménye, csak azt nem értettem, hogy miért utasítod el élből a filmet, amit ajánlok, csak mert én máshogy látom. Az viszont kimondottan érdekelne (és nem gúnyból!), hogy milyen érzéseid lennének, ha egy drogos odamenne kirabolni téged. Sajnálnád őt vagy haragudnál rá stb?
2013. febr. 11. 19:03
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Elfogadnád ha rászokna a heroinra? Ahelyett, hogy próbálnál neki segíteni. Ismersz olyat egyáltalán aki valaha is kipróbálta? Mert nem hiszem. Tudod, hogy miért okoz függőséget az első alkalom után? Én igen első kézből hallottam és hidd el a heroin az egyik legundorítóbb drog a világon. Teljesen tönkre tudja tenni az embert...
2013. febr. 11. 20:39
 16/17 anonim ***** válasza:

Azt mondod,csak magának árt.

Ha valami történik vele,börtönbe kerül vagy meghal,képzeld el a családját.

Családtagom(nem olyan közeli,hogy közös háztartásban éltünk volna)szokott rá a drogra.Mindent bevállalt azért,hogy meg tudja szerezni a napi adagját.Végül eltűnt ezelőtt kb.8 évvel,senki nem tudja,mi lett a sorsa,él-e még.Az itthoni és nemzetközi hatóságok is eltűntként keresik azóta is.

2013. febr. 11. 21:21
 17/17 anonim ***** válasza:

Mindenki nagyon jól tudja, hogy a drog rossz. NAGYON rossz. Aki annak ellenére fogyaszt egy szert, hogy tudja, hogy az nagyon rossz, az finoman szólva is hülye.

Ezen kívül a családjának, a barátainak és a környezetében élő többi embernek is árt vele, sok gondot, szomorúságot és fájdalmat okoz nekik.

2013. febr. 25. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!