Valaki elmagyarázná nekem, hogy nemi erőszaknál, minden körülménytől függetlenűl, miért az áldozatot ítélik el? Az elítélők nem gondolnak bele, hogy nekik hogy esne ez a dolog?
"Szóval én teljes mértékben támogatom, hogy lehessen meztelenül mászkálni az utcán."
egyébként én is.
csak mondjuk nem árt meg3xozni a rendőrök számát.
esetleg majd megkérdezi gizike hogy anyu az mi a bácsi lába közt és miért változik az állása...
"Had öltözzön már egy nő, úgy ahogy ő akar, ebbe senkinek sincs joga beleszólni. "
és ha már itt tartunk, hadd verje már ki egy férfi erre nyilvános helyen, ha úgy akarja.
"Úgyhogy ez egy elég összetett probléma, és ahol tényleg történik olyan, ami valóban erőszak, az ellen fel kell lépni függetlenül attól, hogy a nő hogyan volt öltözve."
tulajdonképp pont ez a halálbüntetés dilemmája, hogy vagy megölünk egy ártatlan, vagy élni hagyjuk egy bűnöst. ugyanez a szabadságvesztéssel.
"Tehát a hormonok miatt egy pasi megb@szhat akárkit? "
gratulálok, női logika.
"Mit szólnál, ha bennem is túltengene hirtelen a tesztoszteron, és úgy vezetném le, hogy az utcán agyonverek valakit, akit szeretsz?"
nyilván ugyanolyan elbírálás alá esne mint a nemi erőszak, függetlenül attól, hogy szerettem, vagy kék sapka volt rajta. igazából a kérdés eleve hülyeség, mert jelenleg is az érzelmeid hatása alatt vagy és állatként viselkedsz. :)
"és ha már itt tartunk, hadd verje már ki egy férfi erre nyilvános helyen, ha úgy akarja. "
Nyugodtan, de ne nyúljon hozzám, és innentől máris nem nemi erőszak. Nem hinném, hogy bármit fel tudsz hozni annak érdekében, hogy a nemi erőszakot jogosnak állítsd be. Ha én tangában és melltartóban megyek utcába, amit szerintem semmilyen törvény nem tilt, de ha igen, akkor p.icsanadrágban és semmit nem takaró felsőben, akkor szívem joga, neked ugyanúgy jogod van erre otthon kicsapni a kicsapnivalót, de egyetlen rohadt ujjal sincs jogod hozzám nyúlni az én beleegyezésem nélkül. Ez ilyen egyszerű. Mindegy, hogy mi van rajtam, ez egyetlen embert (se nőt, se férfit) nem jogosít fel arra, hogy akaratom ellenére közösülni próbáljon velem. Ez egyszerűen nonszensz. Ha valaki nem tud az ösztönein uralkodni, az pedig nem az én hibám, hiszen többezer férfi és nő pedig tud, hiába vagyok bugyiban meg hálós melltartóban. Ez csak és kizárólag az erőszaktevő hibája.
Neked pedig tanácsolnám, hogy a férfihang.hu-n vitasd meg az eszméidet, ott talán még értő fülekre is találhatsz, hiszen ott mindenki szerint alárendelt ember a nő, és el kell nyomni őket és meg kell őket nevelni, mert túl sokat gondolnak magukról. Bezzeg a férfiak. Megértenétek egymást.
Csak tudnám, hogyha szerintetek mi minden tekintetben kevesebbek vagyunk, mint ti, és csak és kizárólag a házimunkához és a gyerekneveléshez értünk jobban, akkor miért féltek ennyire attól, hogy mi is csinálhassuk mindazt, amit ti...
A férfihang.hu egyáltalán nem nőellenes oldal. De az ilyenek mint te összekeverik a nőellenességet az antifeminizmussal, ami miatt virágzik a feminizmus. A férfihangon számos nő is hozzászól, és értékelik is, mert ők többnyire normálisak. Szó sincs arról, hogy ezen az oldalon bárki is jogosnak tartana egy nemi erőszakot, vagy bármilyen bűncselekményt, esetleg védené a férfiakat. De látszik hogy nem is olvastad, csak látatlanul szidod.
Sajnálom, mert a hozzászólásod eleje normálisan indult, és teljes mértékben egyetértek vele, ezért kár volt így befejezni.
"Nyugodtan, de ne nyúljon hozzám, és innentől máris nem nemi erőszak. "
nekem nem vágyam, hogy egy rakásfarokverő perverzzel utazzak egy buszon...
"Nem hinném, hogy bármit fel tudsz hozni annak érdekében, hogy a nemi erőszakot jogosnak állítsd be."
nem hinném, hogy felfogtad volna a mondandóm
"Ha valaki nem tud az ösztönein uralkodni, az pedig nem az én hibám"
de te fogod meginni a levét
a többi tipikus női baromság. persze megy rá a felpontozás...
"Sajnálom, mert a hozzászólásod eleje normálisan indult, és teljes mértékben egyetértek vele, ezért kár volt így befejezni."
most mocskos soviniszta leszek, de egy nőtől nem is lehet mást várni.
én itt csak 2 féle nővel találkoztam többnyire, az egyik egyből idióta, a másik meg tud összefüggő mondatokat írni, csak értelmezni és logikusan gondolkodni nem.
ha olvasod az említett lapot, tudod is, miért.
Természetesen olvastam, és nem látatlanul szidom. A feminizmus, normális keretek között nem a férfiak elnyomására szolgál, hanem a nők egyenjogúságáért küzd. Azért, hogyha ugyanolyan képességeim vannak, mint neked, akkor ne legyek háttérben csak azért, mert nő vagyok. De sajnos ez még most is gyakran megtörténik. Azzal nem értek egyet, hogy teljesen inkompetens embereket állítsunk egy pozícióba, csak azért, mert megfelelő a nemük. Ami azt jelenti, hogy - kapcsolódóan egy cikkhez, amit azon a weboldalon olvastam - ne legyenek női mozdonyvezetők csak azért, mert még nincsenek nők, de lehessenek mozdonyvezetők azok a nők, akiknek mind a fizikai képességeik, mind a szaktudásuk megvan. Ha én ötéves koromtól százkilós súlyokat nyomok ki fekve akkor hadd legyek már én a masiniszta, és ne az a férfi, akinek a napi testmozgása a hajvasaló emelgetése. Amivel megjegyzem az én szememben semmi probléma nincsen, csak értsük meg, hogy ebben az esetben a nő jobban kvalifikált a munkára, mint a férfi. Én nem tartom magamat feministának, mert az én célom/ideális világom nem az, ahol a nőknek mindent lehet, a férfiaknak meg kuss van. Felháborít, amikor a nők nyomják el a férfiakat (már ott, ahol tudják; pl "nem hatott a tabletta, terhes lettem" vagy amikor a férfi minden fillérjét követelik gyermektartás címszó alatt) pontosan ugyanannyira, mint amikor a férfiak nyomják el a nőket. A lényeg, legalábbis számomra, hogy tehessem, amit jónak látok, és ebben ne érjen semmiféle diszkrimináció (se negatív, se pozitív) a nemem miatt. És ez nem feltétlen eredményezné a nemi szerepek teljes eltűnését, én továbbra is örülnék neki, ha a férfi kinyitná nekem az ajtót és elvenné tőlem a nehéz bevásárlást (mert nekem sokkal nehezebb cipelnem), ahogy én örömmel főznék neki, és mosnám a szennyest (mert a párom leégetné a konyhát és egy mozdulattal tönkretenné a teljes ruhatárunk), de ezeket mindkét nemnek meg kell tanulnia helyén kezelni, ami csak és kizárólag egymás kölcsönös tiszteletével és egyenrangú félként kezelésével érhető el. És ebbe beletartozik az is, hogy ha rajtam tangabugyi és melltartó van akkor sem erőszakol meg senki, viszont én vállalom azt, hogy valószínűleg az összes utamba kerülő férfinak, és néhány leszbikus nőnek én fogok a fejében járni aznap éjszaka, és meg fognak bámulni, és esetleg még megjegyzéseket is tesznek.
A férfihanggal nekem személyesen az a problémám, hogy ezt a választási lehetőséget nem hagynák meg a nőknek. A férfiak viselkedését, szerepét nem kérdőjelezik meg, de a nőkét igen, méghozzá elég erősen kritizálják. Számomra egy olyan kijelentés, hogy a nő szüljön 20 évesen és utána ráér egyetemre járni felháborító, mert én el tudom dönteni, hogy mit milyen sorrendben szeretnék az élettől, és ha 30 évesen nem dug meg senki, az az én problémám, de tulajdonképp elvárom, hogy senki ne nézzen le és tartson kevesebbnek azért, mert számomra fontos volt a diploma és a karrier, mint ahogy én sem néznék le egy férfit sem azért, mert ő inkább a családjának él a felnőtt életének első pillanatától fogva. De sajnos minden, amint a férfihangon láttam erős bírálat, kritika és szidalom volt, az egyenjogúság és tolerancia legkisebb csírája nélkül. Számomra az a hangnem és stílus ahogy a nőkről/nőkkel beszélnek megalázó, lealacsonyító és kioktató. Intelligens, felnőtt emberként értelemszerűen nem szeretem az ilyen hangnemet, gondolom ez nem meglepő. Tény és való, hogy mostanában nem nézegettem a weboldalt, mert másodpercek alatt megduplázódik tőle a vérnyomásom, szóval lehet, hogy ez az elképesztően lekicsinylő stílus, ami ordít minden írásról már mérséklődött, de őszintén szólva a saját és környezetem nyugalmának megőrzése érdekében inkább meg sem nézem, hogy így van-e..
Remélem így már érthetőbb a véleményem és a felháborodásom a weboldallal kapcsolatban. Nem várom el, hogy megértsd és egyetérts, hiszen én sem tudom még csak megérteni sem a ti nézeteiteket, csak úgy éreztem az a legjobb, ha tisztázom, hátha sikerül kicsit rávilágítanom, hogy mi is számos nő problémája azzal, ahogy te/ti (igazából nem tudom hányan vagytok itt onnan, mert rengeteg ilyesféle hozzászólást láttam, mint a tiéd..) látjátok a helyzetet, de még inkább ahogy megfogalmazzátok a róla alkotott véleményeteket.
Mégis milyen és hol téged azért hátrány, mert nő vagy? Folyamatosan sírnak a nők, h hátrányban vannak, de sehol nem látok ilyet.
„És ebbe beletartozik az is, hogy ha rajtam tangabugyi és melltartó van akkor sem erőszakol meg senki, viszont én vállalom azt, hogy valószínűleg az összes utamba kerülő férfinak, és néhány leszbikus nőnek én fogok a fejében járni aznap éjszaka, és meg fognak bámulni, és esetleg még megjegyzéseket is tesznek. „
Istenem. Ti tényleg nem fogjátok fel, vagy direkt „nőiesen” mellébeszéltek, ahogy szoktátok. Pedig már egyszer el is magyaráztam. Fel lehet úgy öltözni, hogy ne bámuljanak meg, ne fütyüljenek utánatok. Már azt is párszor leírtuk,h akárhogy is öltözöl fel, evidens, h senkinek sincs joga megerőszakolni. Viszont ha tangát villantasz, kint a fél melled, akkor nem kell sírni, hogy ha lotyónak néznek és úgy is fognak bánni veled. Vagy normálisan öltöztök fel, vagy kihívóan, és akkor vállaljátok, h megbámulnak, ajánlatokat tesznek stb. Szoktam olvasni időnként a férfihangot, az sajnos látszik, h nagyon nem érted azt, h miről szól az oldal. Sehol nem láttam olyat, h nőket szidnának. Egyébként az oldal készítője házas, biztos nagy nőgyűlölő lehet:). Amikor sírsz,h milyen sz@r, h nőként mennyi hátrány ér, jusson eszedbe az is,h bíróságokon a nők szinte mindig enyhébb ítéletet kapnak, a nők 40 év munkaviszony után elmehetnek nyugdíjba, ha egy jól néz ki, mennyi előnye van ebből stb. Már rég nem szenvednek hátrányt semmiben a nők ,sőt,.Arról nem is beszélve, hogy van jó pár nők által kisajátított szakma, pl: eladó, pultos, titkárnő). De még mindig megy a sírás, kezd unalmas lenni.
Hat az értékelésekből valóban látszik, hogy kik járnak elsősorban ide.
Viszont ettől függetlenül, akkor is leírom, hogy egyelőre a mai világban elsősorban a férfiakat éri nemi diszkrimináció és nem a nőket.
Van olyan ismerősöm, akinek a felesége váláskor mindent összehazudott a férjére, aki sosem bántotta, viszont imádta a gyerekeit, és csupán a ház és a gyerekek megszerzése érdekében mindent összehazudott. A rendőrség meg elhitt neki mindent, csupán azért, mert ő nő volt. Persze a bírósági tárgyaláson kiderült hogy minden szava hazugság volt a nőnek, de a férfit meghurcolták és ezért sehol semmiféle kártérítést esélye sem volt kapni.
A feminizmus pedig egyértelműen a ló túlsó oldala, a Férfihang csupán azokról a túlkapásokról szól, ami már amúgy minden épeszű nőnél is kiveri a biztosítékot. Itt már szó sincs egyenjogúságról való kűzdelemről, hiszen az már rég megvalósult, ma már sokkal nagyobb arányban éri hátrány a férfiakat, mint a nőket. Persze ki lehet ragadni eseteket, mint például itt is, hogy megerőszakolnak valakit azért, mert csinos ruha van rajta, de ezt itt is és a férfihangon is elítéli mindenki. De férfiakat is bántalmaznak nők, olyankor a feministák kussolnak, pedig az ugyanúgy bűncselekmény.
Szerintem ne csináljunk nemek közti háborút, mert az nem vezet jóra, csak a jelenlegi hatalmi elit pozícióját erősíti, mert eltereli a fontosabb problémákról a figyelmet. Tök mindegy, hogy milyen nemű az áldozat és az elkövető, vannak dolgok, amiket törvényileg tilos és kész.
"Természetesen olvastam, és nem látatlanul szidom. A feminizmus, normális kerete...."
ez az egész egy hatalmas kitérő volt, valahogy már nem sok köze van a témához. most persze előhozhatnám én is az ideális társadalomról alkotott képemet, vagy a kötöttpályás közlekedés fénykorának a lehetőségét, de csekély kapcsolódása van ehhez.
magyarán attól még hogy akármilyen a nézeted, a legtöbb férfi r*bancnak fog nevezni, ha úgy viselkedsz, és nagyobb valószínűséggel erőszakolnak meg, akár tetszik, akár nem.
attól hogy van egy elfogadott tolerancianézet, az emberekben él az előítélet.
erre pedig a gyakorlattal lehet rácáfolni. ha 100 nőből 1 képes olyan feladatokat ellátni mint 100 férfiból 90, akkor elég valószínű, hogy az egy férfias muka. csak a probléma az, hogy ilyenkor megint itt a feminista kettősmérce. sokan még azt sem akarják hogy a felmérések egyenlők legyenek. aztán ha nő vagy (természetből adódó okokból) olyan előnyeid vannak, ami egy férfinak nincs meg.
akárhogy is csavarjuk, a férfi és a nő nem egyenlő, mint ahogyan a nő és a nő sem egyenlő. én is lázadozhatnék a férfi varrómunkásokért vagy manikűrösökért, és hogy a férfiaknak mért nem lehet szoknyát hordani irodában, de lássuk be, nincs sok értelme, mert ez nem nemi, hanem egyéni probléma.
és nekem akkor sem tetszik, hogy manapság minden nőből lotyó lesz, és nem vágyam, hogy mások a buszon verjék ki a szabadság nevében. elméletileg elfogadom, de ha lehet, nem élnék ilyen világban.
"Mégis milyen és hol téged azért hátrány, mert nő vagy? Folyamatosan sírnak a nők, h hátrányban vannak, de sehol nem látok ilyet. "
rengeteg hirdetéssel találkoztam ahol kikötötték hogy nőnek kell lenni. most mi is lázadjunk, mert nem kíváncsiak a szép szőrös lábunkra. meg olyat is láttam, ahol írták, hogy nem ajánlják nőknek, mert eddig az összes otthagyta az állást, ezért hirdetik meg férfiaknak. mégtöbb férfi manikűröst, és 40% óvóbácsit állami törvénybe, elnyomnak minket!!!
"Viszont ha tangát villantasz, kint a fél melled, akkor nem kell sírni, hogy ha lotyónak néznek és úgy is fognak bánni veled."
erre megint csak azt lehet mondani, ha horogkeresztes pólóban megyek a harlem negyedbe, akkor ne lepődjek meg, ha nem jutok ki élve. persze ez gyűlöletkeltő, a r*banckodás és az álfeminizmus nem, ha meg mégis, akkor emberi jogok, segítség... legközelebb tüntessünk a nudizmusért. nincs abban semmi rossz, ha kukis bácsik sétálnak a belvárosban és a buszon elégítik ki magukat a gyerekedre. és még támogatná is...
"Van olyan ismerősöm, akinek a felesége váláskor mindent összehazudott a férjére, aki sosem bántotta, viszont imádta a gyerekeit, és csupán a ház és a gyerekek megszerzése érdekében mindent összehazudott. A rendőrség meg elhitt neki mindent, csupán azért, mert ő nő volt. Persze a bírósági tárgyaláson kiderült hogy minden szava hazugság volt a nőnek, de a férfit meghurcolták és ezért sehol semmiféle kártérítést esélye sem volt kapni. "
én olyat ismertem, akinek 2 lakása volt, kiment külföldre, a nője megcsalta és egy idegen hapival akart beköltözni. akkor ment a kamuerőszakolás meg hasonló duma, végül kiderül hogy még csak nem is összeálló a kép, amit mond. ismerek egy másikat, aki soha életében nem dolgozott, főállású anya volt, de valahogy 5 gyerekből 3at kapott ő, meg a házat, a hapi mehet ahova lát. a harmadik 2x vált, első alkalommal elpereltek tőle mindent, annyi ruhája volt ami rajta volt és annyi pénze, ami a zsebében. újraházasodott, majd megint elperelték a lakást, mégis tudott venni egy újat. rohadt sok munka és stressz árán, persze. a gyerekeket szintén nem ő kapta meg. olyat is ismerek, akinek a férje meghalt, de ne éltek együtt régóta, és az épolónő kapta az örökséget. ezt a feleség el akarta kobozni, de nem sikerült.
és ez csak az akiket én ismerek.
tvben lehet olyat is látni, hogy 11 katonával házasodott meg, 6-7 gyerekről tudnak, és mindegyiket kifosztotta. olyanról, aki a saját férjét meg akarta öletni, közben nemi erőszakot hazudott, és a gyereket is elcsalta tőle egy másik államba, ahol a szeretőjével élt. ennek az lett az ára, hogy a férfi legjobb barátját ölték meg tévedésből, majd egy világ omlott össze benne, hogy mit cisnál a felesége. szerencsére az ő esetében megkapta a gyerekeket (sajátjait).
persze ind szélsőséges eset, de a nemi erőszak sem hétköznapi rutin. pont ezért kellene tudományosan, és nem érzelmi alapon ítélni.
Szerintem sajnos akkor is számít, hogy egy nő, hogy öltözik. Mikor ülök egy kávézóban és elmegy egy csaj magassarkúban és topban meg miniszoknyában, odakiáltanak neki a f@szik stb, h de jó nő vagy, de meghágnálak és társai. Ha ezt hajnalban teszi, esetleg egy buliba, biztos előbb rávetül a szem és 1-1 berúgottabb vagy kanosabb pasi rászáll, tapizza, zaklatja, a hülyébb fajta pasi esetleg megerőszakolja. Biztos lehettek benne előbb megy oda egy mindent kirakok nőhöz , mint pl ahhoz aki, ha nem is csadorban, de olyan pólóban van ami rendesen takar és csak a dekoltázs látszik ki, és nem látszik ki a tangája, később veszik észre. Ettől ugyanolyan csinos Ő is, mint a mellvillantó.
Evvel nem azt mondom, h az áldozat is hibás, mert nem hibás csak valamivel jobban vonzza a bajt.
Hasonlóan pl.: Kialvatlan állapotban valószínűséggel tekeredsz fel a fára, mint pihenten, ha épp vezetsz a sztrádán. Lehet lepontozni!
24/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!