Miért ítélik el a drogfüggőket?
Tehat akkor ezen a logikai vonalon haladva elobb-utobb bunozo lesz az alkoholistabol, mert nincs az a penz amit ne lehetne elinni? Bunozo lesz a koverekbol, mert nincs az a penz amit ne lehetne elenni? Bunozo lesz a jatekfuggokbol, mert nincs az a penz amit ne lehetne eljatszani? Hagyjukmaar...
A szenvedelybetegseg egy betegseg, benne van a neveben. Segiteni kell ezeknek az embereknek nem pedig a tarsadalom peremere szoritani oket.
Nem csak egy drogos tepheti ki anyukam kezebol a taskat hanem barmilyen bunozo, olyan is akinek soha nem volt koze a droghoz. Azert mert anyukamat egyszer kiraboljak nem fogok minden szenvedelybeteget kategorikusan utalni. Az inditek pedig altalaban rejtve marad az aldozat elott, tehat soha nem derul ki hogy aki meglopott annak drogra kellett-e vagy sem.
Teny hogy nehanyan kartekonyak a tarsadalomra, de ok egy betegsegtol valo fugges miatt, nem pedig szabad akaratukbol mint oly sokan masok.
kispalikee,
Nem láttam a filmeket amiket mondtál, de leirásodból nézve eléggé "okító" jellegűnek tűnnek (a drog rossz értem???), úgyhogy inkább kihagyom őket. Nem hiszem hogy a kemény függők törvényszerűen gátlástalan rablógyilkosok lennének. Oké, amit csinálnak az az átlagember számára nem elfogadható, másrészről viszont az átlagembernek fogalma sincs hogy milyen érzést keltenek ezek a drogok. Bonyolult kérdés ez, az tény, csak az tűnt fel hogy még akinek nincs is baja a drogokkal, az is csak a mértéktartókat fogadja el, és én nem teljesen értem hogy miért. ott van pl. Hunter S. Thompson aki gyakorlatilag egész életében folyamatosan rajta volt valamin, és mégis zseniálisakat írt...
Látom, a szövegértelmezési képességeid nincsenek a helyzet magaslatán. Míg a normál emberek 95 %-ában vannak gátlások (természetesen normál körülények között), addig a drogosoknál ez eltűnik. Mint írtam azért, mert az anyag átveszi a józan gondolkodás helyét.
Egy normál ember vágyik egy csokira, de nincs rá pénze: vagy nem veszi meg, vagy max. ellopja az üzletből, de nem károsít meg egy konkrét személyt. Ugyanakkor egy drogosnak a legfontosabb (vagyis inkább az egyetlen igazán fontos) dolog a drog. Mondhatni ez a levegője, amiért bármire képes.
Ha valamihez nem értesz, nem vagy otthon a témában, ne akarj már úgy tűnni, mintha konyítanál hozzá. Nézd meg az említett Budapest Végállomást, ahol drogosok beszélnek saját magukról illetve az ország egyik leghíresebb toxikológusának, Dr. Zacher Gábornak az előadásait. Majd aztán talán nem írsz ilyen egetverő butaságokat.
Erről is beszélt Zacher Gábor az egyik előadásában. A drog nem rossz. Hogy is lenne az? Ha rossz lenne, nem szoknának rá az emberek. A drog k-rvajó, jobb, mint bármi más, amit egy átlag ember valaha meg tud tapasztalni, és éppen ezért nagyon veszélyes. Voltak zseniális művészek, akik drogot használtak. Csak tudod, ez tízezer drogosból úgy egy. A legtöbbjük elzüllik, befordul, nem érdekli már más, csak az anyag.
Ha nem akarod kinyitni a szemedet, és nem érdekel egy másik álláspont, akkor minek teszel fel egy kérdést? Hogy bólogassunk, hogy persze, igazad van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!