Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Valaki elmagyarázná nekem,...

Valaki elmagyarázná nekem, hogy nemi erőszaknál, minden körülménytől függetlenűl, miért az áldozatot ítélik el? Az elítélők nem gondolnak bele, hogy nekik hogy esne ez a dolog?

Figyelt kérdés
2013. jan. 6. 18:11
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/79 anonim ***** válasza:
2%

"Itt bejezeztem az olvasást. Te nem ember vagy. Aki ilyet leír, annak a véleményét nem kell figyelembe venni."

nem vagyok ember. :) zöld repkedő disznó vagyok, mert elegem van az idiótákból.

"Egyszerűen nem értek egyeseket. Hogyan gondolhatják azt, hogy bárkit is feljogosít egy kihívó öltözék egy erőszakra?"

kérdezd a börtönlakóktól, ha annyira kíváncsi vagy rá.

"Tudom,h a nők nem épp a logikus gondolkodásukról híresek, de sztem alapdolog, hogy legalább pár mondatot tudjatok értelmezni, és nem mindenre reflexből idedobjatok vmi hisztis baromságot."

igen, ez itt a baj, hogy megy az hiszti, de ilyen értelmi szinttel esélyük sincs magukba nézni, hogy esetleg nem mindig mindenért csak a világ a hibás. teljesen értelmetlen 456.jára is elmagyarázni nekik, csak picsogás jön, meg az iq2 bajnokok kifogásokra is képesek, de semmi más.

eleve már a kérdés is hülyeség volt.

2013. febr. 3. 10:40
 72/79 anonim ***** válasza:

Értsd már meg, hogy SENKINEK nincs joga megerőszakolni valakit, csak mert az kihívóan öltözködik! Ahogy az ékszerüzlet kirakatát sincs joga senkinek sem betörni és elvinni onnan az aranyat, csak azért, mert meg tudja csinálni. Egyszerűen nem lehet a megerőszakolt felet hibáztatni azért, mert megerőszakolták. Ha belegondolsz, kit zárnál börtönbe? Azt, aki megerőszakolt egy embert, vagy azt, aki kihívóan öltözködött? Esetleg, aki a boltja kirakatába aranyórát rakott, vagy azt, aki betörte az üveget és elvitte? A boltost lehet butának és naivnak nevezni, a kihívóan öltözködőt is, de ettől még a szexuális bántalmazás nem az ő hibájuk lesz. Tény, hogy az tűnik logikus megoldásnak, hogy konzervatívan öltözünk, de tényleg ez a NORMÁLIS megoldás? Nem az lenne, hogy úgy nevelem a gyermekemet, hogy ne lopjon, csaljon és erőszakoljon meg másokat?

Nem is beszélve arról, hogy a szexuálisan bántalmazottak 70-75%-a közelről ismerte az elkövetőt. Tehát az házastárs, élettárs esetleg barát (mind romantikus értelemben, mind általánosan). Nem egy sötét sikátorban történt az erőszak buli után, hanem az áldozat/elkövető lakásán, szobájában, kocsijában stb, egy ismert terepen. Az erőszak pedig előre kitervelt, nem pedig a pillanat műve. Ilyen esetben az áldozat hiába öltözik csadorba vagy bugyolálja magát nyakig lepedőbe, akkor is meg fogják erőszakolni. Egy amerikai felmérés szerint (national crime victimization survey) mindössze 18%-a a szexuális bántalmazóknak az áldozat számára ismeretlen személy. Tehát azzal, hogy nyakig eltakarom magam kivédem ezt a 18%-ot, ami szintén fontos persze, mert ennyivel esetleg csökkentem az esélyeit annak, hogy megerőszakolnak (bár valójában nem ennyivel, mert nem nevezhetjük kizárólagos indítéknak a kihívó öltözetet)de ott van a maradék 82%, akit valahonnan ismerek (tehát vagy a már korábban említett 70-75%-ba tartozik, vagy pedig egyéb ismert vagy közvetetten ismert személy, pl tanár, orvos, főnök, aki befolyással van az áldozatra) és nem befolyásolja, hogy rajtam miniszoknya van-e, vagy csador. Ez ellen pedig az áldozat csak keveset tud tenni.

2013. febr. 3. 11:08
 73/79 anonim ***** válasza:
4%

márpedig ez hülyeség! benne van az alkotmányban, hogy MINDEN embernek elidegeníthetetlen joga megerőszakolni a másikat!!!!!!4444négy!4n44!!!4

igen is midnen férfi joga megerőszakolni egy ALANTAS NŐÁLLATOT!44!4néggy%%%4!!öt!!!

AMIKOR csak akarjaa!!4!!4!!!! mert a nőknek nincs joga és állatokk%5!!!!

(((5 perces néma csönd andrew g vajnané palácsik tímeának szolidaritásból.

le a férfiakkal, le a férfiakkal, faroknövesztési jogot a nőknek!!!!)))

és különben se igaz amit itt hazudoztok, a föld nem lapos, hanem kocka alakú!!!!!4négy!4!

gyere sancho panza, menjünk a következő topicba

2013. febr. 4. 08:41
 74/79 anonim ***** válasza:
"Nem az lenne, hogy úgy nevelem a gyermekemet, hogy ne lopjon, csaljon és erőszakoljon meg másokat?" Utópisztikus gondolat, nincs rá esély. Ergo marad a ruhaváltás.
2013. febr. 4. 17:44
 75/79 anonim ***** válasza:
és gondolom itt sokan felnőtt embernek nevezik magukat ilyen együgyű és utópisztikus gondolkodás mellett. mert ugye fájna beismerni, hogy mi is csak idomított állatok vagyunk ösztönökkel.
2013. febr. 6. 10:37
 76/79 anonim ***** válasza:

Rendben, mi is idomított állatok vagyunk, ösztönökkel. De ebben az esetben ez nem csak a férfiakra vonatkozik. Tehát ha én a páromat a pénztárcája vastagsága és az izomzata fejlettsége alapján választom, akkor nem én vagyok a "prostituált" és a felszínes, hanem csak ösztönlény vagyok, hiszen azt a hím egyedet keresem, aki képes a leendő családunk eltartásáról és biztonságáról gondoskodni. Oda-vissza működjön az ösztönlény jelző, ne csak egy irányban. Vagy gondoljunk bele, hogy az emberek civilizált környezetben képesek felülkerekedni az ösztöneiken, és ebben az esetben a kérdés tovább áll, hogy mivel okolható, hogy egyesek nem tudják megérteni a "nem" szó jelentését.

Egyébként én a hozzászólásomban nem férfiakról és nőkről beszéltem, hanem elkövetőkről és áldozatokról. A férfiak ugyanúgy esnek szexuális bántalmazás áldozatává. Biztos ők is túl kihívóan öltöztek. Szerintem a férfiak is hordjanak csadort, az a biztos.

Azt meg nem tudom miért esik ennyire nehezetekre megérteni, hogy senki nem azt mondja, hogy a nőket nem erőszakolják meg azért, mert kihívóan öltöznek. Én sem bugyiban és melltartóban járkálok fel, s alá az utcán, bármilyen meglepő. Azt mondjuk, hogy senkinek nincs joga megerőszakolni senkit az öltözéke miatt, és szintén senki sem érdemli meg, hogy megerőszakolják, teljesen mindegy, hogy mi van rajta. Az erőszaktevés pedig sosem az áldozat hibája, legyen az férfi vagy nő, esetleg szexuális bántalmazás vagy betörés. A kérdés az volt, hogy miért az áldozatot ítélik el a nemi erőszaknál. Szerintünk egy erőszak esetében nem az áldozat a hibás. Tök mindegy, hogy mi van rajta, senki sem érdemli meg, hogy megerőszakolják, és senki sem nevezhető hibásnak azért, mert valaki más nem bír uralkodni magán. Azt meg mindenki döntse el magának, hogy megér-e annyit a biztonsága, hogy visszafogottabban öltözködik.

2013. febr. 6. 21:03
 77/79 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag én is ugyanazt mondom, amit te, csak hozzáteszem azt is, hogyan lehetne csökkentetni az esélyét ennek a dolognak. Magyarul az egész vitának nincs értelme, kb. ezt fejtegetjük itt több oldalon keresztül, remélem mostmár mindenki megérti, aki eddig nem. Hogy miért az áldozatot ítélik el? Én sosem hallottam olyat, hogy az áldozatot elítélnék, de ha így van, akkor egy ügyvédet kéne megkérdezni.
2013. febr. 6. 21:36
 78/79 anonim ***** válasza:
Mint kiderült a korábbiakból, a kérdéshez kapcsolódó áldozatot néhány pletykás öregasszony ítélte el, és emiatt lett öngyilkos a csaj. A pletykás öregasszonyok pedig nem releváns véleményalkotó csoport, még ha szegény áldozat annak is gondolta őket. De őket bezzeg senki nem ítélte el, hogy egy nőt öngyilkosságba hajszoltak.
2013. febr. 6. 21:45
 79/79 anonim ***** válasza:
Ha Te elkezdesz provokálni egy vérebet ne csodálkozz, hogy széttép. Az emberek is sokszor ösztönösen cselekszenek. A nő ösztönösen kirívóan öltözködik. Mert kívánatosnak akarja érezni magát. A férfi pedig bekiabál, fütyül, taperol. Ezzel is kifejezve vonzódását. Nagyon tetszel szeretnélek megtermékenyíteni. Ez egy ősidőktől működő játék. De hála az emancipációnak mára már ott tartunk, hogy a nők zsarnokian visszaélnek az erőszak vádjával. Elég meggyanúsítani valakit, és már sosem mossa magát tisztára. A mérleg nyelve elmozdult. Felborult az egyensúly. Ha megszólod a nőt, hogy provokatívan öltözik tüntetnek. Jogunk van úgy öltözni ahogy akarunk. Buliznak berúgnak. Rámásznak a pasira. Majd feljelentik. Megerőszakoltak. Kit itélnek el? Azt a szerencsétlent aki megd...ta! Mert alkoholos állapotban nem számít a nő beleegyezése. Ha józanon meggondolja magát simán erőszak. Már odáig fajultak a dolgok, hogy ha hollandiában gumi nélkül csinálod a nővel, már az is erőszak. Szép mondhatom. Erről egy történet jutott az eszembe. Ami jól szemlélteti milyen irracionális helyzetbe is jutottak a férfiak. Ha egy férfi megáll egy nő ablaka előtt és meglátja a hölgyet meztelenül. Lecsukják kukkolásért. Ha egy nő megy el a férfi ablaka előtt és meglátja pucéran, szintén a férfit itélik el szeméremsértés vádjával. A nők sokszor nem tudják mit akarnak, és ennek sokszor ártatlanok isszák meg a levét. Természetesen az erőszak minden formája elítélendő, és ha egy nőnek kilátszik a melle az nem jogosítja fel a férfit az erőszakra. Nem jogosítja fel, csak felizgatja és ilyenkor már nem a józan ész diktál hanem az ösztönök.
2014. jún. 15. 14:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!