Nyugdíjasokkal szembeni tolerancia?
Egy tegnapi eset annyira kiakasztott, hogy alig bírtam lehiggadni. Megyek vásárolni az egyik lakhelyemhez közeli szupermarketbe s mialatt épp válogatok a kínálatból egy idős nő a kocsiját nekem tolja, pedig csak egy kicsit kellett volna arréb tolnia, hogy elkerüljön.
Természetesen felkapom a vizet és közölöm vele, hogy vigyázzon merre megy.
A válasza ez volt: Úgy utálom amikor a semmirekellő fiatalság azt hiszi magáról, hogy olyan tökéletes.
Azt hittem eldobom az agyam. Megállítom és ráförmedek, hogy kikérem magamnak, nem vagyok semmirekellő, ő jött nekem.
Erre a vén szatyor odakiállt a biztonságinak: Segítsen! Ez az izé itt zaklat.
Még jó, hogy nem dobtak ki az üzletből. Azért mert nyugdíjas akkor neki mindent szabad?
Mindenhol azt olvasom, hogy tolerálni kell az időseket, mert ők már ledolgoztak egy életet. Ők nem tartoznak felénk toleranciával? Mi termeljük ki nekik a nyugdíjat és lehet, hogy a mi generációnknak már nem is lesz.
Ha én megadom a tiszteletet, adja meg ő is nekem, mert nem a hátsójából rángatott elő.
És rengeteg olyat lehet hallani és jómagam is tapasztaltam párat, mikor az idős nők és bácsik, pofátlanul furakszanak, kötekednek és lökdösnek.
Némelyik nyugdíjas tényleg borzalmas.
Láttam már olyat hogy a kismamát taszigálta le a botjával a vénség (tele volt a busz) és mondja neki hogy "A fiatalok járjanak gyalog , a tömegközlekedés az öregeknek való".
Ezen rendesen felkaptam a vizet én is.
Szerencse hogy nem voltam a buszon , mert rendesen beolvastam volna neki.
Az ország azért tart ott ahol tart(a rendszerváltás óta...)mert a mai fiatalság ha egyáltalán dolgozik is valamit a legtöbbje feketén teszi és ezáltal nem adózik.
Tetszik nem tetszik igaz a közvélekedés...-a mai fiatalok legnagyobb része semmirekellő.
"Az ország azért tart ott ahol tart(a rendszerváltás óta...)mert a mai fiatalság ha egyáltalán dolgozik is valamit a legtöbbje feketén teszi és ezáltal nem adózik.
Tetszik nem tetszik igaz a közvélekedés...-a mai fiatalok legnagyobb része semmirekellő."
Na, de vajon sokan miért dolgoznak feketén? Önszántukból? Ne szórakozz már! Ha lenne más választás, akkor normális keretek között lehetne dolgozni, de sajnos a vállalkozók nagy rész nem jelent be, ha meg nem tetszik, akkor mehetsz a híd alá vagy külföldre. A nyugdíjasoknak már így is túl sok minden jár. Ingyen utazás elvétele lenne az első lépés a nyugdíjas élősködés megszüntetésére. Ne mondja senki, hogy egy 80.000-es nyugdíjból nem tudna kifizetni egy 50%-os bérletet, miközben az ugyanennyiből élő, dolgozó család meg tud venni két teljes árú bérletet, ha meg még gyerek is van, akkor még azt is. Minden évben állandó nyugdíjemelés, mert szegény "kis nyugdíjas" nem tud megélni, közben meg a közel 600 Ft-os Vénusz étolajat veszi, a dolgozónak meg jut a 300 Ft-os Lidl-s. Úgyhogy kedves kommentelő vegyél vissza pofádból és ne nevezd a fiatalokat semmirekellőknek, mert a ti fajtátok miatt IS van az ország nehéz helyzetben.
"Tetszik nem tetszik igaz a közvélekedés...-a mai fiatalok legnagyobb része semmirekellő."
Ez nagyon csúnya általánosítás.
Az előző generáció meg a víg szockó rendszerben szétlopta a gyárakat, TSZ-t és otthon seftelt a lopott dolgokkal.És utána adóztak is valamit?
Nem.Akkor miről beszélünk?
A feketén való dolgozásnak megvan az oka.Nem kellenének ilyen buta adótörvények , magas adók ,hanem egy élhetőbb rendszer és akkor nem lenne probléma.
Ameddig 3 bőrt is lenyúznak az emberekről addig nem lesz változás.
Nagyon nem járja hogy skandináv szintű adók vannak és balkáni fizetések.A kettő nem megy , vagy legyenek alacsonyabb adók vagy magasabb fizetések.
Szerintem indokolatlan az a feltevés, hogy a nyugdíjassal szemben mindenáron tiszteletet kell mutatni. Mégis miért? Mert dolgozott egész életében? Itt alapvetően keverjük a szezont a fazonnal emberek.
A tiszteletet a VISELKEDÉSSEL lehet kiváltani, nem pedig azzal az idióta feltevéssel, hogy "jaj már annyi mindent megéltem, ezért nekem mindent szabad". A tisztelet, ha kölcsönös, akkor ideális az én szemléletmódomban.
Egyesek fogalom zavarban vannak...-persze van mentségük.
Gyerekek még...
Az, hogy kényszerböl dolgoznak feketén az nem igaz. Ez csak egy jól csengő kifogás.
Elvagytok kényelmesedve, tunyulva...stb.
Isten ne adja ha háború lenne és ti lennétek a honvédők...jajj...
Nincs is ezen mit vitázni.
A nyugdíjasok már bizonyítottak, a mai fiatalok még nem!
Ennyi.
Tisztelt 3-as kommentelő.
Ha dolgozó ember vagy, akkor valami nincs rendben parányi kis agyadban, de alapul véve hozzászólásod sértő mivoltát a fiatalokkal szemben, egyértelmű, hogy nyugdíjas lehetsz.
Örülj! Az én nagyszüleim végigdolgozták az életüket, de csak fél évig élvezhették a nyugdíjat, mert meghaltak. Mégsem voltak agyatlan bunkók.
A legtöbbje semmirekellő? Te is voltál fiatal nem? Vagy te öregen születtél, mint Bejamin Button? Akkor te is semmirekellő voltál. A legtöbben azért dolgoznak feketén drága unintelligens hozzászóló, mert bejelentett munka az ingyenélő irodista kaszt alatt, nem létezik.
"A nyugdíjasok már bizonyítottak, a mai fiatalok még nem! "
Mit bizonyítottak? Dolgoztak X évet? És ezt ki nem sza*ja le? Azt, hogy én valakire felnézzek, büszke legyek, azt ki kell érdemelni. Az hogy ki mennyit időt dolgozik attól még nem kell tisztelni. Azt ki kell érdemelni.
"Az, hogy kényszerböl dolgoznak feketén az nem igaz. Ez csak egy jól csengő kifogás. "
Miért lenne kifogás kedves nyugger barátom? Ha most kellene dolgoznod, ebben a világban, és nem akarnál éhen dögleni, akkor kénytelen lennél elmenni fekete munkára is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!