Ti is irigyek vagytok, a külföldi országokban élő ismerőseitekre?
Nem olyan fényes ahogy hírlik, nem kell mindent elhinni. Vannak országok ahol valóban jobb az élet, de a legtöbben sajnos nem. A bevándorlókat pedig nem mindig várják a lehetőségek, legfeljebb filléres munka ott legalábbis annak számít.
A fiam még disszidált Kanadába-- mérnöki diplomával melósként kezdte házak bontásánál és fillérekért kulizott, aztán húsfeldolgozó ütembe ment kicsivel több pénzért az említett 1000 dollárért-- a szokások miatt házat vásárol havi 800 dollárja úszott el-- a maradékból megélni lehetetlen volt-- kiadta a házat bérlőknek és Ő beköltözött a saját garázsába, hogy jusson és maradjon is, de már olyan helyen lakott amit nem volt szégyen kimondani amikor máshol keresett munkát -- de mivel nem kellett mint építész-- ismét egyetemre iratkozott be orvosira-- erre biztattam, mert elkeseredett volt és én pont akkor látogattam meg. Igaz nem nála laktam,hisz nem volt hol hiába volt háza... csak egy orvos ismerősénél vendégeskedtem. Aztán haza jöttem, és Ő pedig elvégezte kint az orvosit is-- végzett, és azóta mint orvos dolgozik az államnak és privát.
De ott is bőven van munkanélküli akik a téli éghajlat ellenére bizony lakóautókban laknak, vagy faházak szuterénjében. Van az a komikus színész aki a torz grimaszairól hírhedt és hires-- nem tudom a nevét, mert nem csipem a fazont...se a grimaszolásait... szóval kanai lakós volt, szüleivel élt akik egyik napról a másikra elvesztették az állásukat-- majd a bank elvitte a házukat és a család lakóautós parkban élt attól kezdve... ekkor gondolta azt hogy a arcizmainak mozgékonyságát kihasználva egy grimaszoló színész lesz-- kisebb szórakozó helyek színpadán kezdte ezt a dilizését-- s lett belőle ismert színész.
Szóval bárhol a világon ha valaki elveszíti az állását és nem képes rövid időn belül másikat szerezni-- akkor bizony a hontalanok sorában találhatja magát!
Ezért Nektek fiataloknak csak azt tanácsolhatom, hogy először is tanuljatok másodszor pedig ne egyetlen lóvat akarjatok megszerezni-- vagy is több lovat kell. Több végzettséget kell szerezni legyen az szakma vagy felsőbb végzettség. Ha egyik befuccsol még mindig ott lehet a másik lehetőség. Ezt nevezik demokráciának-- harc az életért a boldogulásért az életbemaradásért.
Mami, itt valami nem stimmel, azaz nagyon is jó.
Kulizott fillérekből mégis tellet neki házvásárlásra!!
Itt H-ban hány kulizónak van háza????
Minden esetre dícséret és én is ezt írtam az előzőben, mindenért tenni kell és akkor lessz.
Sajnos H-ban előbb a rendszerért kell tenni, elűzni a vérszívókat és akkor majd a népnek is lessz lehetősége egy emberhez méltó életre.
Mit gondolsz kint miképp vásárolják a házakat a dolgozó emberek? BANK- kölcsönre! Olvasd el még egyszer mit írtam 100 dollár fizetés -ebből 800 dollár a bank kölcsön-- a házát kiadta bérlőknek és Ő maga a garázsba lakott-- igy tudta fizetni a bank kölcsönt igy tudott félre tenni az egyetemi tanulmányaira-- mert ott se ingyen van az oktatás a rendszerváltásunk idején ott, egy fél éves tandíj az orvosi egyetemen 30 ezer dollárba került!
Viszont bárhova ment azután nem kellett szégyenkeznie amiatt hogy hol milyen lakókörzetben lakik-- középosztálynak számító körzet volt-- azt nyilván nem kötötte senki orrára, hogy kiadta bérletbe és Ő csak a garázsba lakik és a pincéjében főz és fürdik.
Mit gondoltál ha valaki nyugaton él vagy USA ban vagy Kanadában akkor már csak úgy dől a lóvé és egyik napról a másikra KP házat képes vásárolni? Nem!!- házakat vagy lakásokat bérelnek" vagy lakóautóban laknak. Vagy bank kölcsönre vásárolnak és bizony épp úgy fizetik évekig, mint itthon fizetik a családok-- és ahogy itt valaki elveszti az állását és mondjuk nem fizeti a kölcsönt-- hát bizony mint ahogy itt, ott is kiteszi a bank az utcára a családokat!!
Nagyon sok film kerül fel a tv adásokra-- tessék csak egy kicsit arra is figyelni, hogy élnek ott a családok-- több filmben van hogy ennyi a számla, ennyi házrészlet-- ezt kapunk bank által vagy azt veszünk bank által és a munkanélküliség se idegen ott se sajnos. Nem kell mindig az embereket hibáztatni azért mert lecsúszott, mert sajnos világ viszonylatban igaz a munkanélküliség a munka hely elvesztése és bizony a hatalmas szegénység is.
Túl fényezték sok ember szemében azt a Hírős Nyugatot-- a nagy csudát, az egész egy mocskos hazugság Tessék a Hireket is nézni milyen az a híres "külvilág"
Tessék itt szakmát, végzettséget szerezni és itt ügyesen felhasználni, ne pedig kimenni másoknak rabszolgája prostija, vagy olcsó munkaerővé lenni. Tessék a sarkatokra állni nem pedig rinyálni és olyasmit irigyelni aminek a nagy százaléka hazugság.
javítás-- 1000 dollár volt a havi fizetés és 800 ebből a havi törlesztés + biztosítás.
Mellette vállalt még itt- ott fusi munkát is.és a bérlők által adott bérleti dií volt a plusz bevétele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!