Ki tudja mi az a skanzen? Szerintetek ez az alapműveltség része?
"Tekintve hogy Pesttől félórányira van egy elég nagy belőle"
Tekintve, hogy a magyar lakosság nagyobbik része nem Pesten és környékén él, nem feltétlenül.
Amikor én néprajzot tanultam, a minket tanító tanár úr kifejezetten nem szerette a skanzen kifejezést, ez ugyanis annak a Svéd településnek a neve, ahol először építettek ilyet. Vannak ennek szép magyar megfelelői, mint a szabadtéri néprajzi múzeum, vagy ahogy Zalában hívják, a Falumúzeum.
Most direkt nem nézem meg, csak fejből, de szerintem egy nyílt, szabadtéri, (múzeumhoz hasonlóan) eredeti állapotában helyreállított terület, tanya, stb. (Remélem jól tudom. :D)
Amúgy ha valaki műveltnek mondja magát, akkor szerintem illik ismernie a szót.
Szerintem is alapműveltség; a jelentését már elmagyarázták.
Am Pesten a metró pl. tele van néha a reklámjával, valamint ha kulturális programok iránt érdeklődik az ember akkor weboldalakon, kiadványokban is állandóan belebotlik :)
Igen, ez természetesen alapműveltség.
A szentendrei elég ismert, de az ország minden részén vannak Skanzenek, pl. a szombathelyi is elég híres. Szóval nem kell budapestinek vagy Pest környékinek lenni ahhoz, hogy az ember tudja, mi az a skanzen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!